'Heineken vermoordde Sjoerd Kooistra'

Horecamagnaat Sjoerd Kooistra pleegde (volgens Oscar Hammerstein) gisteravond zelfmoord, maar dat is de schuld van Heineken. Daarvan is de advocaat overtuigd.

Hammerstein claimt dan ook dat Heineken zijn goede vriend Kooistra heeft vermoord. "Na een relatie van 25 jaar is het uit de hand gelopen. Vorige week heeft Heineken een tegenvoorstel gedaan. Kooistra moest alles inleveren wat hij had, zowel zakelijk als privé. Dat was een zodanig voorstel dat hij naar mijn inschatting geen uitweg meer heeft gezien."

Kooistra heeft afgelopen week aan Hammerstein gezegd dat hij er geen gat meer in zag en zelf naar een uitweg zou zoeken. "Kooistra moest alles inleveren. Het betrof zijn huizen in Groningen, Amsterdam en Ubbergen en ook al zijn zakelijke belangen. En alleen als hij dat had gedaan wilde Heineken praten."  Hammerstein zegt dat hij Heineken vaak heeft verteld hoe erg het met Kooistra was gesteld. Maar er kwam geen actie van de brouwer. "Heineken heeft hem met het hoofd op het hakblok gezet. Dat is de manier waarop de brouwer met zijn beste klanten omgaat. Deze harde woorden gebruik ik heel bewust.”

Overigens heeft de politie nog niet bevestigd dat Kooistra zelfmoord heeft gepleegd. De politie onderzoekt het drama rond Sjoerd Kooistra.