Ruim honderd kinderen geëvacueerd uit sportcentrum

Nadat acht basisschoolleerlingen donderdagochtend onwel werden in een sportcentrum in Vianen zijn 110 kinderen geëvacueerd. Dat gebeurde rond 11.00 uur.

Aanvankelijk werd gedacht dat er iets mis was in de meisjeskleedkamer, maar onder de kinderen die kampten met hoofdpijn en misselijkheid waren ook twee jongens. De brandweer heeft metingen verricht en kon niet achterhalen waardoor de kinderen onwel zijn geworden. Even voor 13.00 uur is het gebouw weer vrijgegeven.

Op het moment dat de sporthal en het naastgelegen zwembad werden geëvacueerd, waren de kinderen van de basisscholen De Wegwijzer en De Voorhof aanwezig. De kinderen die onwel werden, hadden net een gymles achter de rug.

"De gymleraar zei dat de kinderen tijdens de les hard hebben moeten werken. Misschien zijn ze daardoor in combinatie met het drukkende weer onwel geworden", zegt een woordvoerder van de brandweer.

In het naastgelegen zwembad is woensdagnacht een lekkage geweest, maar dat kan volgens de woordvoerder geen oorzaak zijn. De onwel geworden kinderen blijven ter controle een nachtje in het ziekenhuis.