Gourcuff: "Frankrijk heeft nog veel werk te verrichten"

Frankrijk heeft een uiterst slechte voorbereiding voor het WK in Zuid-Afrika achter de rug. De Fransen mogen daarnaast op het eindtoernooi meteen flink aan de bak tegen Uruguay, dat volgens Yoann Gourcuff een gevaarlijk spitsenduo heeft.

"We hebben anderhalf jaar geleden tegen ze gespeeld (0-0, red.). Het is een agressieve ploeg, die hard tackelt en veel doorzettingsvermogen heeft", aldus de middenvelder van FC Girondins de Bordeaux. "Ze spelen met veel energie en hebben met Diego Forlan en Luis Suarez twee aanvallers met veel talent en beweging."

Frankrijk landde zaterdag in Zuid-Afrika en werkte in de aanloop naar het WK drie oefenduels af. Costa Rica werd met 2-1 verslagen, Tunesië hield de Fransen op een gelijkspel (1-1), waarna de ploeg van bondscoach Raymond Domenech met 1-0 van China verloor.

Gourcuff vindt dat er daarom nog veel werk aan de winkel is. "We zijn te langzaam in de omschakeling geweest en moeten meer voor de goal komen om Nicolas Anelka te helpen. Door het bekijken van videobeelden moet meer begrip komen tussen de spelers en kunnen we aanpassingen maken."