FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 6 juni 2010

Website Proud2bme trekt 355.000 bezoekers

De website Proud2bme heeft in zijn eerste jaar 355.000 bezoekers getrokken. Het is een site over eetstoornissen en profileert zich als alternatief voor en tegenhanger van de vele pro-ana (anorexia) websites die Nederland rijk is.

Proud2bme is een initiatief van Eric van Furth en Scarlet Hemkes, die beiden knowhow hebben op het gebied van eetstoornissen. Via de website kunnen mensen met een eetstoornis ervaringen uitwisselen en, indien gewenst, steun krijgen van een diëtist en een psycholoog.  Bezoekers van de site zeggen vooral veel steun te hebben aan de verhalen van mensen die in het zelfde schuitje zitten.

De site is een succes en de overheid bekijkt de mogelijkheden voor subsidie. Tot het eind van dit jaar worden de kosten van Prou2bme gedragen door twee fondsen.

Nieuwe Square Enix game op komst

Tijdens de finales van de NBA werd er op een groot scherm een trailer getoond voor een nieuwe game genaamd "Nerkas". Na onderzoek zijn mensen erachter gekomen dat de domeinnaam www.nerkas.com op naam staat van Square Enix. De site laat tot nu toe nog niets zien, maar uit de trailer kunnen we al een paar details naar voren halen.

In de trailer zien we als eerst iets dat lijkt op een soldaat. Na een tijd verdwijnt deze soldaat en komt er een groep mensen in beeld uit verschillende werkomgevingen. Zo zijn er een paar mensen zakelijk gekleed, en zijn anderen weer vrij 'casual' gekleed. 

Hierna zien we een analyse van verschillende accessoires die de mensen dragen en krijgen we een stukje gameplay te zien. De game is op het eerste gezicht een Third Person Shooter, maar het lijkt erop dat er meer moet gebeuren dan alleen schieten. We zien ook meerdere personages in de ruimtes rondlopen. Daaruit kunnen we wel concluderen dat de game meerdere speelbare personages zal bevatten.

Bekijk de trailer hieronder:

Robben verwacht snel herstel van blessure

Arjen Robben denkt dat de zaterdag opgelopen hamstringblessure hem niet al te lang aan de kant zal houden. "Als je het rustig laat genezen staat er normaal gesproken vier tot zes weken voor, maar die tijd hebben we nu niet," zegt de aanvaller van Oranje zondag in Studio Voetbal. "Ik ga nu samen met mijn therapeut Dick van Toorn keihard aan mijn herstel werken. Als alles meezit, zou het binnen een week al goed kunnen zijn."

Robben liep de blessure op in de slotfase van de met 6-1 gewonnen oefeninterland tegen Hongarije. Een scan bracht zondag een scheurtje in zijn linkerhamstring aan het licht. "De schade is niet heel erg groot, want het scheurtje is echt minuscuul," benadrukt de international. "Maar het moet natuurlijk wel eerst herstellen."

Voor Robben is het niet de eerste keer dat hij wordt geveld door een hamstringblessure. "Maar wat er zaterdag gebeurde, heeft niets met die eerdere blessures te maken," weet hij. "Het was gewoon een ongelukkige beweging, dat had ook iedere andere speler kunnen overkomen. De laatste twee jaar heb ik sowieso weinig blessureleed gekend."

Robben werd in het verleden vaker behandeld door Van Toorn en heeft een blind vertrouwen in de Rotterdamse sportarts. "Ik weet zeker dat hij ervoor kan zorgen dat ik snel terugkeer op het veld. Zelf ga ik me in ieder geval helemaal uit de naad werken." De vleugelaanvaller durft nog niet te zeggen wanneer hij in het vliegtuig naar Zuid-Afrika stapt om zich daar bij de rest van de Oranje-selectie aan te sluiten.

VN-onderzoek naar aanval IsraŽl op stapel

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon gaat een internationale commissie instellen om de raid van Israël op het scheepskonvooi voor Gaza te onderzoeken. Dat heeft een zegsman bij het Israëlische ministerie van buitenlandse zaken gezegd.

Ban zou willen dat de voormalig premier van Nieuw-Zeeland Geoffrey Palmer, een deskundige op het gebied van maritieme wetgeving, de commissie voorzit. In de commissie zouden ook Israëlische, Turkse en Amerikaanse vertegenwoordigers plaats moeten nemen.

De roep om een internationaal onderzoek voert de druk op Israël op om uit te leggen hoe het kon gebeuren dat de poging om een schip met hulpgoederen te stoppen een dodelijke afloop had. Het zou tegelijkertijd licht kunnen werpen op de motieven en plannen van sommige opvarenden van wie Israël zegt dat het islamitische extremisten zijn die de Israëlische troepen wilden aanvallen.

Israël is tegen een internationaal onderzoek gekant, omdat het vindt dat het zelf wel in staat is een dergelijk onderzoek uit te voeren. Internationale betrokkenheid zou echter de diplomatieke spanningen met Turkije kunnen doen afnemen.

Anti-diefstal applicatie

Tegenwoordig hebben we steeds modernere mobieltjes en slaan wij hier een hoop gevoelige informatie op. Zo is mijn privémail gewoon gesynchroniseerd op mijn telefoon. Maar stel dat je je telefoon kwijtraakt of gestolen wordt, dan kan die persoon gewoon via jouw telefoon overal in. Daar is nu wat op gevonden.

Met de F-Secure Anti-Theft applicatie kun je op afstand je mobieltje op slot zetten, compleet wissen, de locatie achterhalen of zelfs achterhalen wat het mobiele nummer is van de dief. En dat helemaal gratis, download het nu voordat je te laat bent.

Trotse Barrios vindt zichzelf geen verrader

Lucas Barrios werd in november 1984 geboren in Argentinië, maar hij maakt op het WK deel uit van het nationale team van Paraguay. De aanvaller van Borussia Dortmund beschikt sinds kort over een Paraguayaans paspoort, maar hij vindt zichzelf geen landverrader.

"Ik ben trots dat ik Paraguayaans ben, mijn moeder is er geboren. Het was voor mij geen lastige keuze om te maken. Ik ben zeer blij dat ik voor Paraguay mag spelen," aldus Barrios in Bild. De spits maakte dit seizoen negentien goals in de Bundesliga.

Barrios ontkent dat hij handig gebruik heeft gemaakt van het feit dat Paraguay meedoet aan het WK. Voor Argentinië was hij immers nog nooit opgeroepen. "Ik heb in oktober 2009 al gezegd dat ik voor Paraguay wilde gaan spelen."

De 25-jarige goaltjesdief heeft hoge verwachtingen van het toernooi in Zuid-Afrika. "Wij zouden weleens dé verrassing van het WK kunnen worden. We hebben een sterk team, en vooral een hele goede aanval." Paraguay staat in de groepsfase tegenover Italië, Slowakije en Nieuw-Zeeland.

Bloemendaal en Laren beste papieren in play-offs

In de strijd om de landstitel bij de heren in de Rabo Hoofdklasse hockey heeft Bloemendaal goede zaken gedaan in de eerste finalewedstrijd vandaag tegen HGC. Om de derde plaats speelde Laren tegen Oranje-Zwart.

Bloemendaal ligt op koers voor het winnen van de vijfde landstitel op rij. In Wassenaar werd HGC verslagen met 1-2. De beslissende treffer werd gescoord door Olmer Meijer uit een strafcorner. Zaterdag staan de twee ploegen wederom tegenover elkaar, dit keer in Bloemendaal. HGC moet winnen wil de club van de nieuwbakken bondscoach, Paul van Ass, in de race blijven voor de eerste landstitel sinds 1996.

De mannen van Oranje-Zwart verloren de eerste wedstrijd in de strijd om de derde plaats van Laren (3-2). In het Gooi besliste de thuisploeg in de laatste minuut van de verlenging de wedstrijd. Inzet is tevens een ticket voor de Euro Hockey League.

Zaterdag 12 juni worden de returns gespeeld en een eventuele beslissingswedstrijd zal op zondag 13 juni volgen. 

HGC - Bloemendaal 1-2 (0-1)
5' Ronald Brouwer Bloemendaal 0-1
50' Ashley Jackson HGC 1-1 (sc)
54' Olmer Meijer Bloemendaal 1-2 (sc)

Laren - Oranje-Zwart 3-2 (0-0, 2-2, 2-2) n.v.
40' Roderik Huber Laren 1-0
49' Robert Hammond Oranje-Zwart 1-1
56' Thomas Briels Oranje-Zwart 1-2
64' Seo Jong-Ho Laren 2-2
84' Roderik Musters Laren 3-2

[Upd] Vliegtuig in de problemen bij Schiphol

FOK!ker Ronalld heeft in Haarlem een vliegtuig gesignaleerd dat problemen had. Uit de rechtervleugel van het toestel kwam een hoop rook en het vliegtuig vloog ook uitzonderlijk laag op dat moment.

De brandweer op Schiphol is massaal uitgerukt om het toestel te hulp te schieten.

Update:

Inmiddels is bekend geworden dat het een Boeing 737 toestel is van Royal Air Maroc. Het toestel zou bij opstijgen meerdere vogels hebben geraakt waardoor de linkermotor in brand is gevlogen. Het vliegtuig is teruggekeerd en na een noodlanding zijn alle passagiers weer veilig aangekomen.

Overigens is er op de A4, ter hoogte van Hoofddorp, een hoogwerker van de brandweer over de kop geslagen die juist op weg was naar het ongeval.

Kap over olielek VS biedt hoop

De kap over het olielek in de Golf van Mexico lijkt zondag wat hoop te bieden. Een behoorlijk deel van de olie kan worden opgevangen. De directeur van oliemaatschappij BP, Tony Hayward, zei zondag tegen de Britse nieuwszender BBC dat hij geloofde dat de kap 'het grootste deel, waarschijnlijk het overgrote deel' van de olie opvangt dat uit de bron stroomt.

Waar medewerkers van BP optimistisch zijn, reageren regeringsmedewerkers nog erg voorzichtig. Zij willen geen beloftes doen die niet waargemaakt kunnen worden.

Rugblessure voor Julio Cesar

De Braziliaanse doelman Julio Cesar kampt in de aanloop naar het WK in Zuid-Afrika met een rugblessure. De keeper laat daarom uit voorzorg de oefenwedstrijd tegen Tanzania schieten, waardoor hij voor het eerst in twee jaar een interland zal gaan missen.

Cesar liep de blessure op in het met 3-0 gewonnen duel tegen Zimbabwe. Afgelopen woensdag werd hij daarom in de eerste helft al gewisseld. Volgens bondscoach Dunga is er niets aan de hand en vergt het herstel van de sluitpost slechts enkele dagen. Tegen Tanzania zal hij waarschijnlijk vervangen worden door oud-PSV-doelman Heurelho Gomes.

Australische politie start onderzoek naar Google

De Australische politie heeft een onderzoek aangekondigd naar zoekmachinegigant Google. Onderzocht zal worden of het bedrijf illegaal privé-informatie van draadloze netwerken opsloeg in het kader van de internetapplicatie Streetview.

Vorige maand gaf Google toe dat gegevens via draadloze netwerken in meer dan dertig landen waren opgeslagen, terwijl er opnames van straten werden gemaakt voor Streetview. Het bedrijf zou het probleem ontdekt hebben nadat in Duitsland een onderzoek was ingesteld en zegt stappen te hebben genomen om herhaling te voorkomen.

Over de hele wereld wordt geklaagd dat Google de privacy van mensen niet serieus genoeg neemt. Google houdt vol dat de privacy van gebruikers een van de hoogste prioriteiten heeft. Vorige maand stelde de Australische minister van communicatie Stephen Conroy dat Google verantwoordelijk is voor de 'grootste privacyschending in de geschiedenis'.

Rutte wil snelle kabinetsformatie

VVD-lijsttrekker Mark Rutte wil dat er vóór 1 juli een coalitie is gevormd. Dat heeft Rutte zondagavond gezegd tijdens een lijsttrekkersdebat in Paradiso in Amsterdam.

"We moeten zo snel mogelijk een nieuw kabinet hebben, om snel te kunnen werken aan de begroting voor 2011", zei Rutte. Daarom is er volgens de VVD'er ditmaal weinig tijd voor de kabinetsformatie. Normaal gesproken kunnen formaties maanden duren.

De begroting voor volgend jaar moet in september op Prinsjesdag worden gepresenteerd. Als er na de verkiezingen van woensdag niet snel een nieuw kabinet wordt gevormd, moet het huidige, demissionaire kabinet de begroting maken.

Rutte benadrukte verder het belang van bezuinigen en hervormen. Daarbij haalde hij uit naar zijn voornaamste tegenstrever, PvdA-lijsttrekker Job Cohen. "Waar het op 9 juni echt om gaat is niet de boel bijelkaar houden, maar de boel weer in beweging krijgen."

Robben waarschijnlijk naar Zuid-Afrika

Nederland kan rustig gaan slapen. Arjen Robben zal vermoedelijk alsnog afreizen naar Zuid-Afrika. De aanvaller van Bayern München raakte gisteren tijdens het oefenduel met Hongarije geblesseerd aan zijn hamstring maar onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat de blessure meevalt.

De aanvaller lijkt een scheurtje te hebben in zijn spier. Bondscoach Bert van Marwijk zal voorlopig geen vervanger oproepen voor Robben. "Ik heb besloten voorlopig geen vervanger voor Arjen op te roepen en zal hem zodoende alle kans geven om zich tijdig bij onze selectie aan te sluiten."

De komende dagen zal bekeken worden wanneer Robben naar Zuid-Afrika zal afreizen.

Dayton Dutch Lions verliezen koppositie

De Dayton Dutch Lions hebben afgelopen zaterdag de punten gedeeld met Forest City London. Beide ploegen behielden daarmee nog altijd hun ongeslagen status in de vierde divisie van Amerika.

In het Miami Valley South Stadium kwam de ploeg van trainer Sonny Silooy al snel achter. Forest London-spits Carl Haworth kwam alleen voor doelman Oscar Moens en liet dit buitenkansje niet onbenut.

De Dutch Lions gingen vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar hadden de nodige moeite met de gesloten verdediging van de opponent. Toch wist Dutch Lion George Davis IV in de 33e minuut met een trefzekere kopbal de 1-1 op het scorebord te krijgen. DDL FC leek in de slotfase zelfs nog de zege te grijpen, maar een kopbal van Eddie Hertsenberg werd onterecht wegens buitenspel afgekeurd.

Trainer Silooy was na afloop tevreden: "We waren niet bang. Zij (Forest City London red.) hebben een snel, aanvallend team. Maar wij creeërden hun kansen door zelf fouten te maken. Ook wisten wij zelf kansen te creeëren."

Ook had de trainer nog lovende woorden over Bas Ent. "Dat is ons sterke wapen", aldus Silooy over de Nederlandse voetballer. Ent wist tot tweemaal toe met perfecte voorzetten de bal op het hoofd van Geert den Ouden te leggen. Zijn eerste poging ging naast, terwijl de tweede kopbal op de lat eindigde.

Door de puntendeling verloren de Dutch Lions wel de koppositie. Chicago Fire nam deze over, al is de marge met de koploper slechts één punt.

Onzekerheid rondom Muntari

Het is nog niet duidelijk of de Ghanese middenvelder Sulley Muntari de start van het WK voetbal haalt. Muntari kreeg afgelopen week in de wedstrijd tegen Nederland weer last van zijn dijspier. De belangrijke kracht van The Black Stars heeft al een aantal trainingen laten schieten, en bleef zaterdag tegen Letland aan de kant.

De bondscoach weet ook niet of Muntari over een week beschikbaar is voor het eerste WK-duel met Servië. ''Ik kan daar op dit moment niets over zeggen. We moeten wachten op de resultaten van alle onderzoeken om uitsluitsel te hebben. Misschien is hij ook nerveus, omdat we nog niets weten.''

Sandra Bullock favoriet bij militairen

Sandra Bullock heeft zaterdagavond de prijs voor entertainer van het jaar mogen ontvangen van het Amerikaanse leger. De actrice kreeg de Troops Choice Award for Entertainer of the Year uit handen van acteur Robert Downey Jr. Het was haar eerste verschijning in het openbaar sinds de ontrouw van haar man Jesse James aan het licht kwam.

Na een staande ovatie in ontvangst te hebben genomen, was Bullock meteen weer haar nuchtere, humoristische zelf. "Laten we even heel eerlijk zijn tegen elkaar. Heb ik deze prijs gewonnen omdat ik entertainer van het jaar ben, of vanwege de bermbom die mijn privéleven is geworden?", citeert het Amerikaanse entertainmenttijdschrift People haar.

Bullock haastte zich te zeggen dat ze de prijs een grote eer vond. "Ik zou het zo allemaal weer doorstaan als het onze jongens zou plezieren", zei ze grappend.

De aanwezigheid van Bullock was voor alle aanwezigen, en zelfs voor een groot deel van de organisatie, tot op het laatste moment geheim gebleven. Onder de andere aanwezigen waren Robert de Niro, Leonardo DiCaprio, George Clooney, Jessica Biel, Scarlett Johansson, en Bradley Cooper.

Sandra Bullock favoriet bij militairen
Sandra Bullock favoriet bij militairen (Foto: Novum)

Cohen mikt op strategische stemmer

PvdA-leider Job Cohen roept kiezers op een stem op hem uit te brengen, om zo te voorkomen dat de VVD en de PVV samen gaan regeren. "De vraag op 9 juni is: kies je voor een kabinet-Rutte met vice-premier Wilders, of kies je voor een kabinet onder mijn leiding?" zei Cohen zondagavond tijdens een lijsttrekkersdebat in Paradiso in Amsterdam.

Volgens Cohen staat de rechtsstaat op het spel. "We hebben allemaal dezelfde rechten en plichten. Daarbinnen hebben we een enorme vrijheid, maar die is niet bij iedereen in goede handen. Er zijn partijen die zeggen: je mag geen moskee bouwen, maar wel een kerk", zei Cohen tijdens het door de omroep BNN georganiseerde debat.

Cohen zei verder dat de VVD geen oog heeft voor mensen met lagere inkomens. De bezuinigingen die nodig zijn vanwege de economische crisis, gaan bij de VVD vooral ten koste van de mensen die 'werkelijk niets aan de crisis konden doen', zei Cohen. Hij beweerde dat de bijstandsuitkeringen er bij de VVD met twintig procent op achteruitgaan.

Op een publieksvraag over de JSF antwoordde Cohen dat de PvdA de komende kabinetsperiode niet wil besluiten tot aanschaf van het gevechtsvliegtuig. Cohen wil ook andere opties dan de JSF openhouden.

Het debat is live te volgen via Politiek24.

[RG] SŲderling: "Drie keer is scheepsrecht"

Robin Söderling stond vandaag voor de tweede maal op rij in de finale van Roland Garros, voor de tweede maal ging hij onderuit. Was vorig jaar Roger Federer zijn meerdere, dit jaar was dit Rafael Nadal. De Zweed hoopt nu dat drie keer scheepsrecht is.

"Gefeliciteerd Rafa. Als je zo blijft spelen als vandaag, dan zul je hier nog veel vaker gaan winnen," zei Söderling tegen zijn opponent. Hij bedankte het publiek na zijn wedstrijd. "Het is altijd mooi om hier te zijn en jullie aanmoedigingen te horen. Jullie zijn fantastisch. Ik hoop hier volgend jaar weer terug te komen en ik hoop dan dat driemaal scheepsrecht is."

Tilburg, SCHC blijven in Hoofdklasse hockey

De tweede wedstrijdronde in de play-outs van de Hoofdklasse en Overgangsklasse werd vanmiddag gespeeld. In de returns hockeyden Tilburg en Klein Zwitserland weer tegen elkaar en ook SCHC en Rood-Wit stonden tegenover elkaar.

Tilburg speelt volgend seizoen gewoon weer in de Rabo Hoofdklasse. In de play-outs om promotie en degredatie werd Overgangsklasser Klein Zwitserland eenvoudig in twee duels opzij gezet. Na de 0-4 in Den Haag van gisteren werd het vandaag 6-2 voor de Brabanders. Wouter Hermkens was met drie benutte strafcorners de grote man bij Tilburg.

Ook de mannen van SCHC spelen komend seizoen weer in de Rabo Hoofdklasse. De ploeg, die vele wedstrijden aan de staart van de ranglijst bungelde, ontdeed zich vandaag ook in de tweede wedstrijd van Rood-Wit (3-2) waardoor degradatie defintief werd afgewend. Rood-Wit werd kampioen in de Overgangsklasse A.

Voor SCHC loopt het bizarre seizoen met een sisser af. De ploeg handhaaft zich via de nacompetitie op het hoogste niveau. Gisteren werd al gewonnen met 0-1 van Rood-Wit, dat in de reguliere competitie slechts drie keer verloor. De Aerdenhoutse ploeg mag komend seizoen opnieuw een gooi doen naar promotie vanuit de Overgangsklasse.

Karakeristieken

Tilburg - Klein Zwitserland 6-2 (3-1)
16' Van Slooten 0-1
19' Hermkens 1-1 (sc)
20' Hermkens 2-1 (sc)
35' Stolte 3-1
45' Hermkens 4-1 (sc)
48' Van der Loo 5-1
58' De Lange 5-2 (sc)
67' Van der Loo 6-2

SCHC - Rood-Wit 3-2 (1-2)
20' Daan Meurer 0-1 (sb)
24' Daan Meurer 0-2 (sc)
27' Pedro Ibarra 1-2 (sc)
38' Roderick Weusthof 2-2 (sc)
51' Pedro Ibarra 3-2 (sc)

Kroon keert terug in peloton

Karsten Kroon heeft voor het eerst sinds zijn val tijdens de Waalse Paal een koers uitgereden. De 34-jarige Nederlandse rijder die in dienst is van BMC finishde als 44e tijdens de GP Kanton Aardgau.

Het peloton waar Kroon onderdeel van uitmaakte kwam binnen op acht minuten van winnaar Kristof Vandewalle. Voor de rijder van Topsport Vlaanderen was het zijn allereerste profzege. Lieuwe Westra eindigde als beste Nederlander op de vijftiende plaats.

Kroon raakte op 21 april zwaargewond na een botsing met een vangrail. Kroon liep daarbij breuken op aan zijn oogkas, jukbeen en neus. De Nederlander onderging enkele dagen later een operatie aan de complexe breuken. Het duurde tot vandaag voor hij zich weer in het peloton kon laten zien.

Di Maria: "Ik ga naar Real Madrid"

Angel di Maria heeft volgens de Spaanse krant AS teamgenoten verteld dat hij naar Real Madrid vertrekt. De aanvaller van Benfica staat in de belangstelling van meerdere clubs.

Real Madrid heeft interesse getoond in de 22-jarige Argentijn, die al afscheid genomen zou hebben van zijn teamgenoten. Benfica vraagt echter een hoge transfersom van veertig miljoen euro. Daarnaast is de transfer ook nog niet rond.

In de Spaanse media werden daarom Royston Drenthe en Ezequiel Garay al genoemd als spelers die de omgekeerde weg van Di Maria gaan bewandelen. Beiden komen in Madrid nauwelijks aan spelen toe.

Di Maria heeft bij Benfica een uitstekend seizoen achter de rug. Mede dankzij de jonge international werd de club voor het eerst sinds 2005 kampioen van Portugal.

Consulaat niet blij met behandeling Joran

Het Nederlandse consulaat in Peru is niet blij met de manier waarop moordverdachte Joran van der Sloot op een persconferentie is gepresenteerd aan de pers. Hij werd met handboeien om en een kogelwerend vest aan door agenten gedwongen om heen en weer te lopen voor de fotografen.

Volgens CNN heeft het consulaat geklaagd bij de Peruaanse autoriteiten. In Zuid-Amerikaanse landen is een dergelijke presentatie van verdachten niet ongebruikelijk. In Nederland worden verdachten door politie en justitie zoveel mogelijk uit de publiciteit gehouden.

Het consulaat helpt Van der Sloot volgens de nieuwszender ook met het vinden van een advocaat. In een Peruaanse krant werd eerder geschreven dat Van der Sloot het liefst een advocaat uit Peru heeft. Het aandragen van opties voor rechtsbijstand hoort bij de standaard dienstverlening van het consulaat voor gevangenissen.

Overstroming Polen zorgt voor veel overlast

Duizenden brandweermannen en militairen zijn in Zuid-Polen bezig de dijken te verstevigen. Die staan door de enorme overstromingen na weken van stortregens op doorbreken.

Een woordvoerder van de brandweer zei zondag dat ongeveer drieduizend mensen zijn geëvacueerd uit acht dorpen nadat de Vistula-rivier buiten zijn oevers trad. Sommige andere dorpen zijn van de buitenwereld afgesloten en zijn afhankelijk van legerhelikopters voor voorraden.

Meteorologen waarschuwen voor meer regen.

Gourcuff: "Frankrijk heeft nog veel werk te verrichten"

Frankrijk heeft een uiterst slechte voorbereiding voor het WK in Zuid-Afrika achter de rug. De Fransen mogen daarnaast op het eindtoernooi meteen flink aan de bak tegen Uruguay, dat volgens Yoann Gourcuff een gevaarlijk spitsenduo heeft.

"We hebben anderhalf jaar geleden tegen ze gespeeld (0-0, red.). Het is een agressieve ploeg, die hard tackelt en veel doorzettingsvermogen heeft", aldus de middenvelder van FC Girondins de Bordeaux. "Ze spelen met veel energie en hebben met Diego Forlan en Luis Suarez twee aanvallers met veel talent en beweging."

Frankrijk landde zaterdag in Zuid-Afrika en werkte in de aanloop naar het WK drie oefenduels af. Costa Rica werd met 2-1 verslagen, Tunesië hield de Fransen op een gelijkspel (1-1), waarna de ploeg van bondscoach Raymond Domenech met 1-0 van China verloor.

Gourcuff vindt dat er daarom nog veel werk aan de winkel is. "We zijn te langzaam in de omschakeling geweest en moeten meer voor de goal komen om Nicolas Anelka te helpen. Door het bekijken van videobeelden moet meer begrip komen tussen de spelers en kunnen we aanpassingen maken."

Politiechef Congo geschorst vanwege dood activist

De chef van de Congolese politie is geschorst om een diepgaand onderzoek mogelijk te maken naar de dood van Floribert Chebeya Bahizire, een Congolese mensenrechtenactivist. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

Verschillende politiemannen zijn aangehouden in verband met de dood van Chebeya, hoofd van de groep Voix des Sans Voix of Stem van de Stemlozen. Zijn lichaam werd woensdag in zijn auto aangetroffen in een buitenwijk van de Congolese hoofdstad Kinshasa. De mensenrechtenorganisatie, een van de grootste in Congo, zei dat het erop lijkt dat hij is gewurgd.

Internationale mensenrechtenorganisaties hebben opgeroepen tot een internationaal onderzoek.

Contador wint proloog Dauphinť Libťrť

Alberto Contador is er in geslaagd om de proloog van de Dauphiné Libéré op zijn naam te schrijven. De renner van Astana legde de afstand van zes kilometer in een tijd van acht minuten en 34 seconden af.

Tejay van Garderen mocht zich lange tijd de beste man van het veld noemen, maar de 21-jarige Amerikaan werd door Contador naar de tweede plaats verdrongen. De renner van Team HTC-Columbia was uiteindelijk twee seconden langzamer.

Maarten Tjallingii was vandaag de beste Nederlander en gaf zestien seconden toe op Contador. Alejandro Valverde is dit jaar dé grote afwezige, aangezien hij een schorsing van twee jaar uitzit.Uitslag proloog:

# Naam renner Ploeg Tijd
1 Alberto Contador Astana 00:08,34
2 Tejay van Garderen Team HTC-Columbia + 0,02
3 Janez Brajkovic Team RadioShack + 0,05
4 Gernaint Thomas Team Sky + 0,10
5 Dario Cataldo Quick-Step + 0,12


Klassement na de proloog:

# Naam renner Ploeg Tijd
1 Alberto Contador Astana 00:08,34
2 Tejay van Garderen Team HTC-Columbia + 0,02
3 Janez Brajkovic Team RadioShack + 0,05
4 Gernaint Thomas Team Sky + 0,10
5 Dario Cataldo Quick-Step + 0,12

[RG] Nadal bedankt iedereen uitgebreid

Rafael Nadal heeft iedereen op Roland Garros uitgebreid bedankt na zijn overwinning eerder vandaag. De Spanjaard bedankte het Parijse publiek in het Frans, zijn tegenstander Söderling in het Engels en zijn koningin Sofia in het Spaans.

Het is voor de vijfde maal dat Nadal de Coupe de Mousquetaires uitgereikt kreeg. Hij kreeg de trofee uit handen van Nicola Pietrangeli die zelf het toernooi in 1959 en 1960 wist te winnen. "Robin, sorry, maar ik speelde vandaag mijn beste tennis ooit. Het is dus niet jouw schuld dat je me deze keer niet kon verslaan," zei Nadal vervolgens in het Engels tegen Söderling. Daarna schakelde hij over naar het Frans om het publiek, de scheidsrechters, de ballenkinderen, de organisatie en zelfs de beveiliging te bedanken. Tenslotte richtte hij het woord tot koningin Sofia om haar voor haar komst te bedanken.

Australische tweede doelman vliegt naar huis

Brad Jones, reservekeeper bij Australië, heeft het trainingskamp van The Socceroos verlaten. Hij is terruggevlogen naar huis wegens een ernstig ziektegeval in zijn familie, meldt de Australische bond.

Of Jones nog terugkeert in het trainingskamp, is niet duidelijk. Australië begint het WK over precies een week tegen Duitsland. De andere twee opponenten zijn Ghana en Servië.

De Australische bond heeft bij de FIFA een verzoek ingediend om Jones eventueel nog te mogen vervangen als dat nodig is. De wereldvoetbalbond heeft dat verzoek nu in beraad. Normaal gesproken mogen bondscoaches hun selectie tot 24 uur voor aanvang van de eerste wedstrijd geblesseerde spelers vervangen.

Brad Jones (28), die onder contract staat bij Middlesbrough, is bij het Australische nationale team tweede doelman achter Mark Schwarzer. Derde doelman is Adam Federici (Reading).

[Upd] 'Vanavond duidelijkheid rondom Robben'

Radio 1 kwam zojuist met het bericht dat er vandaag geen duidelijkheid meer over de blessure van Arjen Robben zal komen. Hierdoor zal Nederland in de komende uren nog moeten afwachten of de Nederlandse international aan het WK voetbal kan deelnemen.

Robben liep gisteren, tijdens de uitzwaaiwedstrijd tegen Hongarije (6-1), een blessure aan zijn hamstring op. Vandaag zou de speler een MRI-scan ondergaan, maar het resultaat is helaas nog niet bekend.

Er gingen op Twitter geruchten, dat de speler acht tot tien dagen uitgeschakeld zou zijn, waardoor hij mogelijk toch nog in actie kan komen op het WK voetbal. Dit zijn echter onbevestigde berichten.

Update:

NOS Studio Sport meldt zojuist dat er mogelijk vanavond al meer nieuws over de blessure van Arjen Robben naar buiten komt. Mocht dat niet het geval zijn, dan maakt de Nederlandse voetbalbond (KNVB) het morgen bekend.

Mr. T klaagt over seks en geweld in 'A-Team'

Mr. T heeft zijn grote onvrede geuit over de nieuwe actiefilm 'The A-Team'. Volgens de man die in de serie publiekslieveling B.A. Baracus speelde bevat de film veel te veel geweld en seks, in tegenstelling tot de tv-serie.

"Toen wij de serie maakten, raakte niemand echt gewond en was het een echt familieprogramma", zegt de inmiddels 58-jarige Mr. T in het Britse tabloid Sunday Express. "Daar schijnt tegenwoordig niemand meer wat om te geven."

Mr. T zegt te zijn gevraagd voor een cameo-rolletje, maar heeft voor de eer bedankt. "Ik wist wel wat er zou komen", zegt hij.

Dirk Benedict, in de serie bekend als Templeton 'Faceman' Peck, heeft wel een rolletje aangenomen in de film maar betreurt zijn beslissing. "Het is een rolletje van niks, ik ben drie seconden in beeld. Als je met je ogen knippert, zie je me niet. Het is eigenlijk een belediging." Volgens hem hebben de filmmakers de oude castleden alleen maar gevraagd om mee te spelen zodat ze konden zeggen dat ze hun zegen hadden, maar stelt het allemaal maar weinig voor.

Dwight Schultz, die in de serie de gestoorde Murdock speelde, is ook gevraagd voor een cameo maar wilde geen commentaar geven. George Peppard, bekend als de sigaren rokende Hannibal Smith, overleed in 1994.

'The A-Team' draait vanaf 10 juni in de Nederlandse bioscopen. De rollen van de vier veteranen worden ditmaal vertolkt door Liam Neeson (Hannibal), Bradley Cooper (Face), Quinton Jackson (B.A.), en Sharlto Copley (Murdock).

Mr. T klaagt over seks en geweld in film 'A-Team'
Mr. T klaagt over seks en geweld in film 'A-Team' (Foto: Novum)

Nigeria boekt zege tegen Noord-Korea

De Nigerianen hebben tegen de Noord-Koreanen succesvol geoefend. Binnenkort zullen de Afrikanen het op het WK opnemen tegen de Zuid-Koreanen.

Everton-aanvaller Yakubu opende na vijftien minuten spelen de score. Vervolgens zette Victor Obinna in de tweede helft via een strafschop de 2-0 op het scorebord. Noord-Korea vocht echter vrij snel na de 2-0 achterstand weer terug.

Niet lang na de treffer van Obinna scoorde Tae Se Jong namelijk de 2-1. De aanvaller van de Japanse club Kawasaki Frontale wist, evenals zijn ploeggenoten, vervolgens de gelijkmaker niet te vinden.

Obafemi Martins bepaalde twee minuten voor het einde de eindstand: 3-1. Noord-Korea zag nog één speler met een rode kaart van het veld gaan. Jong Hjok Cha moest in de 88e minuut het veld verlaten.

Nigeria zal op 12 juni direct voor de leeuwen worden geworpen: The Super Eagles nemen het dan op tegen het Argentinië met Lionel Messi. Ook Noord-Korea staat voor een zware beginwedstrijd: voor de Aziaten is Brazilië de eerste tegenstander.

Kanu: "De finale is onze droom, we kunnen het"

Nwankwo Kanu steekt zijn vertrouwen in de nationale ploeg van Nigeria niet onder stoelen of banken. De geroutineerde spits denkt dat hij met zijn landgenoten de WK-finale kan bereiken.

"In Nigeria houden we van voetbal. Niemand wil een excuus van ons horen. De fans willen dat we het goed gaan doen, we moeten dus wel wat bereiken. We doen het voor hen", zo meldt Kanu volgens het Algemeen Dagblad.

De voormalige spits van Ajax, Arsenal en Internazionale is de meest succesvolle Nigeriaanse voetballer als het gaat om de meeste prijzen. In drie verschillende landen won hij zes landstitels. Hij won drie FA Cups, de Champions League, de UEFA Cup en de Europese Supercup. Kanu zal in Zuid-Afrika zijn laatste WK spelen.

Kanu geeft aan dat het hem niet veel uitmaakt op welke manier The Super Eagles de finale bereiken. De Nigerianen zullen allereerst de groepsfase moeten overleven. De Afrikanen zullen de degens kruisen met Argentinië, Zuid-Korea en Griekenland.

Zeven ton voor Aids Fonds op benefietgala

Het AmsterdamDiner zaterdagavond heeft 710.000 euro opgebracht voor het Aids Fonds. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. Het jaarlijkse benefietgala in de strijd tegen aids in de Heineken Music Hall trok 1100 deelnemers, onder wie vele bekenden.

Het geld wordt gebruikt om een kliniek neer te zetten op de campus van de Universiteit van Maputo in Mozambique. Daarna start in het najaar een project waarbij studenten in Nederland straks kunnen meebetalen aan de premies van de studenten in Maputo.

Onder de gasten waren prinses Mabel, minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA), topmodel Doutzen Kroes en ontwerpers Victor en Rolf. Mathilde Santing, Karin Bloemen, Jamai Looman, Berget Lewis, Edsilia Rombley en Daughters of Africa traden op.

Dode in Hoorn na val met scooter

Een 20-jarige man uit Hoorn is zondagochtend overleden na een ongeluk met zijn scooter. De man overleed pas nadat hij na het ongeluk bij een vriend thuis onwel was geworden. Op het eerste gezicht had hij aan de val met zijn scooter alleen schaafwonden overgehouden. Of de onwelwording door de val komt, wordt onderzocht.

De politie zag de man eerder in de nacht al rijden toen ze op een melding over vernielde auto's op de Reaal afgingen. Daar viel de scooterrijder op, omdat hij geen helm droeg. Hij ging verderop in de straat onderuit, maar stond op en ging een woning binnen. De agenten konden hem niet meer vinden.

Later werd hij onwel in de woning van een vriend op de Groef. De vriend probeerde hem te reanimeren en sloeg alarm. Hij werd met een hoogwerker uit de woning gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. Daar bezweek hij.

'Spanje wil nieuwe politieke leiders'

77 procent van de Spaanse kiezers geeft de voorkeur aan nieuwe politieke leiders voor de volgende verkiezingen. Dat bleek zondag uit een peiling.

Uit de peiling van Metroscopia komt naar voren dat de conservatie oppositiepartij 10,7 punten voorligt op de regerende socialistische partij. 53 procent zei echter geen vervroegde verkiezingen te willen. De Spaanse verkiezingen staan gepland voor het voorjaar van 2012.

54 procent van de ondervraagden heeft geen vertrouwen in de huidige premier José Luis Rodríguez Zapatero, vijftig procent zei hetzelfde over oppositieleider Mariano Rajoy.

Verhagen wil geen ambassades schrappen

Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen wil vasthouden aan het huidige aantal ambassades. Een meerderheid van de partijen ziet het schrappen van ambassades als bezuinigingsmaatregel wel zitten. In een interview met de Wereldomroep noemt Verhagen dat 'onverstandig'.

"Nederlanders in het buitenland zijn tevreden over de dienstverlening op ambassades en consulaten. Bovendien doet men in toenemende mate een beroep op ambassades. Als je ambassades gaat sluiten moeten ze voor de dienstverlening veel verder reizen."

De minister denkt wel dat er efficiënter gewerkt kan worden op sommige van de 180 consulaten en ambassades. "Ik wil vooral meer werk met minder mensen doen." Ook vindt hij dat Nederlanders die vastzitten in het buitenland minder vaak bezocht hoeven worden door consulaire medewerkers. "Ik vind dat we ons eigenlijk alleen moeten concentreren op de schrijnende gevallen."

Opponent ChŠvez uitgesloten van verkiezingen

Een volgende politiek tegenstander van de Venezolaanse president Hugo Chávez mag niet deelnemen aan de congresverkiezingen. Dat heeft Clodosbaldo Russian, de belangrijkste anti-corruptieambtenaar en bondgenoot van Chávez, beslist.

Gustavo Azocar, een journalist die de politiek in is gegaan, was van plan deel te nemen aan de verkiezingen in september en is de meest recente politicus in een reeks die niet mogen deelnemen aan de verkiezingsstrijd. Azocar noemde zijn uitsluiting zaterdag illegaal.

Azocar werd onlangs tot meer dan twee jaar gevangenisstraf veroordeeld voor fraude. Hij ontkent alle aantijgingen en is in hoger beroep gegaan.

Pixies gelasten concert in IsraŽl af

The Pixies hebben hun concert in Tel Aviv 'met grote spijt' afgelast. De Amerikaanse alternatieve rockband heeft in een officiële verklaring geen werkelijke uitleg gegeven. De organisatie laat echter doorschemeren dat de beslissing te maken zou hebben met de aanval van de Israëlische marine, vorige week, waarbij doden vielen.

Maandag werden Israëlische commando's ingezet bij een entering van enkele schepen die hulpgoederen naar Gaza wilden brengen, daarmee de Israëlische blokkade uitdagend. Bij de actie werden schoten gelost en kwamen negen demonstranten om.

Sindsdien krijgt Israël stevige kritiek te verduren, en komen artiesten steeds meer onder druk te staan van pro-Palestijnse groeperingen om hun concerten in Israël af te zeggen. Elvis Costello besloot al op 15 mei, ruim voor de Israëlische aanval op de schepen, zijn twee concerten in Israël niet door te laten gaan, uit protest tegen de manier waarop het land de Palestijnen behandelt.

Hiermee schaarde hij zich bij een groeiend aantal andere sterren, waaronder Gil Scott-Heron en Santana, die niet meer in het land willen optreden. Enkele anderen, waaronder Elton John en Rod Stewart, hebben nog concerten gepland staan in Israël.

Pixies gelasten concert in Israël af
Pixies gelasten concert in Israël af (Foto: Novum)

Tiener zwaargewond bij afbouwen kermis

Een 14-jarige jongen is zondagochtend zwaargewond geraakt bij het afbouwen van een kermisattractie in Eefde. De tiener liep botbreuken en inwendig letsel op en is naar een ziekenhuis gebracht. De jongen uit Apeldoorn hielp bij het afbreken van de wip en werd door de attractie van zijn ouders geraakt, meldt de politie.

Het ongeluk gebeurde op het kermisterrein aan de Schurinklaan. Het gevaarte bewoog plotseling zijwaarts en raakte de knul. Hoe dat kon gebeuren wordt door de Arbeidsinspectie onderzocht.

Jonge straatrovers belagen agent

Drie jonge straatrovers zijn zaterdagnacht in Amsterdam een agent aangevlogen toen die de jongens wilde aanhouden. De knapen, twee van 14 jaar en één van 17, schopten en sloegen de agent en probeerden zijn dienstwapen af te pakken. Andere agenten schoten te hulp en slaagden erin de tieners te overmeesteren, meldt de politie.

De agent heeft zich in een ziekenhuis laten behandelen. Hoe ernstig zijn verwondingen zijn, kon een woordvoerder van de politie niet zeggen.

Ook een man die door de Amsterdammers was beroofd op de Buiksloterdijk in Amsterdam Noord moest naar het ziekenhuis. Hij werd mishandeld en raakte zijn fiets aan de jongens kwijt. Hij heeft na zijn bezoek aan het ziekenhuis aangifte gedaan.

Geen Joker in 'Batman 3'

De derde Batman-film zal het zonder aartsvijand The Joker moeten doen. Dat zegt regisseur Christopher Nolan in het Britse filmtijdschrift Empire. Dit betekent dat er niet op zoek hoeft te worden gegaan naar een vervanger voor wijlen Heath Ledger, de acteur die de rol volgens velen naar geheel nieuwe hoogten tilde en de show stal in 'The Dark Knight'.

Nolan is vastberaden in zijn onwil om The Joker terug te brengen. "Ik praat er liever niet over", zegt hij. Maar hiermee lijkt de grote vraag of we The Joker ooit nog terug moeten verwachten in de huidige Batman-filmreeks wel beantwoord.

Het is nog niet duidelijk wie de grote boef moet worden in de derde film, vooralsnog simpelweg 'Batman 3' getiteld. Noch is het duidelijk of Nolan de film überhaupt gaat regisseren. Maar vanwege het enorme succes van Nolans 'The Dark Knight' is men bij producent Warner Bros. best bereid nog een paar jaar te wachten.

Momenteel werkt Nolan aan een film over Superman, eveneens bij WB, met zijn broer Jonathan Nolan en David Goyer als scenaristen. Deze film moet de hele filmreeks, die na het tegenvallende 'Superman Returns' uit 2006 in het slop raakte, weer vlot trekken.

'Batman 3' staat gepland voor 2012, maar het is te verwachten dat deze datum niet gehaald wordt. Voor de nieuwe 'Superman' is nog geen datum geprikt.

Belastingdienst onderzocht moordende taxichauffeur

Naar de Britse taxichauffeur die deze week twaalf mensen doodschoot en zelfmoord pleegde liep een belastingonderzoek. Ook had de chauffeur mogelijk ruzie met zijn familie en collega's, zo maakte de politie zaterdag bekend.

De 52-jarige Derrick Bird vermoordde zijn tweelingbroer en een advocaat van de familie voordat hij in het landelijk gebied in het noorden van Engeland op jacht ging. In een rit van ruim zestig kilometer vermoordde hij in een uur tijd tien mensen. Daarnaast raakten elf mensen zwaargewond. De meesten schoot hij vanuit zijn taxi in het gezicht.

Onder de slachtoffers waren ex-collega's die hij kende van zijn werk bij een kerncentrale in Sellafield. Hij was daar ontslagen na een diefstal. Andere slachtoffers waren onbekenden; een boer die in een veld de heg stond te knippen, een man op een fiets, een gepensioneerd paar en een vrouw die haar boodschappen droeg.

Bird gebruikte een jachtgeweer en een geweer met een telescoopvizier. Voor beide wapens had hij een vergunning. Om de politie te ontwijken reed hij over smalle landweggetjes. Toen de politie hem in een afgelegen bos had ingesloten, schoot hij zichzelf dood. De politie onderzoekt of Bird ook vetes had lopen met andere taxichauffeurs.

De belastingdienst onderzocht onregelmatigheden in de financiën van de chauffeur. Volgens een vriend was de chauffeur bang dat hij door dat onderzoek de gevangenis in zou moeten. Volgens andere vrienden had Bird ruzie met zijn broer over de opbrengsten van hun vaders testament.

De politie waarschuwt dat wellicht nooit bekend wordt waarom Bird tot zijn daad kwam. "Hij is er niet meer om onze vragen te beantwoorden", zei een woordvoerder. Bij een doorzoeking van het huis van Bird is geen afscheidsbriefje gevonden.

NormandiŽ herdenkt D-Day

In het Franse Colville-sur-Mer is zondag herdacht dat het 66 jaar geleden is dat D-Day plaatshad, de invasie waardoor de koers van de Tweede Wereldoorlog gewijzigd kon worden. In Bayeux werd in de kathedraal een oecumenische dienst gehouden, ook werden kransen gelegd bij het Britse militaire kerkhof. Veteranen en belangstellenden waren aanwezig bij de ceremoniën.

Ongeveer 215.000 geallieerden en evenveel Duitsers werden gedood of verwond tijdens D-Day en de daaropvolgende drie maanden die nodig waren om de herovering van Normandië te bewerkstelligen.

Blatter blijft tegenstander van technologie

Sepp Blatter, voorzitter van de FIFA, blijft het gebruik van technologie om belangrijke beslissingen in een voetbalwedstrijd te registeren als een schade voor de sport zien. Zondag benadrukte de Zwitser zijn standpunt.

"Als er technologie bij komt kijken, zullen er geen discussies meer zijn. Dat willen we niet. We willen emoties op het veld en soms wat meer dan dat: passie," zo liet de voorzitter van de globale voetbalorganisatie op een persconferentie weten.

Dankzij de houding van Blatter blijft de FIFA moderne technologie van de internationale velden weren. Naar eigen zeggen wil Blatter de sport een 'menselijk' karakter laten behouden. De discussie of er wel of geen technologie gebruikt dient te worden is al een tijd aan de gang in de voetbalwereld.

In maart besliste de International Football Association Board (IFAB) reeds dat er geen gebruik mag worden gemaakt van technologische hulpmiddelen om vast te stellen of een bal de doellijn is gepasseerd.

[RG] Nadal wint voor de vijfde keer

Rafael Nadal is voor de vijfde keer in zijn carrière als tennisser winnaar geworden van Roland Garros. De Spanjaard was in de finale, die hij tegen Robin Söderling speelde, sterker en won in 'straigt sets'. De standen waren 6-4, 6-2 en 6-4.

Nadal en Söderling maakten er in elk geval een aantrekkelijke finale van. Het werd een gevecht tussen harde forehands van de Zweed en zware spinballen van de Spanjaard. Nadal maakte veel minder fouten, waar Söderling er niet in slaagde om de verdediging van zijn tegenstander te kraken.

Söderling kreeg de eerste breakkans van de wedstrijd, maar moest in de vijfde game zijn opslag weer inleveren. In het vervolg waren beide tennissers aan elkaar gewaagd, maar Nadal gaf zijn vijfde zege niet meer uit handen. Het tweede bedrijf was bijna identiek aan het eerste. De Zweed kreeg de eerste breakkansen, maar Nadal strafte de fouten van zijn opponent beter af.

In de derde set begon Söderling slap, waar Nadal dankbaar van profiteerde. In het vervolg verzette de Zweed zich nog wel, maar kon de Spanjaard niet meer van de zege afhouden.

Franse selectie in 'te duur' hotel

Het Franse nationale elftal zit in een te duur hotel, zo vindt de staatssecretaris van sport Rama Yade vandaag. De Haantjes verblijven in een luxueus vijfsterren resort in Knysna aan de Indische Oceaan.

"Ik had deze plek niet gekozen. Spanje heeft bijvoorbeeld een universiteitscampus uitgezocht," zegt Yade die weet dat een dergelijk hotel naast hoge kosten ook hoge verwachtingen schept. "Als Frankrijk ver komt snap ik dat je een plek kiest waar je je met optimale condities kan voorbereiden. Maar als de resultaten achterblijven bij de verwachtingen dan hebben sommigen wat uit te leggen."

De president van de Franse voetbalbond Jean-Pierre Escalettes wil niet te diep ingaan op de uitlatingen van Yade. "Wat kan ik zeggen. Als zij zoiets zegt dan doet ze dat. Het is niet mijn rol iets te zeggen over een hotel dat ik nog nooit gezien heb."

Huntelaar op verlanglijstje Tottenham

Klaas-Jan Huntelaar is in beeld bij Tottenham Hotspur. Bij de Londense club moet hij de opvolger worden van Robbie Keane. Trainer Harry Redknapp is erg gecharmeerd van de aanvaller en wil hem graag overnemen van AC Milan. Dat meldt de Daily Mail.

Tottenham rekent op een vertrek van Keane naar Aston Villa en is daarom op zoek naar een opvolger. Het afgelopen jaar werd de Ierse international verhuurd aan Celtic. AC Milan heeft aangegeven Huntelaar alleen te willen verkopen als het lukt om Luis Fabiano los te weken bij Sevilla. Het afgelopen seizoen was niet erg succesvol voor de 26-jarige aanvaller. Hij moest het vooral doen met invalbeurten.

Naast Huntelaar wil Redknapp ook een andere oud-Ajacied aan zijn selectie toevoegen. Steven Pienaar staat nadrukkelijk in de belangstelling van de Spurs. De club wil Jermain Jenas als ruilmiddel gebruiken om de Zuid-Afrika over te nemen van Everton.

[DTM] Uitslag Race Lausitzring

Bruno Spengler heeft op de Lausitzring de DTM race op zijn naam geschreven. De Mercedes-coureur bleef zijn teamgenoot Paul di Resta en de in een oude auto rijdende Jamie Green voor. In het klassement verstevigt Spengler hierdoor zijn leidende positie.

Di Resta mocht van poleposition vertrekken en behield de eerste plaats voor Spengler. Daarachter kon Green aansluiten, omdat Matthias Ekström na een slechte start in de rondte werd getikt door Alexandre Prémat. Ook David Coulthard raakte betrokken bij de botsing, waarna alle drie coureurs met schade op moesten geven.

Vooraan liep Di Resta enkele seconden weg bij Spengler, maar bij de tweede stop ging het fout voor de Schot die hierdoor de eerste plaats kwijtraakte. Het linker achterwiel kon niet snel genoeg gemonteerd worden. Spengler had op dat moment vrijbaan en kon zo voor zijn teamgenoot komen. In de slotfase kon Green nog dicht bij het leidende duo komen. Daarachter had de eerste Audi-rijder Mike Rockefeller zijn handen vol aan Gary Paffett, maar hij wist plaats vier toch te pakken.

Uitslag Lausitzring

Pos. Coureur Team Tijd
1 Bruno Spengler Mercedes 1:12:32.740
2 Paul Di Resta Mercedes + 4.542
3 Jamie Green Mercedes + 5.323
4 Mike Rockenfeller Audi + 8.350
5 Gary Paffett Mercedes + 12.358
6 Martin Tomczyk Audi + 15.288
7 Susie Stoddart Mercedes + 17.105
8 Timo Scheider Audi + 26.430
9 Ralf Schumacher Mercedes + 34.533
10 Markus Winkelhock Audi + 42.619
11 Oliver Jarvis Audi + 47.559
12 CongFu Cheng Mercedes + 48.718
13 Miguel Molina Audi + 1:02.319
14 Katherine Legge Audi + 1:13.593
15 Maro Engel Mercedes + 1:17.396
DNF David Coulthard Mercedes + 49 ronden
DNF Mattias Ekström Audi + 51 ronden
DNF Alexandre Prémat Audi + 52 ronden


Klassement na Lausitzring

Pos. Coureur Team Punten
1 Bruno Spengler Mercedes 26
2 Paul Di Resta Mercedes 17
3 Gary Paffett Mercedes 16
4 Mattias Ekström Audi 13
5 Jamie Green Mercedes 12
6 Mike Rockenfeller Audi 12
7 Timo Scheider Audi 8
8 Alexandre Prémat Audi 6
9 Martin Tomczyk Audi 3
10 Susie Stoddart Mercedes 2
11 Miguel Molina Audi 2

FOK!-columnist wordt niet vervolgd

FOK!-columnist Driek Oplopers, die twee jaar geleden in een column Femke Halsema aanviel wegens haar optreden in de kwestie-Duyvendak, wordt niet vervolgd. Halsema had destijds aangifte gedaan, maar de Officier van Justitie heeft de zaak geseponeerd.

Oplopers noemt deze afloop een overwinning voor de vrijheid van meningsuiting. Hij voelt zich gesterkt in zijn opvatting, dat de satirische column nooit werkelijk heeft opgeroepen tot geweld tegen Halsema. Hij vindt de aangifte disproportioneel, omdat de GroenLinks-politica geacht mocht worden, het satirische karakter van de column te onderkennen. De vrijheid van meningsuiting is bij Halsema in slechte handen, aldus Oplopers.

Overigens bleek door een administratieve fout de beslissing van de Officier van Justitie niet aan betrokkenen bekend te zijn gemaakt.

Carrara wint Ronde van Luxemburg

Matteo Carrara heeft de Ronde van Luxemburg op zijn naam geschreven. De 31-jarige Italiaan heeft hierdoor zijn ploeg Vacansoleil, die dit seizoen niet welkom is in Giro en Tour, een van de grootste successen in zijn bestaan.

De Italiaanse renner moest er in de laatste rit nog wel alles aan doen om de eindoverwinning te mogen vieren. Jonathan Castroviejo behoorde tot de zes man die Carrara op drie minuten hadden gezet. Hierdoor reed de Spanjaard theoretisch gezien in het geel.

Vacansoleil liet het hier niet bij zitten en zette zich aan kop van het peloton. Toen het gat gedicht was kon Carrara net geen vervolg geven aan het tempowerk van zijn ploeggenoten. Hij eindigde in de massasprint als derde achter Gorka Izagirre en Sergei Ivanov.

Uitslag laatste etappe

Pos. Renner Team Tijd
1 Gorka Izagirre (Spa) Euskaltel 3.01,23
2 Serguei Ivanov (Rus) Katusha z.t.
3 Matteo Carrara (Ita) Vacansoleil z.t.
4 Steve Houanard (Fra) Skil-Shimano z.t.
5 Jimmy Engoulvent (Fra) Saur-Sojasun z.t.Eindklassement

Pos. Renner Team Tijd
1 Matteo Carrara (Ita) Vacansoleil 17.43,21
2 Fränk Schleck (Lux) Saxobank + 0,01
3 Lance Armstrong (VSt) RadioShack + 0,30
4 Juan Antonio Flecha (Spa) Sky + 0,34
5 Serguei Ivanov (Rus) Katusha z.t.

[F3] Uitslag Masters Zandvoort

Valterri Bottas heeft bij de F3 Masters op Zandvoort historie geschreven. De Fin wist voor de tweede maal de prestigieuze wedstrijd op zijn naam te schrijven, waarmee hij de eerste coureur is die hierin slaagde. Alexander Sims pakte plaats twee, voor Marco Wittmann.

Vlak voor de start begon het te regenen in Zandvoort, waardoor het veld achter de safetycar van start moest gaan. Alle toppers reden nog op droogweerbanden, maar Roberto Merhi nam de gok om regenbanden te monteren. Nadat het veld vrij was gegeven ging Sims aan de leiding voor zijn ART-teamgenoot Bottas. Doordat de regen toe begon te nemen waren beiden in het nadeel van Merhi die snel op begon te rukken.

De Spanjaard nam de leiding over en sloeg een gat van acht seconden met Sims en Bottas. Verschillende rijders zochten de pits op om ook regenbanden te monteren, maar deze gok pakte verkeerd uit. Na twee ronden werd de baan langzaam droger, waardoor degenen die niet van banden gewisseld waren wederom in het voordeel waren.

Sims en Bottas haalden Merhi in de Tarzanbocht in, waarna Bottas de druk op de leider op begon te voeren. De Fin ging al snel zijn Britse teamgenoot voorbij, waarna hij eenvoudig naar de zege kon rijden. Edoardo Mortara leek onderweg naar de derde plaats, maar hij viel terug naar plaats vijf, waardoor de laatste plaats op het podium voor Wittmann was. Nigel Melker was op plaats veertien de beste Nederlander, terwijl Stef Dusseldorp na een race met problemen niet verder kwam dan plek 21.

Uitslag Masters of Formula 3

Pos. Rijder Team Tijd
1 V. Bottas ART Grand Prix 41:38.851
2 A. Sims ART Grand Prix + 1.131
3 M. Wittmann Signature + 11.054
4 J. Vergne Carlin Motorsport + 12.693
5 E. Mortara Signature + 18.563
6 G. Dias Hitech Racing + 1:07.717
7 L. Foresti Carlin Motorsport + 1:11.166
8 W. Boyd Sino Vision Racing + 1:14.084
9 H. Lloyd CF Racing/Manor Motorsport + 1:15.227
10 R. Haryanto Manor Motorsport + 1 ronde
11 W. Buller Hitech Racing + 1 ronde
12 R. Merhi Mücke Motorsport + 1 ronde
13 R. Svendsen-Cook Carlin Motorsport + 1 ronde
14 N. Melker Mücke Motorsport + 1 ronde
15 C. Munoz Mücke Motorsport + 1 ronde
16 D. Juncadella Prema Powerteam + 2 ronden
17 A. Fong Sino Vision Racing + 2 ronden
18 A. Felix da Costa Motopark Academy + 2 ronden
19 N. Marroc Prema Powerteam + 2 ronden
20 M. Laine Motopark Academy + 3 ronden
21 S. Dusseldorp Signature + 3 ronden
22 L. Vanthoor Signature + 3 ronden
DNF J. Jaafar Carlin Motorsport + 23 ronden
DNF J. Pla ART Grand Prix + 23 ronden

[MotoGP] Uitslag Race Mugello

Dani Pedrosa heeft de MotoGP-race in Mugello op zijn naam geschreven. De Spanjaard vertrok van poleposition en zag daarna zijn naaste belagers Jorge Lorenzo en Andrea Dovizioso niet meer terug. Valentino Rossi deed na zijn beenbreuk van gisteren niet mee aan de wedstrijd in Italië.

Pedrosa kende een goede start en bleef Lorenzo en Casey Stoner voor. Laatstgenoemde viel in de eerste ronde terug tot achter Dovizioso en Ben Spies. Terwijl Pedrosa ronde na ronde het ronderecord brak was het daarachter Dovizioso die Lorenzo in de derde ronde in wist te halen, maar de Spaanse Yamaha-coureur gaf zich tegen de Honda niet zomaar gewonnen en kwam twee ronden later terug om plaats twee definitief op te eisen.

Achter het leidende drietal ontspon zich een spannend gevecht om plaats vier. Stoner, Spies, Marco Melandri en Randy de Puniet gingen de strijd met elkaar aan, waarbij Spies al vrij snel uit het groepje terugviel. Stoner verloor in de dertiende ronde zijn vierde plaats en zag Melandri en De Puniet voorbij rijden. Laatstgenoemde ging in de slotfase onder druk van Melandri in de fout, waardoor plaats zes hem ten deel viel. Stoner kon in de laatste ronde aanpikken bij Melandri en hem na een spannende strijd uiteindelijk toch passeren.

Voor Nicky Hayden eindigde de race in de grindbak. De Amerikaanse Ducati-rijder deed aanvankelijk ook mee in de strijd om de vierde plaats, maar hij ging in de zesde ronde in de fout en zag zijn race beëindigd worden.

In het klassement gaat Lorenzo aan de leiding met een voorsprong van 25 punten op Pedrosa. Rossi staat nog derde, maar hij wordt op één punt gevolgd door Dovizioso.

In de 125cc was de overwinning voor Marc Marquez. De Spanjaard bleef in Italië na een spannende strijd Pol Espargaro, Nicolas Terol en Bradley Smith voor. Jasper Iwema kwam uiteindelijk als veertiende over de meet, terwijl Michael van der Mark als 22e de finishvlag zou zien.

De Moto2-race werd een prooi voor Andrea Iannone. De Italiaan mocht van poleposition vertrekken en bleef in eigen land uiteindelijk Sergio Gadea, Simone Corsi en Thomas Luthi ruim voor. Dit drietal finishte uiteindelijk binnen één tiende van een seconde van elkaar.

Turkije onderzoekt banden IsraŽl en PKK

Turkse veiligheidsdiensten onderzoeken of er verband is tussen de Israëlische aanval op een konvooi met hulpgoederen voor Gaza en een PKK-aanslag op een Turkse marinebasis aan de Middellandse Zee, een paar uur eerder.

Speculaties over een verband nemen toe in de Turkse pers. Kranten schrijven al sinds maandag, de dag waarop de aanvallen werden uitgevoerd, over een mogelijk verband tussen beide gebeurtenissen. Ook politici geloven niet dat het toeval is dat het geweld elkaar zo snel opvolgde. Een politicus van de regerende AK Partij zei maandag al dat zijn partij niet denkt dat er toeval in het spel is. Ook Kilicdaroglu, leider van oppositiepartij CHP, speculeerde op een verband, net zoals de leider van een kleine religieuze partij.

De Israëlische geheime dienst zou de PKK hebben 'ingehuurd' om Turkije zo met een dubbele aanval te waarschuwen.

Grote knokpartij in Helmond na ruzie

De politie heeft zaterdagnacht in de Noord-Brabantse stad Helmond vijftien mensen aangehouden nadat een ruzie uitmondde in een grote knokpartij. Agenten moesten zelfs versterking inroepen omdat ze zelf het doelwit werden.

Even na 02.15 uur kregen vier mensen ruzie op een taxistandplaats aan het Havenplein. Toen over en weer klappen vielen, kwamen al snel vrienden en familieleden van beide partijen uit nabijgelegen cafés naar buiten. Ook die raakten volgens de politie al gauw slaags met elkaar.

Agenten probeerden de partijen te scheiden, maar werden daarop zelf het doelwit. Daarom werd versterking ingeroepen.

Een 46-jarige Helmonder die zich tegen zijn aanhouding probeerde te verzetten werd door een politiehond in zijn kuit gebeten. Hij is met een bijtwond naar een ziekenhuis gebracht. Bij elkaar werden uiteindelijk vijftien mensen aangehouden. Daarna werd het weer rustig.

Van de vechtersbazen zaten er zondag nog zeven vast.

Partijen doen loze beloften Europese regels

Politieke partijen doen in hun verkiezingsprogramma's beloftes over Europese regels die ze niet waar kunnen maken. Dat stelde hoogleraar Europees Recht Deirdre Curtin zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

Een voorbeeld van zo'n loze belofte is volgens haar de eis van de SP om voor Bulgaren en Roemenen weer een werkvergunning in te voeren. Dat zou helemaal niet uitvoerbaar zijn. De regelgeving kan alleen worden aangepast met procedures die vele jaren duren.

Ook andere partijen doen volgens Curtin toezeggingen die niet kunnen worden waargemaakt. Volgens haar zouden verkiezingsprogramma's dieper op Europa moeten ingaan. Nu wordt er hier en daar wat geroepen, maar de vraag wat Nederland nou wil met Europa wordt volgens haar niet behandeld.

Blessure voor Hondurees Palacios

Wilson Palacios is niet zeker van deelname aan het WK in Zuid-Afrika. De sterspeler van het Hondurese elftal heeft een scheenbeenblessure opgelopen. Hij wordt vanmiddag onderzocht in een ziekenhuis in Oostenrijk. Als hij het WK niet haalt is, dat een grote aderlating voor de Midden-Amerikanen.

De middenvelder van Tottenham Hotspur raakte geblesseerd in de oefenwedstrijd tegen Roemenië, die werd afgewerkt in Oostenrijk. De Midden-Amerikanen verloren de wedstrijd met 3-0 door doelpunten van Daniel Niculae, Gheorghe Florescu en Mirel Radoi. Palacios verliet het veld op een brandcard, omdat hij door de blessure niet meer kon lopen.

Honduras is op het WK ingedeeld bij Europees kampioen Spanje, Zwitserland en Chili. De eerste wedstrijd spelen ze tegen de Chilenen op 16 juni.

Wilson Palacios geblesseerd geraakt
Wilson Palacios geblesseerd geraakt (Foto: Novum)

Haase wint challenger in FŁrth

Robin Haase heeft het challengertoernooi in Fürth op zijn naam geschreven. De Nederlander was in de finale veel te sterk voor zijn tegenstander, de Duitser Tobias Kamke. De setstanden waren 6-4 en 6-2.

Haase pakte voor de tweede keer dit seizoen de eindzege van een toernooi. In maart was onze landgenoot ook al de beste in de Italiaanse plaats Caltanissetta.

Door de zege mag Haase 90 punten aan totaal voor de wereldranglijst toevoegen, waardoor hij ongeveer 50 plaatsen zal stijgen. De Nederlander staat nu nog op de 205e positie.

Pechtold laakt Volkskrant om Nyfer-onderzoek

D66-partijleider Alexander Pechtold heeft forse kritiek op de Volkskrant wegens het koopkrachtonderzoek dat de krant zaterdag publiceerde. D66 kwam erg slecht uit de vergelijking en linkse partijen, met name de PvdA, deden het juist goed. Nyfer gaf later toe enkele fouten te hebben gemaakt.

Onderzoeksbureau Nyfer vergeleek de gevolgen van de plannen van de partijen voor zes modelgezinnen. Bij D66 werd de wiettaks die de partij voorstelt ook doorberekend aan AOW'ers 'waardoor alle mensen met recht op AOW maandelijks in de coffeeshop om de hoek een flink bedrag besteden aan softdrugs?!', foetert Pechtold op zijn weblog.

Volgens Pechtold geeft Nyfer met het 'selectief winkelen in het standaard uitgavenpatroon van een gezin' een paar dagen voor de verkiezingen de PvdA nog even 'een kontje'. "Je rommelt wat rond in de vuilnisbak van een tweederangs onderzoeksbureau en de opening van de krant is weer klaar."

Op de website van de Volkskrant staan bij het artikel inmiddels twee rectificaties over fouten bij de berekeningen bij het CDA en bij D66. Bij D66 zouden de gevolgen voor de koopkracht negatief blijven, maar wel minder dan eerst. Volgens D66 zijn de gevolgen licht positief.

Pechtold wil dat de krant maandag ook op zijn voorpagina rectificeert. Op de website van Nyfer is niets over het onderzoek of de fouten te vinden.

Honkbalclub VS zegt uit protest niet langer 'BP'

Uit protest tegen het olielek in de Golf van Mexico heeft een honkbalclub uit de Amerikaanse minor league de naam van 'batting practice' (slagtraining) veranderd, om niet langer de afkorting ervan -BP- te hoeven gebruiken.

De Brevard County Manatees van de Florida State League noemen de training nu 'hitting rehearsel'. Spelers noemen 'batting practice' gewoonlijk BP, dezelfde naam als die van de oliemaatschappij die verantwoordelijk wordt gehouden voor de grootste olieramp in de Amerikaanse geschiedenis.

Miley Cyrus: ophef zoen met danseres overdreven

Miley Cyrus vindt alle ophef over haar 'lesbische zoen' tijdens een optreden bij de Britse talentenjacht 'Britain's Got Talent' maar overdreven. Op haar website relativeert ze de nieuwste controverse met: "Er zijn veel belangrijkere dingen in de wereld".

Tijdens het opvoeren van het nummer 'Can't Be Tamed' gaf Cyrus een danseres een zoen op de mond. Dit leidde tot geruchten over de geaardheid van het voormalige Disney-sterretje. Overigens ontkent de zangeres dat de zoen heeft plaatsgevonden.

Cyrus is duidelijk niet onder de indruk van de media-aandacht. Ze vindt het maar belachelijk dat twee artiesten niet stevig kunnen rocken op het podium. "Ik hoop dat mijn fans niet in mij teleurgesteld zijn, want ik heb werkelijk niets fout gedaan."

De 17-jarige zangeres en actrice betreurt het dat haar kleine actie tijdens het nummer voor zo veel controverse heeft gezorgd, omdat hierdoor de andere optredens van die avond volledig zijn ondergesneeuwd. "Ik vond het een enorme eer om in die show te mogen optreden. Nu gaat iedereen voorbij aan alle andere, fantastische acts."

Hier Miley alleen met haar microfoon (foto: Novum)

[Video] Klťber mist volledig de bal

Sport Club Internacional-speler Kléber heeft in de Braziliaanse competitie meegemaakt wat geen speler wil overkomen. De linksbenige verdediger miste bij een vrije trap net buiten de zestien meter namelijk de bal volledig. Hierdoor ging een grote kans voor de club uit Porto Allegre verloren.

Internacional nam het in de wedstrijd op tegen Corinthians dat uiteindelijk met 2-0 te sterk was voor de ploeg van de onfortuinlijke Kléber.

[MotoGP] Rossi: "Kan het goed vinden met morfine"

Valentino Rossi heeft zijn goede humeur alweer teruggevonden. De Italiaanse MotoGP-coureur kwam gisteren, tijdens een vrije training op het circuit van Mugello, hard ten val en bracht vervolgens tweeënhalf uur door op de operatietafel.

Rossi hield aan de valpartij namelijk een dubbele scheenbeen- en kuitbeenbreuk over. Toch had dit geef effect op zijn humeur. "Het was een lelijke val, maar mentaal gaat het heel goed met mij. Ik kan het goed vinden met de morfine (die de pijn verzacht, red)," aldus de Italiaan. "Op tv zag het er erg uit, maar vanop de motor was het nóg erger. De operatie is geslaagd, ik word hier momenteel ook goed verzorgd."

De verwachting is dat Rossi ongeveer zes maanden niet in actie zal komen. "Ik zal mijn tijd nemen om te herstellen, het belangrijkste is om tegen 100% terug te kunnen keren."

Pedo trapt in val van politie

Agenten hebben in de Amerikaanse staat Oregon een Canadese vrachtwagenchauffeur opgepakt die dacht dat hij een seksafspraakje had met een 13-jarig meisje. In plaats daarvan werd de man opgewacht door de politie.

De zaak kwam aan het rollen toen een moeder ontdekte dat haar dochter seksueel getinte sms'jes op haar mobieltje kreeg van een vreemdeling. In de berichtjes werd het meisje opgeroepen om naar een motel te komen. Agenten deden zich vervolgens voor als de tiener en stuurden uit haar naam sms'jes naar de Canadees. In die berichtjes benadrukte de politie de jonge leeftijd van het meisje, maar de 39-jarige Beeja Ram antwoordde dat geen enkel probleem te vinden.

"Hij erkende dat hij wist dat ze nog maar dertien was en vroeg vervolgens naar haar seksuele voorkeuren", vertelt agent Ken Real. Toen Beeja Ram zijn kamer in het motel betrad, werd hij overmeesterd door een arrestatieteam. De man had het meisje vorig jaar ontmoet en had vervolgens haar mobiele nummer ontfutseld. Daarna begon hij haar seksueel getinte berichtjes te sturen met het doel uiteindelijk af te spreken. De Canadees zit nu vast in de gevangenis. Om vrij te komen zal hij diep in zijn buidel moeten tasten. Zijn borgsom is namelijk vastgesteld op 165.000 dollar.

Gemert pakt landstitel bij zondagamateurs

Gemert heeft gisteravond de landstitel bemachtigd bij de zondagamateurs. De kampioen van de Hoofdklasse B speelde het uitduel bij de laatst overgebleven concurrent De Treffers. Gemert begon aan dit duel in de wetenschap dat een nederlaag met één doelpunt verschil genoeg was voor de titel. Uiteindelijk werd het 2-2. Gemert mag nu met IJsselmeervogels gaan bepalen wie zich de beste amateurclub van het land mag noemen.

Gemert moest wel diep gaan. Voor vierduizend toeschouwers voltrok zich namelijk het scenario waar De Treffers op had gehoopt. Al na drie minuten opende Tony de Groot de score voor de club uit Groesbeek. Kort voor rust werd de benodigde marge van twee bereikt, toen Frits van Putten na een hoekschop raak kopte. In de extra tijd van de eerste helft kon Ronald van Herpen echter nog de 2-1 aantekenen, waardoor Gemert op dat moment weer virtueel kampioen was.

De tweede helft werd een emotionele. De Treffers zocht de derde goal, kreeg ook kansen, maar Gemert bezweek niet. Een minuut of tien voor tijd was het Ronald van Herpen die met zijn tweede treffer van de avond de ploegen weer naast elkaar schoot. Dit was een mokerslag voor De Treffers, dat Tony de Groot en Fabian Peppinck (twee keer geel) vervolgens rood zag krijgen. Bij een opstootje kort voor tijd kreeg ook Jim van Alst van De Treffers nog rood, net als Erik van Dijk van Gemert. Door het gelijkspel is Gemert nu voor het eerst in de clubhistorie zondagkampioen geworden.

De Treffers - Gemert 2-2 (2-1)
1-0 Tony de Groot 2-0 Frits van Putten 2-1 Ronald van Herpen 2-2 Ronald van Herpen

EINDSTAND:

1 Gemert 4-8
2 De Treffers 4-5
3 AFC 4-2

Lippi haalt Cossu bij Italiaanse selectie

Andrea Cossu is door bondscoach Marcello Lippi toegevoegd aan de Italiaanse selectie. De middenvelder van Cagliari werd oproepen, omdat het nog niet zeker is hoe de blessure van Andrea Pirlo zich zal ontwikkelen.

Pirlo ondervindt namelijk te veel hinder van een blessure aan zijn kuit en mist daardoor de eerste twee groepwedstrijden op het WK voetbal. Lippi hoopt in een later stadium van het toernooi alsnog over de 31-jarige voetballer te kunnen beschikken. Het is echter nog niet duidelijk of dit haalbaar is.

Daarom koos Lippi ervoor om Cossu bij de groep te halen. Mocht Pirlo goed herstellen, dan keert de speler van Cagliari weer huiswaarts. In het andere geval zal hij bij de groep blijven.

[DTM] Oud-coureurs gaan stewards ondersteunen

In navolging van de Formule 1 zal ook in het DTM gebruikt gemaakt vaan worden van ervaren oud-coureurs om de stewards te ondersteunen. Vandaag zal op de Lausitzring voormalig coureur Bernd Maylander de taak op zich nemen, terwijl op de Norisring Johnny Herbert dit zal doen.

Na deze twee races zal de inzet van oud-coureurs geëvalueerd worden. Gerd Ennser van de Duitse motorsportbond licht deze keuze toe. "We hebben in de Formule 1 gezien dat voormalig coureurs de stewards met hun kennis goed aanvullen. In de DTM willen we in Lausitz en op de Norisring ervaring opdoen om te kunnen beslissen of we de rol permanent kunnen maken."

In het DTM zal de rol van de oud-coureur anders zijn dan in de Formule 1. Daar is de oud-rijder volledig onderdeel van de stewards of the meeting, terwijl in het DTM slechts een adviserende rol voor hem is weggelegd. Hierdoor moet de kwaliteit van beslissingen toe gaan nemen en worden ze vaker geaccepteerd dan in het verleden.

Echo moet vrouw van abortus weerhouden

Vrouwen die een abortus willen ondergaan in de Amerikaanse staat Oklahoma moeten vooraf aan de behandeling eerst een echo van hun foetus bekijken. Wanneer ze dat weigeren, moeten artsen verplicht een gedetailleerde omschrijving geven van wat er op de beelden te zien is. Pas daarna mag de abortus worden uitgevoerd.

In de nieuwe wet is wel bepaald dat vrouwen die vanwege gezondheidsredenen een abortus moeten ondergaan hiervan zijn vrijgesteld. Slachtoffers van verkrachting zijn wel verplicht om een echo te laten maken of de gedetailleerde omschrijving van de arts aan te horen. Abortustegenstanders zijn blij met de nieuwe wet, omdat de moeders zo een band krijgen met hun ongeboren baby. Artsen die abortussen uitvoeren, vinden de nieuwe wet onnodig wreed.

Eerste tien minuten Americas Next Top Model

Op de Wii komt er een spel uit van Americas Next Top Model, een televisieserie die het vooral goed doet onder de vrouwen. Veel te dunne meiden die zich voor de show opgeven, hopen uiteindelijk net als Tyra Banks een Top Model te worden. Alleen vergeten zij één ding: zij zijn niet Tyra Banks.

In de onderstaande video zijn de eerste tien minuten van het spel te zien, waarin duidelijk wordt hoe het spel zich langzaam ontvouwt. Heel gauw wordt al duidelijk hoe een naïef meisje wordt gestrikt om model te worden, door één of andere gladjakker die zich een agent noemt.

Naast afschuwelijke graphics heeft het spel ook nog een soort keuzesysteem: zeg je dat je van je vriendje houdt of dat hij de boom in kan? Bekijk snel de video.

 

[Upd] Sabine Uitslag (CDA) nu te gast op FOK!

UPDATE

Het topic is geopend. Doe jij ook mee met de discussie?

Sabine Uitslag (CDA) te gast op FOK!

Na Fred Teeven en Marianne Thieme komt ook CDA-politica Sabine Uitslag op het FOK!forum om live in discussie te gaan met FOK!users. De discussie vindt plaats op zondag 6 juni, van 14.00 tot 15.00 uur. Dus hebben jullie nijpende vragen over CDA-plannen of over mevrouw Uitslags visie in het bijzonder, is dit je kans!
Schroom niet lekker kritisch te zijn, dat zien we graag. Probeer het wel vriendelijk te houden!

Stel hier alvast je vragen op, het liefst zo kort en duidelijk mogelijk, zodat er ook een kort en duidelijk antwoord op kan komen: [vragentopic] Sabine Uitslag te gast op FOK!

We hopen op een stevige maar vooral verhelderende discussie, zondag! De discussie kun je op de hierboven genoemde tijd in dit topic vinden: Sabine uitslag live van 14.00 tot 15.00

Wie is Sabine Uitslag?
Sabine Uitslag is Tweede Kamerlid voor het CDA vanaf november 2006 en de nummer 31 op de kieslijst voor komende verkiezingen.

Ze is geboren in Westerhaar in 1973. Na een HBO-studie Verpleegkundige en een studie Gezondheidswetenschappen werkte zij als praktijkbegeleider en kwaliteitscoördinator in een verpleeghuis. Op haar 25ste werd zij Hoofd Opleidingen van Adhesie (GGZ) te Deventer en stond aan de wieg van Sciencia: het GGZ Expertise centrum in Oost Nederland, welke nu een eigen lectoraat heeft. Na Adhesie werd zij Hoofd Zorg Expertise in de gehandicaptenzorg. Na drie jaar ZOZIJN is Sabine overgestapt naar de Isala klinieken te Zwolle. Daar is zij Consultant Isala Academie.

Momenteel houdt Sabine Uitslag een 'Tour de Nurse' door het land, waarbij zij een brengt aan diverse zorginstellingen. Ze wil ook dit keer weer de Tweede Kamer in en daar wil zij staan voor de verpleegkundigen, verzorgenden en andere zorgprofessionals in Nederland. Invloed vanuit deze groep in Den Haag is noodzakelijk, vindt Uitslag.

In 2006 is Uitslag uitgeroepen tot Beste Webpoliticus.
Verder zingt zij in de Rockband Spinrock (www.spinrock.nl).

Straat afgezet om zwaar landbouwgif

De politie heeft vrijdagavond in het Noord-Hollandse dorp Landsmeer een straat afgezet vanwege een penetrante chemische lucht. Iemand had zijn tuin besproeid met een zwaar landbouwgif.

Een bewoner van de Harpoenier belde de politie omdat zijn hond onwel was geworden. Toen de agenten ter plaatse kwamen, kregen zij meteen geïrriteerde luchtwegen en ogen. De buurman van de beller bleek de bron van het chemische goedje. Hij had een heel hoge concentratie zwaar landbouwgif over zijn tuin verspreid.

De politie zette de straat af met een lint en belde de brandweer. Die heeft gezorgd dat de gifstoffen zich niet verder konden verspreiden. De handpomp waar het goedje in zat is meegenomen voor verder onderzoek.

De agenten en de bewoner die hen had gebeld zijn voor controle naar een ziekenhuis geweest.

Lahm: "Onze generatie is er klaar voor"

Phillipp Lahm zal komend WK de aanvoerdersband dragen van de Duitse nationale ploeg. Zoals het een aanvoerder betaamt heeft hij er vertrouwen in.

"Onze generatie is er klaar voor", zegt Lahm, die aanvoerder werd nadat Michael Ballack met een blessure weg viel. Duitsland reist met het jongste team ooit naar een WK af. "We hebben zeker niet de beste spelers in Zuid-Afrika, maar we hebben een erg goed team", ging hij verder. "Andere teams moeten ons verslaan, en ze weten dat dit niet gemakkelijk is."

Duitsland is in Zuid-Afrika ingedeeld in een poule met Australië, Ghana en Servië. Met zijn 26 jaar is Lahm ook de jongste aanvoerder ooit van de Duitse nationale ploeg op een WK.

'Processorkracht 3DS gelijk aan 360 en PS3'

De website IGN claimt te weten dat de 3DS qua processor zal gaan lijken op de Xbox 360 en PlayStation 3 en niet Nintendo's eigen Wii. 'Verschillende ontwikkelaars die al met de 3DS hebben gewerkt zeggen off the record dat het apparaat wat processorkracht betreft gaat lijken op HD-consoles.'

Volgens diezelfde bronnen zou de nVidia Tegra-chip, waar al maanden over gespeculeerd wordt, niet in de 3DS zitten. Mocht het kloppen dat de handheld grafisch op een high definition console gaat lijken, dan wordt het echt een beest dat de PSP het nakijken geeft.

 


Eén ding is zeker: het gaat er beter uitzien dan het bovenstaande plaatje.

"Topsportcentrum Papendal zit vol"

Het Nederlandse topsportcentrum Papendal zit momenteel vol, te vol volgens de leidinggevende Jochem Schellens. Het centrum aan de rand van de Veluwe moet volgens hem de plaats worden waar alle Nederlandse topsporters terecht kunnen.

"Papendal moet tot de tien beste topsportcentra van de wereld gaan behoren," zegt een ambitieuze Schellens die hoopt dat alle tijdelijke faciliteiten snel vervangen worden door definitieve. "Want als je van je sporters verwacht dat ze tot de mondiale top 10 behoren, moet je dat ook van je faciliteiten doen." Hijzelf zit in een tijdelijk kantoor dat bij de handbalhal gevestigd is. Daar komen vele sporters voorbij. "Maar de afgelopen maanden hoorde ik vooral bomen omgezaagd worden. Hierachter zal namelijk een multihal verrijzen, waar uiteindelijk ook ons kantoor in komt."

De subsidies voor de bouw van nieuwe complexen is nog niet rond, maar Schellens hoopt dat dit wel snel zal gebeuren. "Er trainen hier nu dagelijks rond de 250 topsporters en daarnaast werken en studeren er nog ruim 750 mensen. Die zijn nu voor een groot deel ondergebracht in tijdelijke accommodaties. De vergunningen daarvan beginnen af te lopen en sommigen worden zeker niet verlengd," zei Schellens die steeds meer sporters verwelkomt op zijn complex. "Zeker in het licht van het Olympisch Plan 2028 moet je die juist met open armen ontvangen."

In het najaar moet de bouw van de nieuwe faciliteiten aangevangen worden, zodat in het najaar van 2011 het complex opgeleverd kan worden. "Afhankelijk van de subsidies wordt het misschien in twee delen gebouwd." Schellens wil niet dat het te massaal wordt, omdat kwaliteit voorop staat. "De faciliteiten moeten goed zijn, maar je hoeft niet te overdrijven. Als de multihal er eenmaal staat, zijn alleen nog meer onderwijsfaciliteiten een belangrijk streven. Zodat alle jonge talenten kunnen trainen, leren en wonen op een vierkante kilometer."

Kleuter met been klem in bromfietswiel

Brandweerlieden en ambulancemedewerkers zijn gisteren een half uur in touw geweest om een 5-jarig jochie te bevrijden die met zijn beentje klem zat in het achterwiel van een bromfiets.

Het ongeval speelde zich af op de Oude Vleutenseweg ter hoogte van het Muziekpaleis in Utrecht. Na de bevrijding is het jongetje naar het ziekenhuis gebracht. Onduidelijk is hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

'BenŪtez naar Internazionale'

Rafael Benítez wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trainer van Internazionale. Dit heeft de voorzitter van de ploeg uit Milaan, Massimo Moratti, aan de Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport bevestigd.

Benítez pakte vorige week zijn biezen bij Liverpool, waarna hij al snel in verband werd gebracht met Internazionale. Er gaan inmiddels geruchten dat de trainer, die naar verwachting voor drie jaar gaat tekenen, morgen wordt gepresenteerd.

Daarnaast meldt de Italiaanse krant ook nog dat Javier Mascherano en Dirk Kuyt hun trainer mogelijk achterna gaan. Ook in de Engelse media speculeert men inmiddels over een vertrek van de Argentijn.

"Ik weet niet waar ik volgend seizoen speel. Wat ik wel weet, is dat ik drie geweldige jaren heb gehad met Benítez bij Liverpool", liet Mascherano aan The Daily Mail weten.

Moslimpartijen ambitieus, succes onwaarschijnlijk

Hoewel moslimpartijen niet meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen aankomende woensdag, lijkt de kans groot dat dit bij de volgende verkiezingen anders is. Een aantal partijen heeft de ambitie om ook landelijke politiek te gaan bedrijven. Het is echter de vraag of daar wel behoefte aan is. 

NMP
Zo wilde de Nederlandse Moslimpartij (NMP) dit jaar al meedoen, maar door de val van het kabinet had de partij te weinig tijd om een goede organisatie op te zetten. Ze deden al wel mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in zeven gemeenten, maar haalden nergens een zetel. Desondanks wil de partij volgende keer zowel aan de gemeenteraadsverkiezingen, als de landelijke verkiezingen meedoen.

Islam Democraten
De Islam Democraten, die één zetel hebben in de gemeenteraad in Den Haag, zien geen heil in landelijke verkiezingen: "Over vijf jaar zien wij onszelf drie à vier zetels hebben en ook actief zijn in de andere grote gemeentes."

Partij van de Eenheid
Ook de Partij van de Eenheid is met één zetel vertegenwoordigd in Den Haag, maar denkt dat momenteel geen behoefte is aan een landelijke moslimpartij: "Over vijf jaar zal het heel anders zijn, want de nieuwe generatie is kritischer. Ook tegenover de PvdA. Wij willen niet uitsluiten dat wij tegen die tijd een gooi naar de landelijke verkiezingen zullen doen. Maar om dat te realiseren moeten wij flink netwerken."

‘Beperkt aantal stemmers'
Sociaalwetenschapper Anja van Heelsum van de Universiteit van Amsterdam stelt echter dat het onwaarschijnlijk is dat een moslimspartij succesvol is bij landelijke verkiezingen. Uit een enquête die Van Heelsum hield tijdens de gemeenteraadsverkiezingen bleek dat slechts een klein deel van de Turkse of Marokkaanse Nederlanders op een moslimpartij zou willen stemmen. Ook Hasan Küçük, van de Islam Democraten uit Den Haag, denkt dat er weinig animo is voor een landelijke moslimpartij: "De problemen liggen niet op landelijk niveau, de grondwet is gewoon goed zoals die is. Op lokaal niveau zit het probleem. In de grondwet geldt het recht dat iedereen de vrijheid van godsdienst heeft, maar op regionaal niveau kun je niet zomaar een gebedsruimte beginnen."

Sonic Colors gaat Mario Galaxy kant op

De nieuwste Sonic platformer, Sonic Colors, gaat op het avontuur lijken dat Mario heeft gehad met Mario Galaxy. Dr. Eggman heeft net als Bowser het plan gehad om de ruimte in te vluchten om zijn vijand te slim af te zijn. Maar in plaats van planeten ombouwen tot gevaarlijke levels, pakt hij er een hoop bij elkaar en maakt er pretparken van.

Net als in Mario Galaxy 2 kiest Sonic de planeet uit middels een World Map. Soms heeft hij de keuze zelf een planeet te kiezen, maar vaak moet er gewoon de volgende in de rij gekozen worden. Als Sonic een planeet heeft uitgespeeld, moet hij op een grote metalen knop drukken om beesten te bevrijden - net als in de oudere Sonic games.

Eind dit jaar moet het spel uitkomen op de Wii en de DS.

 

Sonic Colors

Krajicek in hoofdtoernooi Birmingham

Michaëlla Krajicek is doorgedrongen tot het hoofdtoernooi van Birmingham. In de laatste ronde van de kwalificatie was de Nederlandse te sterk voor Rebecca Marino. De setstanden waren 6-3 en 6-4.

Vorig jaar gaf Krajicek ook acte de presénce op het WTA-toernooi van Birmingham. Destijds werd ze als lucky loser toegelaten. De Nederlandse reikte destijds tot de tweede ronde, waar Yanina Wickmayer te sterk was.

Ongeluk met BBQ: man zwaargewond

Een man uit Leiden heeft zware verwondingen opgelopen na een ongeluk tijdens het barbecuen. De Leidenaar vond dat de barbecue niet vlug genoeg aanging en strooide daarom wat aluminiumpoeder op de grill.

Meteen daarop volgde een enorme steekvlam. De Leidenaar is met zwaar letsel aan zijn hand naar het ziekenhuis vervoerd. Van de politie kreeg hij ook nog een proces-verbaal overhandigd, omdat hij illegaal aluminiumpoeder opslaat in zijn berging. Dat kan volgens de politie gevaarlijk zijn.

Van den Broeck wil op Alpe d'Huez goed zijn

Jurgen Van den Broeck wil de Dauphiné Libéré, die vandaag van start gaat, vooral aangrijpen om aan zijn conditie te werken. Dit liet de renner van Omega Pharma-Lotto vandaag weten.

"Ik heb een maand héél zwaar getraind in de cols. Ik weet niet of ik al die arbeid al heb verteerd", liet Van den Broeck in de Gazet van Antwerpen weten. "In de rit naar Alpe d'Huez wil ik eens testen. Ik heb nog nooit gekoerst op die mythische col. Daar wil ik goed zijn."

Van den Broeck werd vorig jaar vijftiende in het eindklassement van de Tour de France. Daardoor zullen de verwachtingen in de Dauphiné Libéré hooggespannen zijn. "Mentaal is het leefbaar. Kopman is moeilijk, maar ook leuk. Het zorgt niet voor extra stress. Hopelijk blijft dat ook zo in de Ronde van Frankrijk."

[IndyCar] Uitslag Race Texas Motor Speedway

Ryan Briscoe heeft op de Texas Motor Speedway de Firestone 550K IndyCar-race op zijn naam geschreven. De Australische Penske-coureur bleef de verrassend snelle Danica Patrick en Marco Andretti voor. Dario Franchitti blijft aan de leiding in het klassement.

De eerste start van de 228 ronden tellende wedstrijd verliep niet zoals gepland, omdat de als tweede startende Dario Franchitti niet op zat te letten. De Schot leek meer bezig met de Penskes naast hem, want ook toen het veld voor de tweede maal naar de start ging had hij niet de macht om voor de eerste plaats te stijden. In plaats daarvan nam hij genoegen met plek twee, achter Briscoe, maar voor Will Power.

Franchitti bleek niet over de snelheid te beschikken om het Briscoe lastig te maken, zodat de Australiër een gat kon slaan. De Schot moest in de 33e ronde plaats twee zelfs laten aan Power, waarna hij Patrick achter zich aan kreeg. Na 46 ronden was de eerste neutralisatie van de dag vanwege rommel op de baan. Het hele veld ging de pits in en de stops leverden een eerste plaats voor Franchitti op, voor Power en Patrick. Briscoe viel door een slechte stop terug naar plaats vijf. Nog slechter deed Alex Lloyd het, want hij parkeerde zijn bolide niet goed in de pitbox en viel na teruggeduwd te zijn terug tot plaats 21.

Niet lang nadat de groene vlag weer was gezwaaid moesten de rijders weer in de remmen nadat Takuma Sato de muur in gereden was. Bij de bolide van de Japanner was een onderdeel afgebroken, waardoor hij de controle verloor. Na 98 ronden was er wederom een gele vlag. Simona de Silvestro verloor de macht over haar bolide en belandde in de muur. Hierbij scheurde een oliereservoir, waarna de vloeistof door de hitte vlam vatte. De marshalls deden er lang over om de bolide te blussen, waardoor ze De Silvestro in gevaar brachten. De Zwitserse werd uiteindelijk met geweld uit de auto getrokken en hield aan het incident een verbrande rechterhand over.

Een ander slachtoffer van de crash van De Silvestro was Power die een onderdeel van de auto oppikte en hierdoor een extra stop moest maken. De Australiër viel hierdoor terug naar de staart van het veld. Na de lange neutralisatie die volgde ging het in de 129e ronde opnieuw mis. Mario Moraes gaf bij het uitkomen van de vierde bocht Helio Castroneves te weinig ruimte, waardoor laatstgenoemde de muur in reed en beide rijders spinden. Bertrand Baguette reed zijn wagen vervolgens stuk op de brokstukken van Castroneves die witheet uitstapte en Moraes de wind van voren gaf.

Alex Tagliani en Will Power besloten ditmaal de pits niet op te zoeken en kwamen zo op de eerste twee plaatsen te rijden. Franchitti sloot aan op de derde plaats, maar viel na het zwaaien van de groene vlag terug in het veld, omdat zijn bolide niet goed bleek te werken. Omdat de strategie van Tagliani en Power niet bleek te werken moesten zij wederom naar de pits. Dit gaf de eerste plaats aan Briscoe die zwaar onder druk stond van Patrick en Andretti.

Na de laatste serie stops wist Patrick Briscoe te passeren en ze leek op de zege af te stevenen, maar na een spannend gevecht trok Briscoe uiteindelijk aan het langste eind voor Patrick en Andretti.

Uitslag Texas Motor Speedway

Pos. Coureur Team Tijd
1 R. Briscoe Penske 2:04:47.155
2 D. Patrick Andretti Autosport + 1.4630
3 Mo. Andretti Andretti Autosport + 2.3170
4 S. Dixon Ganassi Racing + 3.0780
5 D. Franchitti Ganassi Racing + 7.5890
6 T. Kanaan Andretti Autosport + 8.0670
7 R. Hunter-Reay Andretti Autosport + 13.9400
8 A. Lloyd Dale Coyne + 14.3090
9 D. Wheldon Panther + 15.0860
10 V. Meira A.J. Foyt Enterprises + 15.8250
11 E. Viso KV Racing + 18.8690
12 H. Mutoh Newman/Haas + 23.0450
13 T. Scheckter Dreyer & Reinbold + 1 ronde
14 W. Power Penske + 1 ronde
15 S. Fisher Sarah Fisher Racing + 1 ronde
16 R. Matos de Ferran Dragon Racing + 2 ronden
17 M. Romancini Conquest Racing + 2 ronden
18 A. Tagliani FAZZT + 3 ronden
19 J. Wilson Dreyer & Reinbold + 3 ronden
20 H. Castroneves Penske + 99 ronden
21 M. Moraes KV Racing + 99 ronden
22 B. Baguette Conquest Racing + 99 ronden
23 M. Duno Dale Coyne + 112 ronden
24 S. De Silvestro HVM Racing + 131 ronden
25 T. Sato KV Racing + 172 ronden


Stand na Texas

Pos. Naam Team Punten
1 D. Franchitti Chip Ganassi 246
2 W. Power Penske 243
3 S. Dixon Chip Ganassi 235
4 H. Castroneves Penske 211
5 R. Briscoe Penske 208
6 R. Hunter-Reay Andretti 201
7 J. Wilson D&R Racing 179
8 T. Kanaan Andretti 179
9 M. Andretti Andretti 169
10 D. Wheldon Panther 164
11 D. Patrick Andretti 158
12 A. Tagliani FAZZT 138
13 V. Meira A.J. Foyt 134
14 R. Matos Luczo Dragon 126
15 M. Moraes KV Racing 121
16 A. Lloyd Dale Coyne 119
17 M. Conway D&R Racing 110
18 H. Mutoh NHL Racing 106
19 E.J. Viso KV Racing 103
20 M. Romancini Conquest 99

Star Wars is dichterbij dan je denkt

Denk even aan Star Wars, denk aan het kleine roterende robotje R2D2. Het Amerikaanse leger, de marine om precies te zijn, heeft 24 mei voor het eerst boven water een werkend laserkanon ingezet tegen een onbemand vliegtuig. De situatie was volgens het leger een representatieve gevechtssituatie.

Alan Barabeau van NavSea is positief: "We hebben bewezen dat het werkt. Verdere ontwikkelingen moeten worden goedgekeurd door Defensie." De marine heeft sinds 2007 een kleine dertig miljoen dollar uitgegeven aan het project. Het laserkanon is een aangepaste versie van een al bestaand 'Phalanx' verdedigingsysteem, dat al negenhonderd keer is verkocht aan het buitenland.

Het systeem is een snelvurend, computergestuurd 20-millimeter kanon, bedoeld als laatste verdediging tegen laagvliegende, supersonische raketten. "Bijzonder is dat de test boven het water gebeurde," zegt een woordvoerder van Raytheon, het bedrijf dat het systeem ontwikkelde. "Water is nogal onvriendelijk tegen lasers, soms kan mist de lasers absorberen of doen afwijken."

Een ander voordeel van het gebruik van lasers is dat je niet met het probleem van bevoorrading zit. Zolang er genoeg energie is voor het laserkanon kan het altijd vuren. Het systeem kan vliegtuigen automatisch volgen en vervolgens neerhalen. Volgens de programmamanager van het project kan het systeem op z'n vroegst in 2018 operationeel zijn.

Een test van originele Phalanx-kanon in Irak.
Foto's van 'R2D2' vind je hier.

Honda: "We hebben niks te verliezen"

In aanloop naar het WK voetbal heeft Japan het zelfvertrouwen niet echt op kunnen vijzelen. De formatie verloor alle vier de oefeninterlands. Toch blijft Keisuke Honda, voormalig speler van VVV-Venlo, positief.

"Jullie denken zeker dat we de drie groepswedstrijden ook allemaal gaan verliezen," liet Honda in een reactie weten. "Maar als we er heen gaan met het idee dat we niets te verliezen hebben, zal dat ons zeker goed doen."

Japan nam het in de afgelopen weken op tegen Ivoorkust, Servië, Zuid-Korea en Engeland. "We hadden misschien tegen zwakkere tegenstanders kunnen oefenen, maar dat is juist goed voor ons geweest. Dit maakt ons alleen maar sterker," lichtte de bondscoach van Japan, Takeshi Okada, toe.

Erven Michael Jackson organiseren erefeest

De Jackson Family Foundation organiseert op 26 juni het avondvullende programma 'Forever Michael'. De show bestaat uit verschillende artiesten die optredens verzorgen om de popkoning te eren. Michael Jackson overleed op 25 juni 2009 op 50-jarige leeftijd aan de gevolgen van een dodelijke combinatie van medicijnen.

"Het idee is om de familieleden, beroemdheden, fans en de gemeenschap bij elkaar te brengen om de nalatenschap van Michael Jackson te eren", zegt een woordvoerder van de organisatie tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

Hoewel het evenement algemeen toegankelijk is, lijkt het vooral te zijn bedoeld voor mensen met een ruime beurs. Het door People als 'rode loper evenement' bestempelde gala vindt plaats in het chique Beverly Hilton Hotel in Beverly Hills. Een Vip-ticket kost vijfhonderd dollar (ruim vierhonderd euro), een standaardkaart 250 dollar.

Urine op vernielde politiewagen levert spoor op

Niet al te slimme vandalen hebben zondagochtend in Den Bosch de voorruit van een politiewagen verbrijzeld, de banden lekgestoken, tegen de wagen geürineerd en er op gespuugd. De spuug en urine leveren volgens de politie genoeg sporen op om te achterhalen wie de daders zijn.

De politiewagen stond rond 04.30 uur geparkeerd op de Meerwijkweg. De agenten waren naar een locatie in de buurt gelopen om te controleren of een feestje daar inmiddels was gestopt en of de troep was opgeruimd. Dat was namelijk eerder die nacht afgesproken.

Toen de agenten terugkwamen bleek hun auto vernield. Ondanks de sporen roept de politie getuigen op zich te melden.

De Vries teleurgesteld in Van Marwijk

Dorus de Vries heeft via de Engelse media zijn onvrede geuit over bondscoach Bert van Marwijk. De keeper van Swansea City is van mening, dat hij geen eerlijke kans van de technische staf van Oranje heeft gekregen.

"Ik ben even goed als de huidige doelmannen van Oranje," aldus De Vries. "Ik heb het goed gedaan in Engeland, steeds meer mensen wilden me aan het werk zien. Maar zelfs dan is het nog moeilijk voor me. De staf van Nederland heeft zoveel excuses, ze zullen nog steeds zeggen dat Swansea een kleine club is."

Van Marwijk koos op 27 mei voor Maarten Stekelenburg, Michel Vorm en Sander Boschker, waardoor De Vries buiten de boot viel. De keeper van Swansea City is van mening dat hij nooit een eerlijke beoordeling heeft gehad: "Ik denk dat ze naar de persoon moeten kijken en niet naar de club."

ForlŠn botst tijdens training op ploeggenoot

Diego Forlán heeft tijdens de eerste training van Uruguay op Zuid-Afrikaanse bodem een lichte blessure aan zijn linkervoet opgelopen. Dit is op de website van de FIFA te lezen.

Forlán kwam tijdens de training in botsing met Walter Gargano. De aanvaller schreeuwde het vervolgens uit van de pijn, maar na enkele minuten leek het toch weer wat beter te gaan. Daarnaast verklaarde de Uruguayaan na afloop van de sessie weer volledig fit te zijn.

Uruguay speelt op het WK in groep A en neemt het daarin op tegen Frankrijk, Mexico en Zuid-Afrika.

Vrouw overleden door aangestoken brand

De vrouw die zaterdagochtend ernstig gewond raakte bij een brand in het Noord-Brabantse Dorst is later die dag overleden. De politie gaat ervan uit dat de woningbrand is aangestoken.

De brand in het huis aan de Hazelaarstraat werd rond 04.00 uur gemeld. Toen de politie ter plaatse kwam, stonden een 49-jarige man en zijn 14-jarige dochter al buiten, zij hadden het huis via de eerste verdieping verlaten. Van de man hoorden de agenten dat zijn 48-jarige vriendin nog binnen was. Door de rook konden zij echter niet naar binnen.

De brandweer begon na aankomst meteen met blussen. Uiteindelijk werd de vrouw gevonden en is ze naar een ziekenhuis gebracht. Daar overleed ze later.

Een team rechercheurs onderzoekt de zaak.

BP: kap vangt 10.000 vaten per dag op

De kap die over de lekkende olieleiding in de Golf van Mexico is geplaatst, vangt per dag ongeveer 10.000 vaten op.

Dat heeft topman Tony Hayward van het Britse olieconcern BP zondag tegen de Britse omroep BBC gezegd. Volgens de bestuursvoorzitter wordt zo 'waarschijnlijk veruit het grootste deel' van de lekkende olie opgevangen. Een vat is ongeveer 159 liter. Hayward zei dat over ruim een week een ander systeem om de lekkage te bedwingen zal worden toegepast. Sinds het boorplatform Deepwater Horizon op 22 april na een explosie zonk, is naar schatting meer dan tachtig miljoen liter ruwe olie in zee gestroomd.

Het is de ernstigste milieuramp in de geschiedenis van de Verenigde Staten.

Schwarzer in beeld bij Arsenal

Mark Schwarzer maakt een grote kans om volgend seizoen de clubkleuren van Arsenal te verdedigen. Arsène Wenger ziet in hem de opvolger van Manuel Almunia. De Spaanse doelman voldoet niet meer aan de verwachtingen en lijkt zijn plek nu kwijt te raken aan de 37-jarige Australiër. Dat meldt News of the World.

Schwarzer speelde afgelopen seizoen met zijn ploeg Fulham in de finale van de Europa League. Hierin was Atlético Madrid te sterk, maar de doelman hield zijn ploeg lang in de race. Met Arsenal komt de keeper in de Champions League te spelen. Hij komt deze maand uit op het WK in Zuid-Afrika, waar hij het doel van Australië verdedigt.

Fulham-trainer Roy Hodgson heeft tegen Schwarzer gezegd dat een vertrek eigenlijk onbespreekbaar is, maar toont begrip voor zijn wens om bij een grootmacht te spelen. Bij Arsenal zal de doelman waarschijnlijk aan zijn laatste kunstje beginnen.

Fries haalt 130 per uur op brommer

Een 34-jarige Fries kon zaterdag zijn brommer en zijn rijbewijs inleveren nadat hij met meer dan 130 kilometer per uur aan de politie probeerde te ontkomen. Een agent zag de man ter hoogte van Kootstertille met hoge snelheid voorbij komen op de Rykswei, waar 80 kilometer per uur mag worden gereden.

De agent zette de achtervolging in en gaf een stopteken. De bromfietser uit Augustinusga ging volgens de politie echter plat op de tank liggen en haalde zo een snelheid van ruim 130 kilometer per uur. Ook bleef hij midden op de weg rijden zodat hij niet kon worden ingehaald.

Die tactiek werkte echter maar tijdelijk. De bromfiets bleek niet helemaal tegen de hoge snelheid bestand en kreeg kuren, waardoor de man moest stoppen. Hij is meegenomen naar een politiebureau.

Casillas: "Engelse keepers hebben weinig ervaring"

De Engelse selectie bestaat louter uit spelers van topniveau, maar toch heeft bondscoach Fabio Capello één probleem. De keepers van Engeland, namelijk Joe Hart, Robert Green en David James, hebben bijna geen ervaring op het hoogste niveau.

Volgens Iker Casillas, doelman van Spanje, zou dit de Engelsen tijdens het WK voetbal nog wel eens op kunnen gaan breken. "Geen van de drie heeft dit seizoen zelfs Europees voetbal gespeeld," aldus de goalie van Real Madrid op de officiële site van de FIFA.

"Dat is op clubniveau het hoogst mogelijke niveau en de ervaring die je daar opdoet, is cruciaal voor een WK. Op zo'n toernooi spelen zenuwen een grote rol en het is enorm belangrijk dat je als doelman zoiets al een keer meegemaakt heb. Je moet weten hoe je om moet gaan met grote wedstrijden. Bij de Engelse keepers is dat niet zo en ik denk dat dat voor problemen kan gaan zorgen."

Squasher Schweertman loopt finale mis

Piedro Schweertman is er zaterdag niet in geslaagd om de eindstrijd te bereiken van de Kent Open 2010. De Nederlander bracht toernooifavoriet Alan Clyne aan het wankelen, maar was niet in staat om de trekker over te halen.

De als zesde geplaatste Zeeuw begon uitstekend aan zijn partij met de Schot waarvan hij twee maanden geleden nog kansloos had verloren. Schweertman nam een 2-0 voorsprong in games, maar slaagde er niet in om de voorsprong vast te houden. Clyne kwam langszij en daarmee ontspon zich een fantastische climax. Beide spelers gaven elkaar in het vijfde en beslissende bedrijf geen duimbreed toe. Schweertman kreeg bij 10-9 het eerste wedstrijdpunt, maar de nummer één van de plaatsingslijst werkte deze vakkundig weg, waarna hij zelf zijn eerste matchpoint wel benutte. Het werd na 69 minuten dan ook 11-6, 13-11, 1-11, 8-11, 10-12.

In de eindstrijd van het PSA 1 Star toernooi, gedoteerd met ruim achtduizend euro, moet Clyne het opnemen tegen qualifier Jonny Harford. Die hoefde zaterdag niet in actie te komen om de finale te bereiken. Zijn tegenstander John Rooney (3) meldde zich met voedselvergiftiging af voor zijn halve finale partij tegen de Engelsman.

Robben ook groot nieuws in buitenlandse media

De buitenlandse media hebben in de zondagskranten veel aandacht voor de blessure van Arjen Robben. "The Dutch could be Rob-bed of Arjen", schrijft de Britse krant The News of the World. "De alarmbellen gingen zaterdag af toen Robben in de oefenwedstrijd tegen Hongarije een hamstringblessure opliep." Het Duitse blad Bild heeft het over Der Robben-Schock.

Robben groeide afgelopen seizoen in Duitsland uit tot een grootheid. De krant maakt zich ook zorgen over de gevolgen van zijn blessure voor zijn inzet bij Bayern München.

Volgens de Franse krant L'Equipe dreigt Nederland zijn dirigent bij het WK te moeten missen. "Hier zit je vlak voor het toernooi niet op te wachten", aldus de sportkrant. De Engelse krant The Sun heeft het over een keiharde klap voor Oranje. "A major blow for Holland".

Volleyballers imponeren in tweede WL-duel

De volleyballers van Oranje hebben ook de tweede World League-wedstrijd tegen Zuid-Korea gewonnen. Het team van bondscoach Peter Blangé hoefde zondag in het Suwon Indoor Gymnasium opnieuw geen set af te staan aan de Aziaten: 3-0 (25-18, 25-19 en 25-18).

Dankzij de twee zeges van 3-0 gaat Nederland na het eerste speelweekeinde met zes punten aan de leiding in groep A van deze landencompetitie. Brazilië, dat Bulgarije met 3-1 en 3-2 versloeg, heeft vijf punten. Volgend weekeinde wacht het team van Blangé in Brasilia een grote uitdaging tegen titelverdediger en wereldranglijstaanvoerder Brazilië.

Zuid-Korea staat op die mondiale ranking twaalf plekken hoger dan Nederland, maar daar was zondag weinig van te merken. Dick Kooy maakte negentien punten voor Nederland, waaronder drie blokpunten en twee aces. Rauwerdink kwam tot dertien punten, Klapwijk nam er twaalf voor zijn rekening.

Blangé was onder de indruk van het Nederlandse spel. "Dit was heel goed. Beter dan zaterdag, maar toen vond ik het ook al oké", aldus de bondscoach. Vooraf ging Nederland er nog vanuit dat Zuid-Korea na het verlies van zaterdag met een ander speelplan zou komen. Dat deden de Aziaten niet. "We begonnen heel scherp. Op alle facetten ontwikkelden we veel druk."

Het was voor de volleyballers de vijfde zege op rij van 3-0. Vorig weekeinde versloeg Nederland met die cijfers Zweden, Macedonië en Portugal in de EK-kwalificatie. "Aan alle kanten hebben we de stijgende lijn te pakken", vond Blangé. "We hebben bewust flink doorgetraind en vol doorgetrokken. Alleen dan kun je nog beter worden. Maar eerst mogen we hier wel even van genieten."

Nederland vliegt maandag terug naar Amsterdam en gaat een paar dagen later naar Zuid-Amerika, voor de confrontatie met titelverdediger Brazilië.

Kritiek op sorry-campagne BP

Een verontschuldigingscampagne voor het veroorzaken van de grootste olieramp in de geschiedenis van de Verenigde Staten heeft BP meer kritiek dan sympathie opgeleverd. Sinds een week worden in de VS spotjes op radio en televisie uitgezonden.

Daarin belooft BP-topman Tony Hayward de schade die het olielek in de Golf van Mexico veroorzaakt te repareren en onkosten te vergoeden. "We doen alles om te voorkomen dat dit ooit nog eens gebeurt."

"Het geld dat die spotjes kosten, had moeten worden gebruikt om de olie op te ruimen en de vissers te compenseren die hun baan door het olielek kwijt zijn", zei de Amerikaanse president Barack Obama.

"De beste reclame die ze nu kunnen maken is het lek dichten en de boel opruimen. Het enige dat ze hoeven te doen is hun werk, dat zorgt voor genoeg goede publiciteit", zei Grover Robinson IV, voorzitter van de provincieraad van Escambia.

Een woordvoerder van BP wees er zaterdag op dat 'geen cent' van het bedrag voor het bestrijden van de olieramp is gebruikt voor de advertentiecampagne. Hij zei dat hij niet wist hoeveel de advertentiecampagne heeft gekost.

In de spotjes zijn beelden te zien van gezonde pelikanen in schoon water en opruimploegen die met vuilniszakken over een wit strand lopen. Dat botst met nieuwsfoto's van kleverige zwarte pelikanen die op een zwart strand door de olie worstelen, terwijl de olie uit hun snavel druppelt.

In Florida zijn de spotjes ongeveer net zo goed ontvangen als de plakkerige teerballen die daar door de ramp aanspoelen. De 13-jarige Annie Landrum, die zaterdag op het strand teer opruimde met haar ouders, noemde de excuses van Hayward lachwekkend. "Het is een stomme poging terwijl de ramp al anderhalve maand geleden is gebeurd. Het is te laat."

Volgens PR-expert Gene Grabowski missen de spotjes een concreet plan van wat er nu gaat gebeuren. "Dat is het enige element dat mist. In advertenties als deze bied je eerst je excuses aan en zeg je dat je het probleem op gaat lossen. Dat zit er allebei in, maar dan moet je ook nog uitleggen wat er gaat gebeuren."

Wegen naar stranden blijven leeg

De verwachte drukte op de Nederlandse wegen blijft zondagochtend vooralsnog uit. Alleen rond Zandvoort, waar een race-evenement plaatsvindt, is het druk. "Het strandweer valt tegen. Wij denken dat het weleens zou kunnen meevallen met de drukte", aldus een woordvoerder van de ANWB zondag.

Op de N201 vanuit Heemstede richting Zandvoort stond rond half elf ongeveer 4 kilometer file. Rond hetzelfde tijdstip stond vanuit Haarlem richting het circuit op de N200 circa 2 kilometer file.

De ANWB houdt er rekening mee dat het zondagmiddag drukker wordt. Veel Duitsers brengen een lang weekeinde door in ons land. Dat kan zondagmiddag op de rijkswegen A1 en de A12 tot drukte leiden.

Wakker Dier pakt C1000 aan voor kiloknaller

Supermarkt C1000 krijgt van de stichting Wakker Dier de komende tijd 250 bijtende 'reclamespotjes' op de radio, omdat deze super het 'vaakst vlees voor dumpprijzen verkocht'. Dat heeft de organisatie zondag laten weten.

Wakker Dier onderzocht de afgelopen twaalf weken de folders van de acht grote supermarkten, Albert Heijn, C1000, Super de Boer, Plus, Jumbo, Dirk, Aldi en Lidl op vleesacties voor dumpprijzen. In totaal verkochten de acht supermarkten in de twaalf weken 132 keer vlees onder de gemiddelde prijs van kattenvoer (4,12 per kilo).

C1000 was met veertig reclame-acties verantwoordelijk voor 30 procent van de kiloknallers. In de campagne strijdt de stichting tegen het aanbieden van vlees voor bodemprijzen in supermarkten. Met de campagne wil de organisatie het dierenleed aan de kaak stellen dat het resultaat is van het zo goedkoop mogelijk produceren van vlees.

'Tottenham Hotspur hengelt naar Elia'

Er bestaat een mogelijkheid dat Eljero Elia vanaf komend seizoen in Engeland speelt. Tottenham Hotspur zit namelijk achter de flankspeler van Hamburger SV aan. The Spurs spelen komend seizoen in de Champions League en willen de huidige selectie een kwaliteitsboost geven.

Elia is pas één seizoen actief voor Hamburger SV, maar groeide meteen uit tot een belangrijke speler. Zijn uitstekende seizoen werd door bondscoach Bert van Marwijk beloond met een plaats in de selectie van het Nederlands elftal.

Toch is Tottenham Hotspur niet de enige club, die achter Elia aan zit. Ook Liverpool en Manchester City zouden nadrukkelijk naar de diensten van de speler hengelen. Toch is een vertrek nog maar de vraag, aangezien de 21-jarige voetballer eerder liet weten de Duitse ploeg niet te willen verlaten.

Litouwer bewerkt agent in Rotterdam met wielsleutel

Een Litouwer heeft in Rotterdam een agent zo hard met een wielsleutel op zijn hoofd geslagen dat hij er een hevig bloedende hoofdwond aan overhield. Terwijl de agent viel sloeg de 32-jarige man hem nog eens met de sleutel hard op de rug.

Toen collega's van de agent toesnelden gooide hij de wielsleutel volgens de politie naar hun hoofd. Daarbij raakte niemand gewond. De agenten trokken hun wapen. Met behulp van enkele portiers van een nabijgelegen uitgaansgelegenheid werd de man aangehouden.

De gewonde agent is naar een ziekenhuis gebracht. Waarom de Litouwer de agenten aanviel is vooralsnog een raadsel. De agenten waren op de Delftsestraat om in te grijpen bij een automobilist die daar geluidsoverlast veroorzaakte. Tijdens de controle van de automobilist kwam de Litouwer volgens de politie vanuit het niets aanlopen en viel hij zomaar aan.

Hij heeft niets met de automobilist te maken, de zaken staan volgens de politie los van elkaar.

Blessure Robben ook in buitenland groot nieuws

Niet alleen in Nederland is de blessure van Arjen Robben groot nieuws. In Duitsland, waar Robben normaliter zijn wedstrijden speelt, spreekt Bild van 'Der Robben-Schok'. De krant speculeert over speelminuten later in het toernooi, als de groepswedstrijden voorbij zijn.

In Engeland schrijft The Sun dat de blessure van Robben een keiharde klap voor Oranje is. 'Dutch could be Rob-bed of Arjen' kopt News of the World met een woordspeling in het sportkatern. De krant spreekt van 'rinkelende alarmbellen bij Oranje'.

Ook in Frankrijk en Spanje staan de kranten vol van het Robben-nieuws. Het Spaanse AS stelt dat de 6-1 zege op Hongarije 'minder dan niks' voorstelt nu Robben er niet bij zal zijn in Zuid-Afrika. 'Precies dat wat je niet wil' kopt L'Équipe. Volgens de Franse krant mist Oranje op het toernooi nu de dirigent van de ploeg.

Snelle rentree voor W. Olde Heuvel

Wouter Olde Heuvel heeft sneller dan verwacht zijn rentree gemaakt bij de TVM schaatsploeg. De Tukker werd vorige maand geopereerd aan zijn linkerknie waarbij er een scheurtje in zijn binnenmeniscus is geconstateerd.

Olde Heuvel verwachtte zes weken buitenspel te staan door de blessure, maar een intensieve revalidatie zorgde er voor dat hij zich nu al weer bij de groep aan kan sluiten. De TVM-ploeg van Gerard Kemkers begint morgen in Wolfheze aan het tweede trainingskamp van het nieuwe schaatsjaar gaat beginnen.

Kiezers wisselen meer van partij dan in 2002

De Nederlandse kiezers wisselen meer van partij dan in 2002, toen de LPF voor het eerst aan de verkiezingen meedeed. Dat blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond.

Slechts 45 procent van de kiezers is van plan hetzelfde te stemmen als vier jaar geleden. In 2002 stemde nog zestig procent hetzelfde als vier jaar eerder. Toch zijn de verschuivingen in zetelaantallen dit jaar naar verwachting minder groot. In 2002 gingen 92 zetels naar een andere partij, dit jaar zijn dat er naar verwachting zeventig tot tachtig.

De PvdA is een voorbeeld van hoe het komt dat de verschuivingen in zetelaantallen kleiner zijn. Slechts 54 procent van de mensen die in 2006 PvdA stemden, zijn van plan dit nu weer te doen. Toch staat de partij in de peilingen op ongeveer evenveel zetels omdat veel mensen die eerst op een andere partij stemden nu PvdA stemmen. Zo is achttien procent van degenen die SP stemden nu van plan PvdA te stemmen.

In 2002 kwam de LPF vanuit het niets met 26 zetels in de Kamer, waardoor de verschuivingen wat zetels betreft groter waren. Nu is er geen nieuwkomer die ineens heel veel zetels krijgt.

Vergeleken met de jaren negentig zijn de verschuivingen een stuk groter. Toen stemde ongeveer driekwart hetzelfde als bij de vorige verkiezingen. Dat patroon werd volgens De Hond doorbroken in 1994, toen het CDA twintig zetels verloor en de PvdA twaalf. Twee derde stemden toen hetzelfde als vier jaar daarvoor, nog altijd meer dan de 45 procent die nu wordt verwacht.

Voor de jaren zestig, ten tijde van de verzuiling, stemden nog 85 procent van de kiezers hetzelfde als de verkiezingen daarvoor.

Karanka assistent van Mourinho

Aitor Karanka zit volgend seizoen naast José Mourinho op de bank bij Real Madrid. De nieuwe trainer was op zoek naar iemand die de club van binnen en van buiten kent en kwam uit bij de Spanjaard als assistent-trainer.

Karanka kwam in zijn loopbaan vijf seizoenen uit voor de Madrilenen. Met de club won de 36-jarige oud-verdediger onder meer drie Champions League-titels. Hij was sinds 2008 bondscoach van de Spaanse jeugdelftallen van onder 15 en 16 jaar.

Niet alleen Karanka wordt toegevoegd aan de technische staf van Mourinho. Ook Rui Faria, Silvino Louro en José Morais zullen de Portugese trainer assisteren.

Oranje aangekomen in Zuid-Afrika

Het Nederlands elftal is aangekomen in Zuid-Afrika. Rond 9.45 uur vanochtend zette de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk voet op Zuid-Afrikaanse bodem. Onder zware beveiliging van Zuid-Afrikaanse agenten en soldaten stapten de spelers en begeleiding in Johannesburg in de bus die de spelers naar het hotel moest brengen.

Onder hen was niet de geblesseerde Arjen Robben. De vleugelaanvaller liep gisteren bij de laatste oefenwedstrijd van Oranje tegen Hongarije (6-1 winst) een hamstringblessure op. Later vandaag zal duidelijk worden wat de aard van de blessure is en of hij in Zuid-Afrika nog in actie zal kunnen komen.

Morgenochtend zal het Nederlands elftal om 10.30 uur voor het eerst op Zuid-Afrikaanse bodem een training af gaan werken. De eerste wedstrijd van Oranje is op 14 juni om 13:30 uur tegen Denemarken.

Kromowidjojo goed in Monaco

Ranomi Kromowidjojo lijkt goed in vorm te zijn. De Groningse zwemster noteerde bij een wedstrijd in de Mare Nostrum Tour in Monaco de snelste tijd in de kwartfinales op de 50 meter vrije slag genoteerd. Met 24,96 seconden ging ze eenvoudig door door Thérèse Alshammar en Hinkelien Schreuder die de vierde tijd noteerde.

Alshammar noteerde op de 50 meter vlinderslag met 26,01 seconden de snelste tijd. Ook Schreuder ging met een tijd van 27,43 seconden door naar de volgende ronde. Bij de mannen Joeri Verlinden zich met 24.32 seconden te plaatsen. Snelste man daar was de Australiër Geoff Huegill met 23,89 seconden. Om door te gaan liet Verlinden wel de 200 meter vlinderslag lopen.

Man neergeschoten in Emmen

In het centrum van Emmen is zaterdag rond middernacht een 20-jarige Emmenaar neergeschoten. Hij is opgenomen in een ziekenhuis. De dader, een 22-jarige Emmenaar, meldde zich korte tijd later bij de politie. Hij is aangehouden, zei een politiewoordvoerder op RTV Drenthe.

Het slachtoffer en de dader zijn bekenden van elkaar. Toen ze elkaar op het Marktplein achter een kerk zagen, is er volgens de politie iets gebeurd en trok de dader een pistool. Het slachtoffer werd geraakt en liep weg. Verderop zakte hij in elkaar, waarop omstanders de hulpdiensten waarschuwden.

Een portier zegt op RTV Drenthe dat de dader hem voor de schietpartij nog om een vuurtje vroeg. Nadat hij een vuurtje had gegeven, kwam een groep Albanezen aanlopen. De man begon toen plotseling op hen te schieten. "En hij bleef maar schieten."

De Albanezen werden niet geraakt en renden weg. De schutter achtervolgde hen en wist er verderop volgens de portier alsnog een te raken.

Heavy Rain-kostuums voor LittleBigPlanet

LittleBigPlanet heeft al een heleboel kostuums uit andere franchises gekregen. Zo zijn de Metal Gear Solid 4- en Street Fighter IV-personages omgetoverd tot Sackboys. Nu is het tijd voor Heavy Rain-personages.

De onderstaande kostuums kosten twee euro per stuk of zes euro in één pakket. Ethan Mars, Madison Paige, Scott Shelby, het Origami-poppetje en Norman Jayden laten zich hieronder alvast zien. Het pakket is vanaf volgende week te downloaden.

ItaliŽ gelijk tegen Zwitserland

Italië is er niet in geslaagd om haar laatste oefenwedstrijd voor het WK in Zuid-Afrika om te zetten in winst. De ploeg van trainer Marcello Lippi speelde met 1-1 gelijk tegen Zwitserland.

De Italianen hadden het niet makkelijk tegen Zwitserland. De laatstgenoemde kwam na tien minuten spelen op voorsprong dankzij Gokhan Inler. Kort daarna redde Fabio Quagliarella de eer voor Italië, maar de ploeg van Lippi kwam niet meer tot scoren.

Kameroen delft onderspit na veel treffers

Kameroen, tegenstander van Nederland op het WK, heeft het oefenduel met Servië verliezend afgesloten (4-3). Namens de Serviërs scoorde Pantelic.

Gedurende de eerste helft had het publiek niets te klagen. Zowel Servië als Kameroen kwam tot scoren. Tot twee keer toe kwamen de Afrikanen met een treffer van Pierre Webo op voorsprong. Deze werden ongedaan gemaakt door respectievelijk Milos Krasic en Dejan Stankovic.

De Serviërs wisten echter nog voor de rust de wedstrijd min of meer te beslissen. Nenad Milijas en Pantelic troffen vlak voor het rustsignaal het doel van de Ontembare Leeuwen. Die in de tweede helft via Eric Maxim Choupo Moting nog een goal mochten bijschrijven.

Voorbeschouwing: Poule D

Op 11 juni gaat het wereldkampioenschap voetbal van start. In voorbereiding op de start van het toernooi zal FOK!sport vooruitblikken op alle acht poules van vier teams die zullen acteren op het WK in Zuid-Afrika. Vandaag is poule D aan de beurt.

Poule D

Poule D bestaat uit Duitsland, Australië, Servië en Ghana

Duitsland

Trainer: Joachim Löw
Aanvoerder: Philipp Lahm
Sterspeler: Bastian Schweinsteiger
Aantal WK Deelnames: 17
Beste resultaat:
Drie eindzeges op een WK (1954, 1974 en 1990)
Huidige plek op de FIFA Ranglijst: 6

De Duitse formatie is groepshoofd, wat geen verrassing meer mag zijn. Het land pakte overtuigend de eerste plaats in de kwalificatie. Van de tien gespeelde wedstrijden werden er acht gewonnen en eindigden twee wedstrijden in een remise.

Duitsland kent, net als veel andere voetballanden, een aantal grote namen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Bastian Schweinsteiger, Miroslav Klose, Lukas Podolski en Christoph Metzelder.

Michael Ballack zal het WK voetbal dit jaar aan zich voorbij moeten laten gaan. De sterspeler van de Duitsers liep in de finale om de FA-cup tegen Portsmouth een enkelblessure op. De aanstichter hiervan, Kevin-Prince Boateng, liet na de wedstrijd weten dat het een ongeluk was. Verscheidene bronnen menen echter te denken dat er opzet in het spel zou zijn.

Resultaten Kwalificatie Groep 4

Thuis Uit Uitslag
Liechtenstein Duitsland 0-6
Finland Duitsland 3-3
Duitsland Rusland 2-1
Duitsland Wales 1-0
Duitsland Liechtenstein 4-0
Wales Duitsland 0-2
Azerbeidzjan Duitsland 2-0
Duitsland Azerbeidzjan 4-0
Rusland Duitsland 0-1
Duitsland Finland 1-1

Australië

Trainer: Pim Verbeek
Aanvoerder: Lucas Neill
Sterspeler: Mark Schwarzer
Aantal WK Deelnames: 3
Beste resultaat: Achtste finales (2006)
Huidige plek op de FIFA Ranglijst: 20

De Nederlander Pim Verbeek zorgde er dit jaar voor dat Australië zich voor de vierde keer in de historie voor het eindtoernooi van het WK voetbal wist te plaatsen. The Socceroos stroomden pas in de derde ronde in en kwamen in een groep met Qatar, Irak en China terecht. De formatie plaatste zich, samen met Qatar voor de vierde ronde, waar het felbegeerde ticket bemachtigd kon worden.

In de beslissende ronde werd Australië ingedeeld in een groep met Japan, Bahrein, Qatar en Oezbekistan. De ploeg van Verbeek werd uiteindelijk groepswinnaar en plaatste zich daarmee voor het hoofdtoernooi.

De selectie van Australië herbergt vooral onbekende namen, maar onder meer bij Mark Schwarzer, Brett Emerton, Tim Cahill, Jason Culina en Brett Holman gaat bij veel mensen een belletje rinkelen. De meest bekende naam is die van Harry Kewell. De aanvaller liep voorafgaand aan het WK voetbal een blessure op, maar denkt het toernooi wel te kunnen halen.

Kwalificatie derde ronde (groep 1)

Thuis Uit Uitslag
Australië Qatar 3-0
China Australië 0-0
Australië Irak 1-0
Irak Australië 1-0
Qatar Australië 1-3
Australië China 0-1

Kwalificatie vierde ronde (groep 1)

Thuis Uit Uitslag
Oezbekistan Australië 0-1
Australië Qatar 4-0
Bahrein Australië 0-1
Japan Australië 0-1
Australië Oezbekistan 2-0
Qatar Australië 0-0
Australië Bahrein 2-0
Australië Japan 2-1

Servië

Trainer: Radomir Antic
Aanvoerder: Dejan Stankovic
Sterspeler: Nemanja Vidic
Aantal WK Deelnames: 1
Beste resultaat: Kwalificatie (2010)
Huidige plek op de FIFA Ranglijst: 15

Servië wist zich in de kwalificatie kinderlijk eenvoudig voor de eindstrijd van het WK voetbal te plaatsen. Het land zat in een poule met Frankrijk, Oostenrijk, Litouwen, Roemenië en Faeröer en werden uiteindelijk groepswinnaar. De Serven boekten hun grootste overwinning aan het einde van de kwalificatiereeks.

Het Roemeense elftal werd met 5-0 opgerold. Binnen de selectie van Servië zitten een aantal bekende namen, waaronder Nemanja Vidic, Milan Jovanovic, Marko Pantelic en Danko Lazovic.

De verwachting is dat ook Dejan Stankovic ook in juni weer als aanvoerder van het land zal fungeren.

Kwalificatie Groep 7

Thuis Uit Uitslag
Servië Faeröer 2-0
Frankrijk Servië 2-1
Servië Litouwen 3-0
Oostenrijk Servië 1-3
Roemenië Servië 2-3
Servië Oostenrijk 1-0
Faeröer Servië 0-2
Servië Frankrijk 1-1
Servië Roemenië 5-0
Litouwen Servië 2-1

Ghana
Trainer: Milovan Rajevac
Aanvoerder: Stephen Appiah
Sterspeler: Stephen Appiah
Aantal WK Deelnames: 2
Beste resultaat: Achtste finales (2006)
Huidige plek op de FIFA Ranglijst: 32

Ghana stroomde voor de kwalificatie van het WK voetbal in tijdens de tweede ronde. Het Afrikaanse land werd ingedeeld in groep 5 en trof daar Gabon, Libië en Lesotho. De formatie wist uiteindelijk vier wedstrijden te winnen, verloor er twee en plaatste zich zodoende voor de volgende fase.

In de derde ronde van de CAF-kwalificatiereeks moest Ghana het in groep D opnemen tegen Benin, Mali en Soedan. Ook deze groep zou de formatie weinig hoofdbrekens bezorgen. Er werd opnieuw vier keer gewonnen, één keer gelijk gespeeld en één keer verloren, waarna het zeker was van deelname aan het WK.

Eén van de bekendere namen binnen de selectie van Ghana is Kevin-Prince Boateng. Hij was namelijk verantwoordelijk voor de blessure van Duitslands hoop in bange dagen, Michael Ballack. Beide landen zitten in dezelfde poule, waardoor er geruchten gingen dat de middenvelder met opzet een blessure had veroorzaakt. Daarnaast zijn ook Quincy Owusu-Abeyie en NAC-spits Matthew Amoah spelers, waarbij zeker een belletje gaat rinkelen.

Michael Essien behoort niet tot de selectie van Ghana. De middenvelder van Chelsea is geblesseerd en mist, net als Michael Ballack (ploeggenoot bij Chelsea, red.), het WK voetbal. Roda JC-verdediger Eric Addo was ook één van de afvallers uit de voorselectie.

Kwalificatie tweede ronde (groep 5)

Thuis Uit Uitslag
Ghana Libië 3-0
Lesotho Ghana 2-3
Gabon Ghana 2-0
Ghana Gabon 2-0
Libië Ghana 1-0
Ghana Lesotho 3-0

Kwalificatie derde ronde (groep D)

Thuis Uit Uitslag
Ghana Benin 1-0
Mali Ghana 0-2
Soedan Ghana 0-2
Ghana Soedan 2-0
Benin Ghana 1-0
Ghana Mali 2-2


FOK!sport voorspelling:

De verwachting is dat Duitsland en Servië eenvoudig door zullen gaan naar de achtste finales. Beide landen werden tijdens de Europese kwalificatie groepswinnaar. Toch moeten we ook rekening blijven houden het met Australië van Pim Verbeek. Deze ploeg mag zeker niet worden uitgevlakt, al speelden zij in de Oceanische kwalificatie tegen relatief kleine tegenstanders. Voor Ghana zal het doek na de eerste ronde vallen. Ik verwacht dat de afwezigheid van Michael Essien zijn tol gaat eisen.

Ontwikkeling van Crackdown 2 is afgerond

Ruffian Games' nieuwste titel is Crackdown 2. De game, een vervolg van Crackdown, wordt al lang verwacht door fans. Nu hebben we goed nieuws voor deze mensen, want Ruffian Games heeft namelijk getwitterd dat de ontwikkeling van Crackdown 2 voltooid is. Crackdown 2 ligt vanaf 9 juli in de winkels.

"#Crackdown2 has passed cert, thanks for the fantastic work by all. Load up those trucks, Agents. We're heading out."

N'Toko gewild bij Vitesse

Chiro N'Toko staat op het verlanglijstje Vitesse. De centrale verdediger liet het afgelopen seizoen een goede indruk achter bij AGOVV Apeldoorn. Volgens Omroep Gelderland is er inmiddels contact geweest tussen AGOVV en Vitesse over de speler. Probleem is echter dat Vitesse momenteel nauwelijks financiële middelen beschikbaar heeft om spelers te kopen.

Sinds drie seizoenen stond N'Toko onder contract bij AGOVV Apeldoorn. Dit jaar bereikte hij met die club de play-offs voor promotie naar de Eredivisie, maar in de eerste ronde bleek FC Eindhoven te sterk. Sinds zijn komst naar Apeldoorn kwam N'Toko 95 keer in actie voor de Jupiler League-club. Daarvoor speelde de Congolees in de jeugdopleiding van de Belgsiche club RFC Sérésien.

DWHN trekt 871.000 kijkers

De verkiezingsspecial van Dit Was Het Nieuws (DWHN) heeft zaterdagavond 871.000 kijkers getrokken. Dit blijkt uit zondag gepubliceerde cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Het satirische nieuwsprogramma werd voor het eerst op RTL 4 uitgezonden, na een verplicht vertrek bij de TROS.

Hiermee stond DWHN op plaats vijf van de best bekeken programma's van de zaterdagavond. De uitzending versloeg onder andere de verkiezingsspecial van Koefnoen (725.000 kijkers) en de laatste uitzending van X de Leeuw (823.000 kijkers). De kijkcijfers van zaterdag waren over de hele linie lager, door het zwoele ranzige zomerweer.

Critici op FOK! waren over het algemeen goed te spreken over de uitzending van DWHN. Harde grappen over de Telegraaf, de TROS en de strakke tieten van RTL-collega Mariëlle Tweebeeke werden niet geschuwd door presentator Harm Edens en teamcaptains Jan Jaap van der Wal en Raoul Heertje. In het najaar zal DWHN verder gaan met een nieuw seizoen.

Bekijk hier de eerste aflevering van DWHN terug via RTL Gemist. Note: door een bug ontbreken de eerste minuten van de uitzending, terwijl het reclameblok een paar minuten doorloopt (door te spoelen met Silverlight).

Bezoek het forum voor het DWHN-topic.


Eerste RTL-uitzending Dit Was Het Nieuws goed ontvangen

Sensatiepers Peru heeft Joran veroordeeld

In de Peruaanse sensatiepers is Joran van der Sloot, die verdacht wordt van de moord op de Peruaanse Stephany Flores, eigenlijk al veroordeeld. "Video nekt de gringo", kopt de nieuwssite Trome triomfantelijk.

De krant Peru21 zegt: "Achter de tralies". De verontwaardiging over de moord op Flores door een buitenlander is groot in het Zuid-Amerikaanse land en voor veel mensen is zijn schuld eigenlijk al bewezen. Onderweg van de Chileens-Peruaanse grens na zijn uitzetting door Chili werd hij voor moordenaar uitgemaakt en geslagen met een koffer.

Op de vrijgegeven videobeelden uit het hotel TAC, waar hij verbleef, blijkt dat hij met Flores zijn kamer binnenging. Gekleed in een andere blouse en met bagage kwam hij er een paar uur later weer uit. Waterdicht bewijs, oordeelt de sensatiepers. De autoriteiten hebben op de publieke verontwaardiging ingespeeld door Van der Sloot tot drie keer toe voor de opgetrommelde pers te laten langslopen, als trofee. Maar de radiostations waarschuwen ook voor lichtzinnigheid bij jongeren.

Je inlaten met onbekenden is eigenlijk onverantwoord, vooral voor meisjes. Ricardo Flores, vader van Stephany, heeft ook het boetekleed aangetrokken en gezegd dat hij misschien wat meer aandacht aan zijn dochter had moeten besteden.

Bangladesh beŽindigt blokkade Facebook

Bangladesh heeft zondag de blokkade van de netwerksite Facebook opgeheven.

Het land had de populaire site een week geleden geblokkeerd wegens spotprenten over de islamitische profeet Mohammed en aanstootgevende beelden van Bengaalse leiders. De Bengaalse autoriteiten gaven providers opdracht de toegang tot de site weer mogelijk te maken na de toezegging van het Amerikaanse Facebook om de omstreden beelden en inhoud te verwijderen.

Facebook, na Google de meest bezochte website ter wereld, was eerder een tijd geblokkeerd in Pakistan wegens Mohammedcartoons. De maatregelen volgden nadat een Amerikaanse cartooniste op Facebook had opgeroepen tekeningen te maken van Mohammed. Ze deed dat uit protest tegen censuur in de Amerikaanse tv-serie South Park. Daarin zou Mohammed voorkomen, maar na bedreigingen besloten de makers de animatieserie aan te passen.

De actie leidde onder meer in Bangladesh tot protesten van moslims die over godslastering en anti-islamitische propaganda klaagden.

Gemengde huwelijken VS naar record

Het aantal gemengde huwelijken in de Verenigde Staten is sinds 1980 verdubbeld en sinds 1960 verzesvoudigd. Nog nooit trouwden zoveel mensen van verschillende rassen of etnische groepen met elkaar, blijkt uit een onderzoek van het Pew Research Center.

Het instituut verklaart de toename door afzwakkende culturele taboes en een grote toestroom van immigranten. In 2008 gaven bij 14,6 procent van alle huwelijken in de VS personen met een verschillende afkomst elkaar het jawoord. In 1980 ging het om 6,7 procent. Bij de Amerikanen van Aziatische komaf trad in 2008 30,8 procent in een gemengd huwelijksbootje.

Bij de Latijns-Amerikaanse Amerikanen ging het om 25,7 procent, bij de zwarte bevolking om 15,5 procent en bij de blanken om 8,9 procent. Van de 280.000 gemengde huwelijken in 2008 werd ruim 40 procent gesloten tussen blanken en Latijns-Amerikanen. In de meeste Amerikaanse staten waren gemengde huwelijken tot in de jaren vijftig van de vorige eeuw illegaal.

Het verbod werd in 1967 ongrondwettelijk verklaard.

Voor moord gezochte pornoacteur valt te pletter

Een pornoacteur die werd gezocht voor het doden van een collega is zaterdag in Los Angeles omgekomen. Hij was omsingeld door agenten en liet zich van een helling vallen. Vlak voor de val gebruikte de politie een niet-dodelijke munitie, maar daarmee werd niet voorkomen dat Stephen Clancy Hill van de twaalf meter hoge rotshelling viel.

Agenten hadden zaterdag al een tijd op de 34-jarige acteur ingepraat terwijl hij met een zwaard zwaaide. Het is niet duidelijk of dat hetzelfde zwaard was als het zwaard dat Hill dinsdag gebruikte bij zijn aanval. Daarbij vielen een dode en twee gewonden.

De acteur had een week eerder te horen gekregen dat hij wordt ontslagen en dat hij niet meer op het terrein van zijn werkgever, producent Ultima, mag wonen. Tijdens een feest in de studio's greep Hill dinsdag een zwaard dat bij de opnamen werd gebruikt. Daarmee viel hij een collega aan. Vervolgens richtte hij zich op twee anderen die de collega te hulp schoten.

Een van die twee, de 30-jarige Hertbert Hin Wong, kwam daardoor om. Hill, in de films beter bekend als Steve Driver, vluchtte in een SUV met het moordwapen. De eigenaar van Ultima, Eric Jover, loofde een beloning van tweeduizend euro uit voor de tip die leidt tot de arrestatie van Hill.

Ultima ligt in de San Fernando vallei, die ook bekend staat als 'Porn Valley' vanwege het grote aantal pornozaken dat er is gehuisvest. Het kleine bedrijf produceert onder meer fetish-films.

NSP-prijs voor Van der Vaart

Rafael van der Vaart heeft gisteren na afloop van de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Hongarije de NSP-prijs gekregen. De prijs, die jaarlijks wordt uitgereikt door de Nederlandse Sport Pers, is een blijk van waardering voor mensen uit de sportwereld die zich positief opstellen tegenover journalisten.

Een jury bestaande uit journalisten van televisie, radio en kranten draagt de kandidaten voor. Van der Vaart werd in het juryrapport omschreven als "toegankelijk, sociaal, openhartig, iemand die het leven het afgelopen jaar ook buiten het veld goed heeft leren kennen en daar goed mee heeft leren omgaan".

De middenvelder van Real Madrid volgt judoka Mark Huizinga op, die de NSP-prijs vorig jaar ontving. Eerder werden onder anderen Henk Gemser, Frank en Ronald de Boer, Leontien Zijlaard-Van Moorsel en Michael Boogerd door de NSP onderscheiden.

Ditewig kan op zoek naar nieuwe uitdaging

Barry Ditewig heeft geen toekomst meer bij ADO Den Haag. De nieuwe oefenmeester van de club John van den Brom geeft de voorkeur aan Tom Boks als derde doelman.

Robert Zwinkels en Gino Coutinho zijn volgend seizoen respectievelijk de eerste en tweede keus bij de club uit Den Haag. Dit meldt de Haagse editie van het Algemeen Dagblad. Dit besluit van de nieuwe coach Van den Brom betekent dat het contract van Ditewig niet zal worden verlengd. De clubleiding had in eerste instantie wel de intentie om langer door te gaan met 32-jarige doelman.

Ditewig begon zijn voetballoopbaan bij sc Heerenveen. Daar wist hij nooit echt door te breken, waarna de goalie naar FC Emmen vertrok. Twee seizoenen later maakte de in Veenendaal geboren doelman de overstap naar BV Veendam.

Street Fighter Tournament DLC bijna klaar

Zoals al eerder bekend was en ook in de handleiding te lezen is, zou Capcom nog een Tournament modus in Super Street Fighter IV introduceren. Deze was vertraagd en kon het niet meer op het schijfje halen. Gelukkig is er nog DLC, en het leuke is dat deze modus gratis te downloaden zal zijn, vanaf 15 juni.

Met deze nieuwe modus kun je makkelijk toernooien opzetten. Je kunt kiezen voor een toernooi met vier of met acht personen. Daarna verzamelt iedereen zich in de lobby en worden er matchups gegenereerd, waarna er nog handmatig aanpassingen gedaan kunnen worden door de organisator. Daarna kan het toernooi beginnen. Capcom heeft aangegeven ook op deze manier officiële toernooien te gaan organiseren met deze ingame feature.

Super StreetFighter IV Tournament ModeSuper Street Fighter IV Tournament Mode

Super Street Fighter IV Tournament ModeSuper Street Fighther IV Tournament Mode

Super Street Fighter IV Tournament Mode

Pantelic: "Ik vertegenwoordig een waarde"

Het is nog maar de vraag waar Marko Pantelic volgend seizoen voetbalt. De aanvaller is op zoek naar een nieuwe werkgever, nadat hij niet inging op de aanbieding die Ajax hem deed.

Schalke 04 werd in verband gebracht met de Servische spits. De Duitse club bood hem, net als Ajax, echter een eenjarig contract aan. Iets wat de routinier echter niet zag zitten. Ook Hetha BSC had interesse in de speler, maar na de degradatie kon de club niet voldoen aan de eisen van de Serviër.

"Het is niet prettig om je jaar in jaar uit zorgen te maken over de toekomst. Schalke 04 behoort tot de beste clubs van Duitsland, maar ik vertegenwoordig een bepaalde waarde," aldus Pantelic tegenover Bild. "Overal heb ik bewezen dat ik een 'supervoetballer' ben. Ik ben zo fit als een hoentje, kan nog jaren mee in de top." Momenteel staat Pantelic nog onder contract bij Ajax, maar binnenkort loopt zijn contract af.

Kuyt: "Ik krijg genoeg waardering"

Van Oranje-international Dirk Kuyt werd de afgelopen periode lange tijd gedacht dat hij op het WK weleens buiten de basiself zou kunnen vallen. Toch lijkt de aanvaller steeds meer aanspraak te maken op een plek tussen de eerste elf.

Kuyt behoort niet tot de 'grote vier' (bestaande uit Robin van Persie, Wesley Sneijder, Arjen Robben en Rafael van der Vaart) waarvan veel critici verwachten dat zij een belangrijke rol zullen vervullen op het WK in Zuid-Afrika.

In de laatste drie oefenduels stond Kuyt echter altijd in de basiself. De kans dat hij ook op het WK aanspraak maakt op een basisplaats lijkt te zijn gegroeid, nadat Robben in het duel met Hongarije uitviel met een blessure waarvan nog niet bekend is hoe ernstig het is.

Buiten dit gegeven lijkt Kuyt zeker van zijn eigen kwaliteiten. "Ik krijg genoeg waardering van de trainers. De bondscoach weet wat hij van mij kan verwachten. Anders speel je niet wekelijks bij Liverpool en sta je in de basis bij Oranje", aldus de oud-Feyenoorder tegenover SBS 6.

West Ham United contracteert Hitzlsperger

West Ham United heeft Thomas Hitzlsperger gecontracteerd. De Duitse middenvelder tekent een contract voor drie seizoenen, meldt de Londense club, die hem transfervrij overneemt van Lazio Roma. Voor trainer Avram Grant is het de eerste aanwinst voor komend seizoen.

Hitzlsperger speelde in zijn carrière al eerder in Engeland. In 2000 koos de toenmalige jeugdspeler van Bayern München voor Aston Villa. Daar speelde hij vijf jaar, tot hij naar VfB Stuttgart vertrok. De 28-jarige Duitser was pas sinds januari actief bij Lazio. In 2006 en 2008 speelde Hitzlsperger voor Duitsland op het WK en EK. Hij reist niet mee naar het WK in Zuid-Afrika.

Gaza-activisten op vliegveld IsraŽl

De elf activisten en acht bemanningsleden van het Ierse schip de Rachel Corrie zijn zaterdag overgebracht naar het internationale vliegveld Ben-Gurion in Israël. De negentien werden eerder op de dag gearresteerd, toen ze met hun schip de blokkade van de Gazastrook probeerden te doorbreken.

Israël wil de negentien uitzetten, maar vooralsnog weigeren ze een uitwijzingsverklaring te ondertekenen. Dat heeft een functionaris van de immigratiedienst bekendgemaakt. Als het document niet ondertekend wordt, moeten ze maximaal 72 uur wachten totdat een rechter over hun lot beslist.

De Rachel Corrie was met 1200 hulpgoederen onderweg naar Gaza. Aan boord waren vijf Ierse activisten, onder wie de Ierse Mairead Maguire, zes Maleisiërs en de bemanning. Het schip is door Israëlische autoriteiten naar de haven Ashdod geëscorteerd.

VVD bracht Balkenende tot benoemen breekpunt

Het CDA had besloten de hypotheekrenteaftrek tot breekpunt te bestempelen, omdat VVD-leider Mark Rutte volgens de christendemocraten steeds beweerde dat het CDA niet 'vast' was op dit punt. Dat zei CDA-lijstrekker Jan Peter Balkenende zaterdag in NOVA Politiek.

Rutte zelf weigerde vervolgens zelf dat onderwerp tot breekpunt te verklaren bij de vorming van een coalitie na de verkiezingen op 9 juni. Hij heeft alleen zijn woord gegeven en dan is de politieke ruimte toch groter, aldus Balkenende. "Wij hebben nu aangegeven dat het ons echt menens is."

De CDA-voorman en premier heeft er geen spijt van dat hij de fiscale aftrek van huizenbezitters tot breekpunt heeft verklaard, ook al brak hij hiermee met een CDA-traditie en wilde hij drie maanden geleden nog niets ervan weten. Bovendien kreeg hij veel kritiek op de uitspraak van partijgenoten en economen.

Oezbeek fluit eerste WK-wedstrijd

De eerste wedstrijd op het WK voetbal in Zuid-Afrika zal gefloten gaan worden door de Oezbeek Ravsjan Irmatov. De 32-jarige leidsman zal in Johannesburg op 11 juni de wedstrijd tussen gastland Zuid-Afrika en Mexico tot een goed einde gaan brengen, zo maaktde de FIFA gisteren bekend.

Irmatov krijgt in zijn wedstrijd assistentie van zijn landgenoot Rafael Iljasov en de Kirgiziër Bachadir Kotsjkarov. De Maleisiër Subkhiddin Mohd Salleh zal bij deze wedstrijd de vierde man zijn. Voor Irmatov is dit niet de eerste maal dat hij op het hoogste niveau acteert, want de scheidsrechter werd in 2008 en 2009 Aziatisch arbiter van het jaar en floot in 2008 al de finale van het WK voor clubteams tussen Manchester United en LDU Quito uit Ecuador.

Laatste reviews en specials
review
Guillermo del Toro's Pinocchio is bijna briljant
review
The Dark Pictures Anthology: The Devil in Me
special
Random Pics van de Dag #802
special
AI Picture Gallery #64
special
AI Picture Gallery #63
special
Random Pics van de Dag #801
©FOK.nl e.a.