Laudrup positief over Denemarken

Michael Laudrup is positief gestemd. Hij ziet Denemarken wel door de groepsfase van het WK heenkomen. Denemarken zit in de poule met Nederland en neemt het daarnaast nog op tegen Kameroen en Japan.

Tegen de krant Ekstra Bladet zegt Laudrup: "De wedstrijd tegen Kameroen zal bepalend zijn voor onze kansen om verder te gaan. Dat land beschikt over een goede ploeg met fysiek sterke spelers. Bovendien hebben ze Samuel Eto’o in de spits lopen. Toch denk ik dat Denemarken kan winnen. Vooral op tactisch gebied zijn wij beter."

Denemarken arriveerde afgelopen weekend in Zuid-Afrika. Morgen speelt het nationaal team, ook wel Danish Dynamite genoemd, een oefenwedstrijd tegen Australië, het team van Nederlander Pim Verbeek. Zaterdag volgt een ontmoeting met gastland Zuid-Afrika.

Dat Denemarken zich direct plaatste voor het WK, mag al als knap worden bestempeld. In een poule met Portugal, Zweden en Hongarije trok het team van bondscoach Morten Olsen aan het langste eind. Bij de Deense selectie spelen enkele 'Nederlandse Denen': Jon Dahl Tomasson, Christian Eriksen, Dennis Rommedahl en Simon Poulsen.