EA onthult verkoopcijfers

Electronic Arts (EA) heeft verkoopcijfers bekendgemaakt van diverse games. Zo zijn er sinds de release in januari in Europa en de Verenigde Staten 1,6 miljoen exemplaren verkocht van Mass Effect 2.

Naast Mass Effect 2 had EA in het begin van het jaar nog een aantal grote games. Zo verscheen Army of Two: The 40th Day ook in januari op de Playstation 3 en Xbox 360. Deze coöperatieve actiegame is meer dan een miljoen keer verkocht aan beide kanten van de oceaan. Dit gaat ook op voor Dante's Inferno. Hiermee is de strijd binnen de ringen van de hel het populairste nieuwe intellectuele eigendom in het eerste kwartaal van 2010.

De grootste verkoophits kwamen uit bestaande franchises. In Europa scoorde Fifa 10, sinds de release in oktober 2009, ontzettend goed. Het populaire voetbalspel is meer dan 10 miljoen keer verkocht. Daarnaast is het schietspel Battlefield Bad Company 2 sinds begin maart 2010 nu al vier miljoen keer over de toonbank gegaan. Bovendien is er een miljoen exemplaren van de schietgame digitaal verkocht.

Andere spellen die vier miljoen keer verkochten, zijn De Sims 3, Madden NFL 10 en Need for Speed: Shift.

EA onthult verkoopcijfers
EA onthult verkoopcijfers (Foto: Novum)