Balotelli: "Beste speler ter wereld worden"

Mario Balotelli vindt dat hij hard op weg is om zijn doel te bereiken: de beste voetballer ter wereld worden. De spits van Internazionale speelde twee dagen geleden de laatste twintig minuten tegen FC Barcelona in de Champions League en zowel zijn medespelers als fans waren niet blij met zijn inzet.

Het enfant terrible trekt zich niets aan van de kritiek. "De verhalen in de media laat ik langs me heen glijden. Ik voel me uitstekend, ben even zelfverzekerd als altijd," zei de Italiaan van Ghanese afkomst tegen persbureau AFP. Het weggooien van zijn shirt na het laatste fluitsignaal zei alles voor de criticasters.

"Wat ik van Balotelli vind? Heb je even? Hij is net een kind," zei Dejan Stankovic na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Barcelona. Zijn aanvoerder Javier Zanetti was het met hem eens. "Dit gedrag is onuitstaanbaar." Coach José Mourinho laat het jonge talent ondanks de kritiek in ieder geval niet vallen. "Elke speler gaf alles en zat kapot of had krampen. En dan zie je Mario lopen... Hij had meer kunnen doen voor het team. Maar zaterdag tegen Atalanta speelt hij gewoon, ook omdat ik spelers rust zal geven"

Balotelli blijft rustig onder alles. "Ik voel me uitstekend en ik ben er klaar voor om de beste speler ter wereld te worden, van kindsbeen af is dat mijn droom. Tachtig procent van mijn leven breng ik door onder de spotlights. Konden mensen de andere twintig procent van me zien, zou er een heel ander beeld van mij bestaan. Ik ben gewoon een goedlachse jongen."