Renault verschijnt in De Sims 3

Deze lente zullen autofabrikant Renault en uitgever Electronic Arts (EA) een virtuele versie van Renaults elektrische auto Twizy Z.E aanbieden voor de game De Sims 3. Bezitters van De Sims 3 kunnen de auto gratis downloaden mits ze zich geregistreerd hebben bij EA's online service.

Een gratis beschikbaar gestelde downloadpakket voor de game De Sims 3 bevat, naast de Twizy Z.E., diverse duurzame objecten. Zo zullen spelers onder andere zonnepanelen en een windmolen aantreffen. Het gebruik van dergelijke objecten zorgt voor een voordeel in de game, de virtuele elektriciteitsrekening gaat namelijk naar beneden.

"Elektronische voertuigen spreken een jong publiek aan, de zogenaamde 'early adopters' in het bijzonder," zegt Stephen Norman, hoofd marketing van de Renault Groep. "Dit zijn eigenschappen die we ook terugvinden in de Sims 3-gemeenschap. Het is voor ons een leuke manier om het merk Renault onder de aandacht te brengen voordat de eerste betaalbare elektronische voertuigen zelf op de markt komen."

Renault verschijnt in 'De Sims 3'