Uitslagen Eredivisie speelronde 33

Vandaag werden de wedstrijden in de 33e en voorlaatste speelronde van de Eredivisie afgewerkt. FC Twente is nog één overwinning verwijderd van de titel, terwijl onderin Sparta Rotterdam en Willem II veroordeeld zijn tot de nacompetitie.

FC Twente heeft wederom een grote stap gezet richting de landstitel. De Tukkers wonnen in de voorlaatste wedstrijd van het seizoen van Feyenoord dat niet thuis gaf. Twente nam na twintig minuten spelen het heft in handen, maar het was aan doelman Erwin Mulder te danken dat schoten van Ruíz, Wigerhof, Douglas en Perez geen doelpunten werden. Vlak voor rust vond Ruíz N'Kufo die beheerst afrondde. Halverwege de tweede helft verdubbelde Stoch de voorsprong voor de thuisploeg, waarna de Tukkers het wel geloofden. Feyenoord kon in het resterende deel van de wedstrijd er niets meer tegenoverstellen.

Ajax had thuis tegen Heracles Almelo een eenvoudige middag. In het begin van de wedstrijd had Heracles de overhand, maar nadat Douglas een grote kans miste, was het Ajax dat de klok sloeg. Siem de Jong wist tweemaal het net te vinden, waardoor de Amsterdammers dit seizoen al op 100 doelpunten staan. Na rust ging het bestoken van de goal van Pieckenhagen door en slechts Pantelic wist nog twee keer te scoren, waardoor Ajax met de 4-0 zege FC Twente nog in het vizier houdt.

Aad de Mos heeft bij Sparta de nacompetitie niet kunnen voorkomen. De Rotterdammers gingen in eigen huis met 0-3 onderuit tegen FC Utrecht. Aanvankelijk had Sparta het betere van het spel, maar de kansen werden niet benut. Dat deed aan de andere kant Lensky wel. Nadat Utrecht-doelman Vorm aan het eind van de eerste helft een strafschop had gestopt was de angel uit het Rotterdamse spel en counterde Utrecht zich naar een ruime zege.

Willem II vocht voor de laatste kans om de nacompetitie te ontlopen, maar het was AZ dat in Tilburg alle ruimte kreeg om Europees voetbal binnen te slepen. Moreno maakte voor rust de 0-1, waarna de ploeg van Dick Advocaat na de pauze kans op kans kreeg. Nadat Nijland en Donald dichtbij de 1-1 waren geweest, werden de Alkmaarders wakker en liep AZ alsnog uit naar een ruime 0-3 zege, waarmee de vierde plaats in de competitie overgenomen werd van Feyenoord.