Codemasters in Indiase handen

De Britse game-uitgever Codemasters is voor vijftig procent in handen van het Indiase bedrijf Reliance ADA. Rod Cousens, voorzitter van Codemasters, ziet dit als een positieve ontwikkeling waardoor Codemasters zich beter kan gaan richten op een mondiale markt.

Reliance ADA Group is een groot Indiaas bedrijf dat elektriciteit, televisie, communicatiediensten, diensten in de zorg en diverse media aanbiedt. Met de investering in Codemasters hoopt Reliance ADA Group ook in de game-industrie voet aan wal te krijgen.

"Wij zijn nu beter gepositioneerd dan wie dan ook binnen ons segment. Daar zullen we dan ook voordeel uit gaan halen," stelt Cousens tegenover de website Gamesindustry. "Kijk naar onze line-up. We hebben een game over cricket gemaakt, de grootste sport in India. Daar ligt dus een mogelijkheid. Met de F1-races hebben we de op één na grootste sport van de wereld in handen en dus kunnen we ook die markt openbreken. Bovendien is de F1 aantrekkelijk voor onze partner Reliance. We kunnen veel samenwerken."

Financiële details over de samenwerking tussen Codemasters en Reliance zijn niet bekendgemaakt. Codemasters is al tijden aan het groeien en draait een omzet van 150 miljoen dollar op jaarbasis. Bij Reliance zal Codemasters bij media en entertainment worden ondergebracht.

Codemasters in Indiase handen