Rutten: "We houden het seizoen nog even spannend"

Fred Rutten zag PSV vandaag een benauwde zege boeken op Willem II (0-1). De trainer van de Eindhovenaren was echter te spreken over de wijze waarop zijn team de hoop op de landstitel in leven hield.

"Ik ben positief over ons spel en bovendien houden we het seizoen nog even spannend. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor twee andere partijen, " sprak Rutten na afloop op de persconferentie. Nummer drie PSV blijft door de zege aansluiting houden bij koploper FC Twente (vijf punten) en Ajax (een punt).

Rutten zag zijn team in Tilburg beter voor de dag komen dan vorige week tegen VVV-Venlo. In De Koel werd weliswaar met 2-4 gewonnen, maar de oefenmeester was niet te spreken over de manier waarop de zege werd behaald. "Tegen VVV was ik ontevreden over de manier waarop we gespeeld hebben", aldus Rutten.

"Nu was het spel wel goed, ondanks dat we Ibrahim Afellay en Orlando Engelaar moesten missen. De jongens die momenteel in het elftal staan geven een wat andere invulling aan die posities, maar dat biedt wel perspectief op de korte én lange termijn", besluit de trainer van de Eindhovense ploeg.