Arts dumpt patiënt bij ander ziekenhuis na blunder

Een Amerikaanse chirurg heeft wel erg drastische maatregelen genomen nadat hij een operatie had verkloot. Hij gooide de patiënte in zijn auto en reed ermee naar een naburig ziekenhuis. Daar dumpte hij de vrouw op de stoep bij de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH).

Dr. Tourah (alias Dr. Morad H. Akhondzadeh) van het California Hospital medical Center in Los Angeles voerde op 13 april 2007 een routineoperatie uit bij een 59-jarige vrouw. Bij Juana Magnaye moest haar galblaas worden verwijderd. 

Twee dagen later keerde Magnaye echter terug met enorme pijnklachten. Uit een scan bleek de vrouw een obstructie in een galkanaal te hebben. Tourah bleek tijdens de operatie de verkeerde galgang te hebben doorgesneden. In plaats van toe te geven dat hij een enorme blunder had begaan, legde hij de vrouw in zijn personenauto en dumpte haar op de stoep van het nabijgelegen County USC hospital.

Nu, jaren later, heeft Magnaye de chirurg aangeklaagd. De zaak heeft maar liefst twee dagen geduurd. De jury van de rechtbank van Los Angeles heeft het slachtoffer deze week een schadevergoeding van 395.000 dollar toegekend.