12-jarige werkte gedwongen als kindhoertje

Tasmanië (Australië) is opgeschrikt door een bizar verhaal van kinderprostitutie. Een moeder streek het grootste deel op van wat haar dochter als kindhoertje verdiende. Het meisje werd hiertoe gedwongen door een vriend van haar moeder. De 12-jarige liep door de seks met meer dan honderd mannen ook nog eens een soa op.

Het meisje werd in een seksadvertentie aangeprezen als de 18-jarige Angela. Een half uurtje seks kostte de mannen 100 Australische dollar (ongeveer 67 euro). Zonder condoom was ook mogelijk, mits ze de helft meer betaalden. Op deze manier is het meisje besmet geraakt met chlamydia en kreeg ze wratten op haar schaamlippen.

Tijdens de eerste periode van haar uitbuiting verdiende de 51-jarige man zo'n tweeduizend dollar aan het meisje. Hierna begon hij een eigen seksbedrijf, vanuit zijn eigen huis, waarin hij het meisje van donderdag tot zondag exploiteerde. Tijdens die periode had ze gedwongen seks met meer dan honderd mannen in een jaar tijd. .

Drugs
Hoewel de man als pooier optrad, kreeg hij minder van het geld dan de moeder van het meisje. Het meisje zelf kreeg slechts een fractie van wat zij 'verdiende'. Het grootste gedeelte van het geld is aan drugs opgegaan. Afgelopen november werd de man opgepakt. Bij zijn proces zei zijn advocaat dat de man nu besefte dat hij een misdaad had gepleegd en dat hij zijn lesje wel geleerd had.

Morgen krijgt hij zijn vonnis te horen. Het meisje is ondergebracht in een pleeggezin, aangezien haar moeder ook een gevangenisstraf riskeert voor haar aandeel.