Salarispost Feyenoord ruim 5 miljoen lager

Feyenoord geeft in het nieuwe seizoen ruim vijf miljoen euro minder aan spelerssalarissen uit dan in het huidige seizoen. Dat bevestigde algemeen directeur Eric Gudde vandaag in De Kuip. De salarispost voor de selectie bedraagt nu nog 17 tot 18 miljoen euro. In het nieuwe seizoen gaat het spelersbudget terug naar 12 tot 13 miljoen euro.

Feyenoord, dat gebukt gaat onder een rentedragende schuldenlast van ruim 20 miljoen euro, wil de komende jaren in principe dat salarisplafond aanhouden. "Als je in categorie 1 van de KNVB zit, is het wel zo prettig om met vaste financiële kaders te werken", liet Gudde weten.

Door het naderende afscheid van grootverdieners als Roy Makaay en Denny Landzaat kan Feyenoord komende zomer al veel bezuinigen op de post salarissen. Aanvoerder Giovanni van Bronckhorst moet, als hij wil bijtekenen, een groot deel van zijn huidige inkomen inleveren.

Het uitspelen van de gestaakte thuiswedstrijd zaterdag tegen Vitesse (bij de rust, 1-1) levert Feyenoord een extra onkostenpost op van 100.000 euro aan organisatiekosten. De tweede helft van dat duel wordt op 31 maart in De Kuip afgewerkt. Seizoenkaarthouders en toeschouwers met een (gebruikt) toegangsbewijs mogen gratis naar binnen. In de vrije verkoop zijn nog tickets beschikbaar voor de helft van de normale prijs.