Castaignos vervangt Makaay tegen FC Twente

Mario Been gunt Luc Castaignos woensdagavond zijn basisdebuut in de bekerwedstrijd met FC Twente. De zeventienjarige aanvaller neemt de positie over van Roy Makaay, waar de Feyenoord-trainer niet tevreden over was.

"Ik heb tegen Luc gezegd dat hij vooral moet genieten", laat Been weten op de website van de Rotterdammers. "Ik kies voor hem en dus ligt de druk bij mij. Hij moet gewoon lekker gaan voetballen zoals hij op de training ook doet." Feyenoord kan in de halve finale wel gewoon beschikken over aanvoerder Giovanni van Bronckhorst, die afgelopen zaterdag tegen Vitesse een hoofdwond opliep.

Ondanks acht hechtingen is hij er bij, al sloeg hij dinsdag de partijvorm op de afsluitende training over. "We wilden hem niet in de situatie brengen waarin er iets zou kunnen gebeuren met die wond", aldus Been. "Want dan hadden we ons wel voor onze kop kunnen slaan." Denny Landzaat neemt voorts de plek over van Luigi Bruins. Been: "Ik verwacht een offensief Twente en wil daarom niet te aanvallend spelen. Daarom kies ik voor Danny in een controlerende rol."