'Fitna 2' niet voor Kamerverkiezingen klaar

Het vervolg op de anti-islamfilm 'Fitna' van Geert Wilders is niet voor de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni klaar. De PVV-leider zei vorig jaar dat 'Fitna 2' voor de verkiezingen klaar zou zijn, maar dat gaat nu niet lukken omdat de verkiezingen door de val van het kabinet zijn vervroegd, zegt hij tegen de NOS.

Wilders laat weten dat hij wel al bezig was met de voorbereidingen voor de film. De tweede Wilders-productie moet laten zien wat in zijn ogen de gevolgen zijn van 'de massa-immigratie' uit moslimlanden. Wilders zei eerder dat de film, die hij met hulp van Amerikaanse professionals maakt, nog harder zal ageren tegen moslims.

De 26 minuten durende film 'Fitna' verscheen in maart 2008 op internet. Het was een collage van nieuws- en filmbeelden over onder meer de terroristische aanslagen op 11 september 2001 in New York en in maart 2004 in Madrid. De beelden werden omlijst met citaten uit de Koran. De film veroorzaakte veel ophef.

Ook over Wilders zelf wordt een film gemaakt. In Amerika is film van een uur in de maak over de politicus. Wilders is uitgenodigd om bij een tiental presentaties over de film aanwezig te zijn, zegt hij.