Geen Mario of Zelda op Facebook

Nintendo staat een beetje bekend om hun behouden houding ten opzichte van het internet, maar ze staan nog meer bekend om de bescherming van hun belangrijkste karakters. Waarbij een heleboel mensen zich afvragen of ze daar niet te ver ingaan.                            

Het zal je niet ontgaan zijn dat Microsoft aan het experimenteren is met Facebook-games en daarop heeft de Amerikaanse sales en marketing afdeling van Nintendo gelijk gereageerd door te zeggen dat Ninteno niets in die richting van plan is. Cammie Dunaway van Nintendo meldde op VentureBeat: “Mario en Zelda zijn belangrijke geheime wapens van Nintendo. Zo belangrijk dat wij er zorg voor dragen dat je ze nooit op andere platforms zult gaan zien. “

Het is de vraag of dit wel zo verstandig is. Een Facebook-game kan relatief gemakkelijk gebruikt worden als reclamecampagne en dergelijke. Nintendo lijkt er de gewoonte van te maken actuele ontwikkelingen enigszins te negeren en zich alleen te concentreren op hun eigen uitvindingen. Zal dat ze nog een keer de das omdoen?