Call of Duty gaat andere genres verkennen

Activision heeft aangekondigd dat een volgende deel uit de Call of Duty reeks gemaakt zal worden door Sledgehammer Games. Dit komt kort na de eerdere melding van de problemen bij Infinity Ward.

De ontwikkeling van de titel zal worden geleid door Dead Space-veteranen en voormalige Visceral Games bazen Glen Schofield en Michael Condrey. Scofield en Condrey zijn vorig jaar uit het EA-kamp overgelopen. Volgens Activision gaat Sledgehammer de reeks uitbreiden met een actie-avontuur spel. Dus geen shooter?

Het bedrijf kondigde ook de oprichting van een speciaal team aan, dat de taken van Infinity Ward gaan overnemen. Dit team zal elk jaar een nieuwe Call of Duty maken.

"2010 zal een belangrijk jaar worden voor de Call of Duty franchise", verklaarde Mike Griffith, hoofd van Activision Publishing. "Naast de normale catalogusverkoop en nieuwe DLC van Infinity Ward zal er een nieuwe Call of Duty worden geïntroduceerd. Wij zijn blij om de franchise naar nieuwe regio's, maar ook naar nieuwe genres en dus nieuwe spelers te brengen".

Call of Duty: MW2

We gingen toch naar Vietnam?