Vancouver Update 8:45 uur

Vannacht worden de Olympische Spelen in Vancouver afgesloten. Maar tot die tijd worden er nog wat medailles vergeven. Hier krijg je nu een overzicht van de medailles die gewisseld zijn van eigenaar na 23:00 uur gisterenavond.

Steven Holcomb heeft de gouden medaille bij het bobsleeën behaald. Hij was in de Amerikaanse  viermansbob iets meer dan een halve seconde sneller dan de Duitse viermansbob met Andre Lange. De Canadese bob onder leiding van Lyndon Rush heeft de bronzen medaille weten te bemachtigen.

De slalom bij het alpineskiën voor mannen werd gewonnen door de Italiaan Giuliano Razzoli. Hij was uiteindelijk acht tiende van een seconde sneller dan de Kroaat Ivica Kostelic die het zilver binnen wist te glijden. Andre Myhrer won met 1.24 seconden achterstand op de nummer één, de bronzen plak.

Gisteren won Nicolien Sauerbreij nog de gouden medaille bij de parralel reuzenslalom bij het snowboarden voor vrouwen. Vannacht was het de beurt aan de mannen. De Canadees Jasey Jay Anderson ging er met het goud vandoor. De Oostenrijker Benjamin Karl verspeelde 0,76 seconde voorsprong in de tweede heat en moest daardoor genoegen nemen met de zilveren plak. De Fransman Mathieu Bozzetto ging er met de bronzen plak vandoor.

En nog een gouden medaille voor Canada ditmaal bij het curling. De Canadezen mannen waren met 6-3 te sterk voor het Noorse curlingteam. Door deze gouden medaille is Canada er al van verzekerd, het meeste aantal gouden medailles deze spelen mee naar huis te nemen.

Bij het ijshockey werd de strijd om de derde en vierde plaats gewonnen door Finland. De Finnen waren in de Thunderbird Arena de sterksten en wonnen met 5-3 van Slowakije.

Submitter:  Bron: FOK!sport