Vancouver Update 23:45 uur

We naderen alweer het einde van de Olympische Spelen morgen zal in BC Place de spelen worden afgesloten met een sluitingsceremonie. Tot die tijd zijn er nog een aantal medailles die van eigenaar kunnen verwisselen. In deze post lees je een overzicht met de gebeurtenissen tot 23:40 uur.

Bij het schaatsen stonden vandaag de finales van de ploegenachtervolging op het programma. In het Nederlandse kamp overheerste de teleurstelling van gisteren nog, maar Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Mark Tuitert gaven alles tegen de Noren en pakten zo alsnog het brons. De finale was een prooi voor Canada dat net de Verenigde Staten klopte.

Bij de vrouwen streden de Nederlandse dames tegen Canada om plaats vijf. Ondanks dat ze sneller waren dan gisteren konden ze de ontketende Canadezen niet bijhouden. De strijd om het brons ging tussen Polen en de Verenigde Staten. De Amerikanen gingen de hele race aan de leiding, maar omdat Catherine Raney afhaakte grepen de Polen verrassend een medaille. In de finale was Duitsland de sterkste, maar het verschil aan de streep met Japan bedroeg slechts 0,02 seconden. De Japanners gaven in de laatste ronde een grote voorsprong weg aan Daniela Anschütz, Stepahnie Beckert en Katrin Mattscherodt.

De langlaufsters legden hun laatste afstand af. De 30 kilometer klassiek was een prooi voor Justyna Kowalczyk die in de sprint Marit Björgen klopte. Jasey Jay Anderson pakte wederom een gouden medaille voor Canada door op de parallel reuzenslalom de Oostenrijker Benjamin Karl de baas te zijn. De slalom voor de alpineskiërs was verrassend voor de Italiaan Giuliano Razzoli die hiermee zijn landgenoot Alberto Tomba achterna gaat. Het brons in het curling bij de mannen was tenslotte voor de Zwitsers.

Eén van de laatste olympische onderdelen morgen is de 50 kilometer klassiek voor de langlaufers. De bijna blinde Brian McKeever zou op dit onderdeel ook starten, maar de Canadees werd op het laatste moment buiten het team gelaten. Tot slot werd bekend dat Sven Kramer de Nederlandse vlag bij de sluitingsceremonie mag gaan dragen.