Vancouver Update 09:18 uur

We naderen alweer het einde van de Olympische Spelen komende zondag zal in BC Place de spelen worden afgesloten met een sluitingsceremonie. Tot die tijd zijn er nog een aantal medailles die van eigenaar kunnen verwisselen. In deze post lees je een overzicht met de gebeurtenissen tot 09:15 uur.

Na twee runs met de viermansbob staan de Verenigde Staten bovenaan. De eerste bob staat nu 0,4 seconden boven de Canada. De bob met André Lange staat derde op 0,44 seconden. In de eerste twee runs gingen de Oostenrijk 1, de Rusland 2 en de Slowakije 1 op zijn kant. In de tweede run raakte USA2, de Britten en de Japanners in de problemen.

Canada had alweer volop hoop op een gouden medaille bij de curlingdames, maar helaas mocht dat niet zo zijn. De Canadezen verloren na verlenging met 7-6 van Zweden. Ook de Nederlandse Short-Trackers waren snel klaar. Niels Kerstholt en Anita van Doorn gingen beiden ten onder in de kwartfinale. De gouden medaille bij de 500 meter voor mannen ging naar Charles Hamelin uit Canada, het zilver ging naar Si-Bak Sung en de bronzen plak ging ook naar Francois-Louis Tremblay. Bij de vrouwen op de 1000 meter ging het goud naar de Chinese Meng Wang. De Amerikaanse Katherine Reutter pakte het zilver en Seung-Hi Park ging er met het goud vandoor.

Bij het ijshockey stond de halve finale bij de heren op het programma. Canada wist zich ten koste van Slowakije te plaatsen voor de finale. De Canadezen wonnen met 3-2 van de Slowaken.