Weer goud Zweedse curlingvrouwen

Zweden heeft het curlinggoud bij de vrouwen met succes verdedigd door Canada te verslaan. Na tien ends in de finale waren beide ploegen nog in evenwicht: 6-6. In het beslissende elfde end sloeg Zweden toe en won de partij met 7-6.

Zweden had het beste van het spel aan het begin van de tactische partij. De Europese vrouwen openden in het vijfde end een gat naar 4-2. Canada scoorde in het eigen end met een steen en stal in het Zweedse end twee stenen. De Zweedse vrouwen voorkwamen vervolgens dat er gescoord werd in het achtste end. In het negende hoopte Zweden met dezelfde tactiek de beslissing naar het eigen tiende end te kunnen verplaatsen. Een slordige steen leverde Canada echter de kans op om te scoren: 6-4.

Nu was het Canada's beurt om alles wat Zweeds was uit het huis te kegelen. De Canadese vrouwen lagen even zelfs klaar om met vier stenen te gaan scoren, maar de Zweden verweerden zich kranig. Een misser van Canada op de laatste steen zorgde er plotseling voor dat Zweden de benodigde twee punten kon scoren om een extra end af te dwingen.

Daarin kwam het aan op de allerlaatste steen. De Canadese aanvoerster Cheryl Bernard moest twee Zweedse stenen wegspelen, maar miste waardoor Zweden het winnende punt pakte.