Metro in Amsterdam rijdt weer

De Amsterdamse metro is vanochtend aan een reguliere dienstregeling begonnen. Gisteren was het metroverkeer verstoord doordat twee metrostellen op elkaar waren gebotst. In een ander metrostel was rookontwikkeling ontstaan. Dat meldt een woordvoerder van het GVB.

De twee metrostellen botsten gistermiddag bij het station Wibautstraat op elkaar. Daarbij raakten 31 mensen gewond. Negen van hen moesten naar het ziekenhuis. Niemand verkeerde in levensgevaar. Een politiewoordvoerder kan vanochtend nog niet zeggen hoe het met de gewonden gaat. Kort voor het ongeval was er bij het Centraal Station rookontwikkeling ontstaan in een ander metrostel.

Vannacht zijn de drie metrostellen weggesleept. Monteurs zijn aan de slag gegaan om de metro's te herstellen. Vanochtend rond 07.30 uur gingen de eerste metro's weer rijden. De woordvoerder kan niet zeggen of de metrostellen al weer volledig gerepareerd zijn en of dit invloed heeft op de dienstregeling van maandag.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat onderzoekt de toedracht van het ongeval. Het is nog onduidelijk of de twee incidenten iets met elkaar te maken hebben.

Submitter:  Bron: Novum