Oorspronkelijke Terminator-scenarist wil 5e en 6e deel

Een co-scenarist van de eerste twee Terminator-films heeft complete verhaallijnen uitgeschreven voor een eventuele vijfde en zesde Terminator-film. Het gaat om verhalen die de continuïteit van de derde en vierde film uit de reeks in stand houden. Dit meldt journalist Mike Fleming van website Deadlinehollywood, die de gedetailleerde synopsis al heeft mogen inzien.

De scenarist in kwestie is Bill Wisher. Deze schreef samen met regisseur James Cameron en diens toenmalige echtgenote Gale-Ann Hurd het script voor de eerste Terminator-film uit 1984. Samen met Cameron schreef Wisher vervolgens het scenario voor de succesvolle opvolger 'Terminator 2: Judgment Day' uit 1991.

Uit respect voor James Cameron liet Wisher zich niet in met de derde en vierde film uit de serie. Om onbekende redenen wil hij nu echter weer meedoen. Fleming weet al te vertellen dat het in de vijfde en zesde film wederom zal draaien om Kyle Reese en Sarah Connor, de hoofdpersonen uit de eerste Terminator-film. Ook heeft Wisher voor Arnold Schwarzenegger, de Terminator himself, een belangrijke rol in het zesde deel gecreëerd.

Enkele dagen geleden werd bekend dat het noodlijdende Halcyon Entertainment de rechten op de Terminator-films verkocht heeft aan schuldeiser Pacificor. Deze zal de rechten vermoedelijk doorverkopen aan een filmstudio. Nu de oorspronkelijke scenarist van de Terminator-films terug wil keren, is het waarschijnlijker dat filmstudio's toe zullen happen.

Oorspronkelijke Terminator-scenarist wil 5e en 6e deel