Auto boort zich in bus bij IJtunnel

Een personenauto heeft vandaag voor een ravage gezorgd bij de IJtunnel door een boom omver te rijden en zich in een bus te boren. De auto stond kort daarvoor zonder reden stil op de weg. Toen agenten wilden kijken wat er aan de hand was, racete de auto weg. De bestuurder verloor vermoedelijk de macht over het stuur.

Het verkeer uit de IJtunnel kon volgens de Amsterdamse politie door het ongeluk aan het eind van de ochtend enige tijd niet richting het Centraal Station rijden, maar alle beperkingen zijn inmiddels opgeheven. De IJtunnel zelf is niet afgesloten geweest.

De inzittenden van de auto raakten gewond. Volgens een politiezegsman raakte een van hen bewusteloos en kermde de ander van de pijn. Beiden zijn naar een ziekenhuis gebracht. In de bus die vol in de rechterzijkant werd geramd, kwam iedereen met de schrik vrij.

De auto zorgde voor het ongeluk voor een kleine opstopping door zonder reden midden op de weg stil te staan in de buurt van de tunnel. Tussen de toeterende auto's erachter stond ook een auto met agenten. Nog voordat ze op het raam konden kloppen, scheurde de Audi A6 weg, licht de politiewoordvoerder toe.

De bestuurder reed aan de verkeerde kant van de weg, verloor de controle over de wagen en overschreed de middenberm. Na een boom 'doormidden' te hebben gereden reed de dure personenauto tegen bus 33 uit Amsterdam-Noord.

De politie onderzoekt waarom de auto stilstond en er zo plotseling vandoor ging. De precieze toestand van de inzittenden is nog niet bekend.