Wilders vindt proces nog steeds niet eerlijk

PVV-leider Geert Wilders vindt dat hij geen kans heeft op een eerlijk proces nu de rechtbank maar drie van de achttien getuigen die hij wilde oproepen, heeft toegelaten. Dat heeft Wilders vandaag gezegd.

"Een echte crimineel mag rustig tien getuigen oproepen. De rechtbank gunt mij geen eerlijk proces", zei Wilders kort nadat de rechtbank in Amsterdam uitspraak had gedaan over de getuigen die tijdens het proces mogen worden gehoord. Wilders had achttien juristen, islamkenners en radicale moslims willen oproepen. Van de rechtbank mag hij slechts drie islamkenners laten komen. Die worden achter gesloten deuren ondervraagd.

Wilders zei de getuigen nodig te hebben omdat zij kunnen aantonen dat hij de waarheid heeft gesproken over de islam. "Hoe kan ik mij verdedigen als ik niet met getuigen-deskundigen kan aantonen dat ik de waarheid heb gezegd?" vroeg Wilders zich retorisch af.

Wilders staat terecht wegens zijn antikoranfilm 'Fitna' en anti-islamitische uitspraken die hij de afgelopen jaren in diverse media heeft gedaan. Hij wordt verdacht van groepsbelediging, aanzetten tot haat en discriminatie.

De PVV-leider kondigde aan zijn verdediging voort te zetten. "We gaan nog steeds helemaal voor vrijspraak."