Apple presenteert tablet

Op dit moment is er in San Fransisco een conferentie van Apple aan de gang. Tijdens deze conferentie is de Apple iPad aangekondigd. De iPad is een tablet dat lijkt op een groot uitgevallen iPhone.

Er werd al langer gespeculeerd over deze tablet en de verwachting was dat deze vandaag gepresenteerd zou worden. Steve Jobs heeft de geruchten dus officieel bevestigd. 

De interface van de software ziet er vrijwel hetzelfde uit als dat van de iPhone. Een hoop functies van de iPhone zijn dan ook meegenomen op deze tablet. De iPad is 1.27 cm dik en weegt 750 gram. Als je hem op zak wilt hebben, dan heb je een grote zak nodig. Het scherm is namelijk 9.7 inch, terwijl het beeldscherm van de iPhone slechts 3.5 inch is. 

Net zoals op de iPhone zit op de iPad ook multitouch, Bluetooth, Wi-Fi, accelerometer en kompas. De batterij gaat maar liefst 10 uur mee en kan zelfs een maand standby meegaan. De iPad heeft een 1GHz CPU aan boord met een flash drive van 16 of 64 gigabyte.

De iPad heeft ook een uitgebreidere versie van iTunes aan boord, de interface is vrijwel gelijk aan de desktop versie. 

Update 20:42

De conferentie is afgelopen. Er is na de aankondiging van de iPad ook bekendgemaakt dat er ook een iBooks-store komt waarin gebruikers e-books kunnen kopen. Daarnaast komt er ook een versie voor de iPad van Apple`s kantoorpakket, iWorks. 

Er komt ook een dock beschikbaar voor de iPad met een toetsenbord. Je kunt op die manier gewoon een toetsenbord voor de iPad gebruiken. De iPad is er al vanaf 499 dollar met 16GB opslag en met Wi-Fi. Je kan ook de 64GB iPad met 3G en Wi-Fi nemen, dan ben je 829 dollar kwijt.