Piratenschedel gestolen uit Duits museum

Een zeshonderd jaar oude schedel die waarschijnlijk heeft toebehoord aan de legendarische Duitse piraat Klaus Störtebeker is gestolen uit een museum in Hamburg. Dit heeft de directeur van het museum vandaag gezegd.

Störtebeker was een beroemde Duitse piraat uit de Middeleeuwen. Gedacht wordt dat hij in 1400 in Hamburg door de autoriteiten is onthoofd, samen met dertig van zijn makkers. De hoofden werden vervolgens op staken gespijkerd bij de toegang naar de Hamburgse haven om eventuele piraten af te schrikken.

De schedel, die door een enorme spijker is doorboord, werd in 1878 gevonden tijdens bouwwerkzaamheden op de plek waar de executie plaatsvond.

Al op 9 januari werd de schedel gestolen uit het Historisch Museum van Hamburg, maar het museum wilde -om het politieonderzoek niet te frustreren- de diefstal niet meteen bekendmaken. Het is onduidelijk hoe de schedel is gestolen. Het museum heeft een beloning van enkele duizenden euro's uitgeloofd voor informatie die leidt tot het terugvinden van de schedel.