Rutten tevreden huiswaarts na minieme zege

PSV kwam gisteravond goed weg met een 0-1 zege tegen Roda JC in Kerkrade. Het was aan een grabbelende doelman Bram Castro en een alerte Danny Koevermans te danken dat de Eindhovenaren op doelsaldo de nieuwe koploper zijn in de Eredivisie.

De goal die de PSV-spits op slag van rust maakte, bleek genoeg voor de zege. Achteraf was trainer Fred Rutten tevreden. De oefenmeester verwachtte een pittig duel bij Roda JC en die verwachting kwam ook uit. "In de eerste helft waren we bij balbezit ontzettend slordig, maar ondanks dat kregen we toch drie mogelijkheden. Ook maken we er nog eentje vlak voor rust, waarna we het probeerden te repareren", reageerde Rutten na afloop op de persconferentie.

Over de tweede helft was Rutten meer te spreken. "In de tweede helft hebben we een PSV gezien zoals PSV is, dat was zeker 20 tot 25 minuten uitstekend. In de eindfase was Roda opportunistisch, maar pakte Andreas een of twee momenten goed de bal."

Na afloop overheerste dan vooral tevredenheid vanwege het maximale resultaat. "We gaan met winst naar huis tegen een zeker voor rust goed Roda JC. Drie punten hier is een uitstekend resultaat en gezien de kansen die we hebben gekregen vind ik het verdiend. Ik ga met een goed gevoel naar huis."