Gómez: "Reserverol onbegrijpelijk"

Na een moeilijk begin is Mario Gómez langzaam in vorm aan het geraken. De spits, die nu weer vaak speelt, is maar voor één reden naar Bayern München vertrokken: "Ik wil de titel winnen."

51 speeldagen lang voerde Bayern niet meer de Bundesliga aan, maar volgens Gómez is het een kwestie van tijd eer de grootmacht de regie weer in handen heeft. "We zijn er niet ver van verwijderd", zegt de international in gesprek met DPA. "Dat voel je tijdens de training. Bayern heeft bij andere teams weer op een andere manier respect afgedwongen."

Hetzelfde respect dat hij nu onder coach Louis van Gaal in de vorm van een basisplaats heeft heroverd na een mindere periode. "Ik werd uit de basis gehaald, terwijl ik in een slechte periode doelpunten heb gemaakt. Dat was voor mij onbegrijpelijk", kijkt Gómez terug op zijn recente reserverol.

Morren was er niet bij voor de Duitser met Spaanse roots, die op de training alles uit de kast haalde. "Als je veel en hard werkt, kun je het geluk afdwingen. Dan krijg je de beloning. Dat is voor mij nu opnieuw bevestigd", aldus Gomez.