FC Barcelona bereikt finale WK clubteams

FC Barcelona heeft overtuigend de finale bereikt van het Wereldkampioenschap voor clubteams. In Abu Dhabi werd het Mexicaanse Atlante met 3-1 overklast. In de finale treft de Spaanse ploeg het Argentijnse Estudiantes.

Atlante nam al na vijf minuten verrassend de leiding. Omdat de verdediging van Barcelona kennelijk nog niet doorhad dat de wedstrijd al was begonnen, kon Rojas door middel van een boogbal over keeper Valdés de openingstreffer op zijn naam schrijven. Dit was tevens het teken voor Barcelona om het tempo op te schroeven en waren ze heer en meester.

Toch duurde het pas tot de 35e minuut dat de Spaanse ploeg op gelijke hoogte kon komen. Sergio wist uit een corner de gelijkmaker te scoren. Na rust ging Barcelona verder met aanvallen en wist de ingevallen Messi, Ibrahimovic breikte de Argentijn met een schitterende pass , Barcelona dan toch op voorsprong te zetten.

De Spaanse ploeg ging vervolgens op zoek naar meer doelpunten en dit resulteerde af en toe in schitterend voetbal van de Catalanen. Iniesta wist met een prachtig passje Pedro te bedienen, die de uiteindelijke eindstand van 3-1 op het scorebord bracht. Dit doelpunt betekende voor Pedro dat hij dit seizoen in maar liefst zes verschillende competities het net wist te vinden.

Zaterdag treft Barcelona in de finale het Argentijnse Estudiantes. De club waar Juan Sebastían Veron onder contract staat, wist gisteren in de enerverende andere halve finale het Zuid-Koreaanse Pohang Steelers te verslaan. Vrijdag maken de Pohang Steelers en Atlante uit wie er derde zal worden.

Submitter:  Bron: FOK!sport