Wenger wil spits in winterstop

Enige tijd geleden wilde Arsenal-trainer Arsène Wenger niet praten over mogelijke nieuwe aanwinsten. Door de zware blessure die Robin van Persie onlangs opliep, is de oefenmeester naar eigen zeggen toch genoodzaakt om zich te wenden tot de transfermarkt.

"Eerst hoefde ik eigenlijk de transfermarkt niet op. Maar na de blessure van Van Persie is het echter zo goed als zeker dat we ons gaan richten op de transfermarkt. We zullen echter enkel een beslissing nemen als deze ons helemaal bevredigt", aldus Wenger op de officiële website van Arsenal.

Afgelopen zomer leek de Londense club Marouane Chamakh te contracteren. De aanvaller van Girondins Bordeaux werd destijds echter te duur bevonden. Momenteel is de spits in Frankrijk in het bezit van een aflopend contract. De speler liet al doorschemeren zijn verbintenis niet te willen verlengen.

Van Persie raakte enkele weken geleden, tot afgrijzen van Wenger, zwaar geblesseerd tijdens de oefeninterland van Nederland tegen Italië. De sterspeler van Arsenal dacht vier tot vijf weken uit de roulatie te zijn, maar uit een nieuw onderzoek bleek dat hij drie van zijn vier enkelbanden volledig had afgescheurd. Van Persie zal derhalve zeker vijf maanden buitenspel staat.