Gratis Tex Murphy pack bij GOG

Tex Murphy is een klassieke reeks van vijf adventure games, gemaakt door Access Games in de periode 1989-1998. De eerste game heet Mean Streets en speelt zich af in de straten van San Fransisco in het jaar 2033. Tex Murphy is een privé-detective en wordt door een beeldschone dochter van een professor aan de universiteit ingehuurd om de omstandigheden rond de dood van haar vader te onderzoeken. Je stuit daarbij op meerdere raadselachtige sterfgevallen van prominente wetenschappers. Toeval, of is er meer aan de hand?



De ontwikkelaar Access Games bestaat intussen niet meer. Na aankoop door Microsoft is de developer overgegaan naar Take-Two Interactive die daarna de studio sloot. De rechten over de Tex Murphy games waren jarenlang dan ook in handen van respectievelijk Microsoft en Take-Two, maar de oorspronkelijke bedenkers van Tex Murphy, Aaron Conners en Chris Jones, hebben de rechten intussen teruggekocht. Hoewel ze niet verwachten dat de kans groot is dat er nieuwe Tex Murphy adventures zullen komen, zijn de oude games wel opnieuw uitgegeven via Good Old Games.

De allereerste twee games, Mean Streets en Martians Memorandum, zijn tot en met 24 december helemaal GRATIS te downloaden. Voor liefhebbers van klassieke adventure games een actie om niet te missen natuurlijk.