Xbox 360 Dashboard speciaal voor Natal in de maak?

Terwijl Sony het nog steeds doet met z'n oude, vertrouwde XrossMediaBar voor de Playstation 3, lijkt het er op dat Microsoft alweer bezig is met een opvolger voor hun 'New Xbox Experience'-dashboard voor de Xbox 360. Volgens informatie van een medewerker bij Microsoft, ene Jay Barber, zou het zo moeten zijn dat hij al enige tijd bezig is als animator voor het (nieuwe) Xbox 360 dashboard. Het is alleen nog niet bekend of het hier gaat om een volledige vernieuwing van het dashboard, of enkel om een paar kleine veranderingen.

Je kan je afvragen waarom men bij Microsoft een animator nodig heeft voor het dashboard, want het zou hier niet zozeer gaan om bijvoorbeeld de Avatars (die zijn het werk van spelontwikkelaar Rare), maar met de komst van Natal volgend jaar heb je kans dat men meer gaat werken met geanimeerde onderdelen. Wie weet wat voor capriolen je dadelijk moet uithalen als je het dashboard met Natal kan of moet besturen.

Natal is de veelbesproken accessoire voor de Xbox 360 die je de mogelijkheid geeft om zonder controller te interacteren met speciaal daarvoor onwikkelde software. Dit kan o.a. door te bewegen op allerlei verschillende manieren en door te spreken tegen het apparaatje. Natal wordt door Microsoft gezien als een aanvulling op de Xbox 360 die in feite net zo belangrijk is als de komst van een nieuwe console en zou ervoor moeten zorgen dat de Xbox 360 voorlopig nog een lange tijd mee zal gaan in deze en de volgende generatie gameconsoles. De verwachting is dat Natal eind 2010 zal uitkomen.