Professor Layton reeks wordt verder uitgebreid

Mocht je een fan zijn van de Professor Layton spellen op de Nintendo DS dan kan je voorlopig nog je lol op. De Layton reeks die immens goede verkoopaantallen heeft in Europa (zelfs beter dan in Japan of Amerika) krijgt namelijk een vijfde deel genaamd Professor Layton and the Mask of Miracles. Voorlopig zal men nog wel even geduld moeten hebben voordat dit spel in onze regionen uit zal komen, omdat bij ons zelfs het derde deel nog niet eens is uitgekomen (wat vast en zeker ergens volgend jaar gaat gebeuren). Chronologisch gezien speelt het verhaal zich af na het verhaal van het vierde spel Professor Layton and the Devil’s Flute (Curious Village en Pandora’s Box zijn in feite deel 4 en 5 in de juiste volgorde van de verhaallijn). Het verhaal speelt zich af in Casino City en het zogenaamde Miracle Mask staat centraal in het verhaal. Dit masker werd al gedragen door de slechterik ‘Death Call’ in het spel Devil’s Flute en schijnt het vermogen te hebben om je wensen te laten vervullen. Het vijfde deel uit de reeks zal naar alle waarschijnlijkheid in het najaar van 2010 uitkomen in Japan. Veel is er niet bekend van het spel, behalve de tekening hieronder zijn er nog geen screenshots vrijgegeven.

Zoals boven al stond aangegeven, in Japan lopen ze dus ver vooruit met de serie en pas geleden is daar Professor Layton and the Devil’s Flute uitgekomen voor de Nintendo DS en dit werd gevierd met een grootse premièreavond. Hieronder hebben wij daar een impressie van. Heel vervelend voor de 1300 uitgenodigde was alleen dat men er geen rekening mee had gehouden dat er maar 1000 mensen pasten in de zaal die bestemd was voor de presentatie. Level 5 (de ontwikkelaar van de Layton spellen) heeft uiteindelijk als troost de gedupeerde alsnog een nieuwe uitnodiging gegeven voor 12 en 13 december wanneer de première is van de Professor Layton animatiefilm Professor Layton and the Eternal Diva. Voor de uitgenodigden hoop ik maar dat Level 5 een andere (grotere) zaal heeft gereserveerd.

De 2 spellen die inmiddels al een tijdje uit zijn in Europa worden over het algemeen erg hoog aangeschreven en Curious Village en Pandora’s Box kregen dan ook beide een zeer mooie 87% als waardering van onze crew. Van de serie zijn wereldwijd inmiddels al rond de 8 miljoen stuks verkocht.