Huwelijken verboden in Texas

In een poging het homohuwelijk in Texas voor altijd te verbieden, heeft men in de gauwigheid een foutje gemaakt. De Amerikaanse staat heeft per ongeluk alle huwelijken verboden, dus ook die tussen man en vrouw. Een advocaat uit Houston heeft dit ontdekt, na de wet nog eens uitvoerig te hebben gelezen.

In de grondwetswijziging, die vier jaar geleden is opgesteld, staat letterlijk: "Deze staat... mag geen enkele wettelijke status verbinden aan, of erkennen van hetgeen identiek of gelijkwaardig is aan het huwelijk". De conservatieve Texanen waren in de haast echter het woord 'homo' vergeten bij het wijzigen van de wet, zodat het huwelijk in de op een na grootste Amerikaanse staat nu officieel verboden is.

De formulering 'elimineert in feite het huwelijk in Texas' vindt Barbara Ann Radnofsky, de Democratische kandidaat voor procureur-generaal van Texas. "Je hoeft geen rechtenstudie te hebben voltooid om te begrijpen wat het letterlijk zegt."

De Conservatieven zijn het uiteraard niet eens met Radnofsky. "Het is een dom argument", beweert een van de initiatiefnemers van de wetswijziging. "Een rechtszaak op basis van dit foutje zou een kans van slagen van één op een biljoen hebben."