Ruzie in discobus: kettingbotsing

Onenigheid in een discobus op Goeree-Overflakkee heeft vanochtend vroeg geleid tot een kettingbotsing. Drie bussen vol jongeren botsten op elkaar toen de voorste bus ineens midden op de N57 tot stilstand kwam. Elf jongeren zijn daardoor lichtgewond geraakt, meldde de politie.

De chauffeur had zijn bus stilgezet op verzoek van een beveiligingsmedewerker, omdat wat rumoer was ontstaan. Kennelijk werden de bestuurders van de twee andere bussen daar zo door verrast dat ze niet meer op tijd konden afremmen, vertelde een woordvoerder van de politie. Wat er precies aan de hand was, is onduidelijk. Van een vechtpartij was in ieder geval geen sprake. "Waarschijnlijk waren er een paar een beetje baldadig", aldus de zegsman.

Zes gewonden zijn naar ziekenhuizen gebracht, onder wie de beveiliger. Vijf jongeren konden ter plaatse worden behandeld. De meeste van hen hebben nekletsel opgelopen.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van het dorp Goedereede. De nachtbussen brachten 150 tot 200 jongeren naar huis vanuit een grote discotheek in Ouddorp. Zij werden korte tijd later met andere bussen opgehaald. De bussen hebben fikse blikschade opgelopen, vertelde de woordvoerder. "Van twee bussen zijn de lichten kapot en liggen de voorruiten aan barrels."