Geile spermadonor geweerd van veilingsite

"Niet-rokende 26-jarige in goede conditie, geen erfelijke ziekten of allergieën, goede ogen, bruin haar, bruine ogen, respectabele baardgroei, 1,76 meter, 75 kg." Met deze tekst hoopte de 26-jarige Alexander Kandiloros uit Göteborg met Zweedse dames met kinderwens het bed in te duiken. Helaas voor hem heeft een Zweedse veilingsite de advertentie nu van de internetpagina verwijderd.

De Zweed plaatste de advertentie vorige week op Tradera nadat de rechter had besloten dat een 39-jarige vrouw geen kunstmatige inseminatie mag ondergaan nadat bij haar vriendin drie eerdere behandelingen niet bleken aan te slaan. "Mijn advertentie was bedoeld om een debat uit te lokken, om te zien of er belangstelling bestaat voor dit soort diensten in het licht van de uitspraak", verklaarde de spermadonor.

In zijn advertentie, die volgens de Zweed satirisch is bedoeld en met een korreltje zout moet worden genomen, verwijst hij naar de in zijn ogen absurde, Zweedse wet voor kunstmatige bevruchting. "Ik kom naar het huis van de hoogste bieder nadat deze persoon heeft uitgevonden wanneer ze het meest vruchtbaar is. Ik kom dan langs voor geslachtsgemeenschap, maar niet vaker dan drie keer. Voor wie geen seks wil, is een geslachtsgemeenschapsvrij alternatief ook bespreekbaar."

Net toen hij een hoogste bod had ontvangen van omgerekend tien euro, werd de advertentie van de Zweedse Marktplaats verwijderd. Ondanks het aanlokkelijke aanbod van een wip met een mooie Zweedse en honderd kronen op de koop toe, ging hij er niet op in. "Ik heb een gelukkige relatie met mijn vriendin. We zijn van tevoren overeengekomen dat, wat er ook zou gebeuren, zij het hoogste bod zou hebben."