Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 12

Dit weekend werd de twaalfde speelronde van de Eredivisie afgewerkt. Ajax won met ruime cijfers van Feyenoord, AZ en sc Heerenveen wonnen weer eens, en FC Twente handhaafde zich aan kop.

VVV-Venlo heeft opnieuw een wedstrijd met een gelijke stand afgesloten. Voor de achtste keer in twaalf duels werden de punten gedeeld. Tegen NAC Breda kwam VVV in de 38e minuut op voorsprong door een hard schot van Van Kouwen. NAC speelde toen al met tien man, aangezien Schilder in de 17e minuut de rode kaart kreeg voorgeschoteld. Na rust had Kwakman enkele goede kansen op de 1-1, maar het was Leonardo die die score daadwerkelijk tot stand bracht. Ook daarna kreeg NAC nog een aantal kansen, maar in de 83e minuut kreeg ook Gilissen een rode kaart, waardoor NAC de wedstrijd met negen man eindigde. In het restant van de wedstrijd wist geen van beide ploegen nog te scoren.

sc Heerenveen heeft eindelijk weer eens een wedstrijd in de Eredivisie winnend afgesloten. In het Abe Lenstra Stadion werd ADO Den Haag met 3-0 verslagen. Het eerste doelpunt was een cadeautje van ADO, Horvath kopte de baal namelijk in de voeten van Beerens die dankbaar de 1-0 binnentikte. Voor rust kreeg ADO-speler Bosschaart twee gele kaarten zodat ADO de wedstrijd met tien man moest verder spelen. In de tweede helft wist Papadopulos op aangeven van Popov en Assaidi tweemaal met het hoofd te scoren, waardoor de eindstand op 3-0 kwam.

Nummer vijf FC Utrecht ging vanmiddag op bezoek bij de nummer zes Heracles Almelo. De Heraclieden wisten dit seizoen al vijf maal te winnen, maar deden dat vooral buitenshuis. Vandaag werd ook weer eens thuis gewonnen, Utrecht werd met 3-1 verslagen. De bezoekers kwamen nog wel op voorsprong in de vijftiende minuut, maar voor de rust had Heracles de 0-1 al omgebogen in 2-1. Vlak na rust bouwde Heracles de voorsprong verder uit doordat Douglas de 3-1 maakte. In het restant van de wedstrijd zette FC Utrecht nog wel aan, maar verder dan wat kleine kansen kwam het niet. Heracles is FC Utrecht nu tot twee punten genaderd.