Karig pensioen, oma verkoopt naaktfoto's

Het mag bij onze oosterburen dan een stuk beter gaan, de bevolking heeft nog iedere dag te maken met de gevolgen van de recessie. De 75-jarige Marianne uit west-Berlijn moet rondkomen van een karig pensioen. Omdat ze hier niet van kan leven, heeft ze besloten naaktfoto's van haarzelf aan de man te brengen.

Gelukkig gaat het hier niet om recente foto's. Nee, uit 'den ouden doosch' heeft de vrouw een behoorlijke collectie naaktfoto's opgedoken, uit de tijd dat ze nog jong en strak was.

Op de foto's is te zien hoe de toen twintigjarige vrouw naakt in het gras ligt. "Die foto's heeft mijn toenmalige man geschoten, in 1954", verklaart de arme vrouw. "Ik heb gehoord dat op internet veel geld wordt geboden voor dergelijke foto's. Ik hoop het maar, want ik heb het geld hard nodig!"

De vrouw kan het geld zeker goed gebruiken. Maandelijks heeft ze slechts 146,15 euro te besteden, nog geen vijf euro per dag. De Duitse heeft echter goede hoop dat de oude foto's nog geld in het laatje brengen. "Toen ik vroeger uitging, draaiden alle mannen hun hoofd om om mij na te staren", lacht de belegen dame.