FA onderzoekt gejuich Ferguson en Neville

Terwijl de politie een onderzoek is gestart naar een incident tussen Craig Bellamy en een supporter, begint de FA een onderzoek naar Sir Alex Ferguson en Gary Neville.

De manager en verdediger van Manchester United zouden na de 4-3 van Michael Owen provocerend hebben staan juichen voor het vak met City-fans. United won de derby tegen City in de zesde minuut van de blessuretijd.

Ook Carlos Tevez, die vorig jaar bij Manchester United speelde, was betrokken bij een incident. Terwijl de City-aanvaller naar de spelerstunnel liep, werd er een muntje naar hem gegooid. Wisselspeler Javier Garrido liep naast Tevez en werd door het muntje geraakt. Het projectiel werd gegooid vanuit een vak met United-fans.

Eerder vandaag maakte de politie bekend dat er onderzoek wordt gedaan naar een relletje tussen Craig Bellamy en een supporter die na afloop het veld opliep. Bellamy scoorde namens City tweemaal, maar hij kon niet voorkomen dat de steenrijke club de eerste nederlaag van het seizoen leed.