Vatanen wil Nederlander in FIA-senaat

Ari Vatanen heeft als kandidaat voor het presidentschap van de internationale autosportbond FIA zijn beoogde samenstelling van de senaat bekendgemaakt. Onder de leden bevindt zich ook een Nederlander.

De Nederlandse kandidaat is
Guido van Woerkom, momenteel werkzaam bij de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB. Naast hem zijn ook Robert Darbelnet van de American Automobile Association, Beaulah Schoeman van Motorsport South Africa, Setsuo Tanaka van de Japan Automobile Federation en Eduardo Silva Araya van de Automobile Club of Chile kandidaat gesteld.

Vatanen is zeer te spreken over zijn kandidaten: "Nogmaals, het zijn indrukwekkende kandidaten uit kwaliteitsorganisaties en diverse motorsportorganisaties hebben een geloof in ons uitgesproken en geven ons de eer om ons te steunen. Samen met Fernando Falco, kandidaat voor het presidentschap van de senaat en twee kandidaten voor het vice-precidentschap, Bernard Tay en Hermann Tomczyk, hebben we een goede samenstelling van grote en kleine clubs met veel ervaring op het gebied van autosport en een goede verdeling van leden over de gehele wereld. Ik ben vooral blij met de Afrikaanse steun van Beulah Schoeman", aldus de Fin.