[US Open] S. Williams krijgt hoge boete

De organisatie van de US Open heeft zondag bekend gemaakt dat Serena Williams een boete van 10.500 dollar moet betalen na haar wangedrag in de halve finalepartij tegen Kim Clijsters.

In die partij ging ze bij een stand van 4-6, 5-6 en 15-30 op eigen service in de fout door een voetfout te maken. De Amerikaanse ging daarop tekeer tegen de lijnrechter die de fout geconstateerd had. Het leverde haar naast een dubbele fout een strafpunt op, waarna de partij afgelopen was.

Williams zou "Ik zweer bij God, ik pak deze bal en duw 'm door je strot heen. Hoor je dat?" geroepen hebben. Daarnaast zou ze ook "Ik vermoord je" gezegd hebben. De lijnrechter pikte deze tekst niet en deed haar beklag bij de hoofdscheidsrechter die een strafpunt uitdeelde.

Uiteindelijk kreeg Williams een boete van 10.000 dollar wegens onsportief gedrag en een boete van 500 dollar wegens het vernielen van een racket. Daarnaast loopt er nog een onderzoek naar de Amerikaanse, waardoor ze mogelijk nog meer sancties opgelegd krijgt.