Uitslagen Duitsland speelronde 3

Afgelopen weekend stond de derde ronde in de Bundesliga op het programma. FOK!sport brengt je ieder weekend een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Castelen en Elia scoren voor Hamburger SV

Hamburger SV is er afgelopen weekend in geslaagd om van regerend landskampioen VfL Wolfsburg te winnen. Na 90 minuten voetbal stond er 2-4 op het scorebord. De ploeg uit Hamburg kende in elk geval een droomstart. Binnen zeven minuten trof men via Guerrero en Elia doel.

Pas in de tweede helft had Wolfsburg een antwoord op het geweld van de bezoekers. Misimovic schoot namelijk de aansluitingstreffer binnen. Drie minuten later trok Martins de stand weer gelijk. Deze twee goals zouden echter niet genoeg zijn, want in het laatste kwartier tekenden Petric en Castelen voor het slotakkoord. Zij scoorden beide nog eenmaal.

Bayern München morst wederom punten

Bayern München kent vooralsnog een stroeve start van de nieuwe competitie. Afgelopen weekend verloor de ploeg van trainer Louis van Gaal van FSV Mainz 05, dat vorig seizoen wist te promoveren. De thuisploeg won uiteindelijk met 2-1.

Na 37 minuten spelen stond FSV Mainz 05 al op een comfortabele 2-0-voorsprong. Ivanschitz en Bancé waren namelijk trefzeker voor hun club. Deze stand was voor Van Gaal reden om in te grijpen. Na een half uur werd Altintop naar de kant gehaald. Hij werd vervangen door Müller. Ook Pranjic verliet het veld vroegtijdig, waarna Olic binnen de lijnen kwam.

Kort na de pauze hielp Noveski Bayern München weer in het zadel door de bal achter zijn eigen doelman te schieten. Der Rekordmeister probeerde vervolgens nog een gelijkspel af te dwingen, maar slaagde hier uiteindelijk niet in.