Koeman: "Spelers mogen harder tegen elkaar zijn"

AZ-trainer Ronald Koeman heeft aan de vooravond van de competitiewedstrijd tussen zijn club AZ en Sparta Rotterdam een fitte selectie tot zijn beschikking.

Ook Moussa Dembélé traint weer volledig mee met de selectie. De Belg kreeg in de verloren wedstrijd tegen Heracles Almelo last van zijn enkel en moest in de rust van het duel gewisseld worden. Toch missen de Alkmaarders enkele spelers. Gill Swerts en Graziano Pèlle zijn geschorst voor het treffen door hun rode kaarten in Almelo.

Zij kregen respectievelijk vier en vijf wedstrijden schorsing aan de broek wegens een elleboogstoot en natrappen. Koeman heeft de zondebokken geen boete opgelegd. "Ik vind dat je dat op een andere manier moet oplossen. Maar ik kan dit natuurlijk niet blijven accepteren", zegt Koeman op het digitale thuis van de club.

Vroeger pakten we elkaar in zulke gevallen onderling wel aan, dat is nu minder", keek de oefenmeester terug naar zijn eigen carrière. "De spelers mogen wel wat harder naar elkaar toe zijn. Maar als ik zie hoe de groep deze week heeft gereageerd en heeft getraind, denk ik wel dat ze beseffen hoe belangrijk de wedstrijd vrijdag tegen Sparta is."

De komst van Rasmus Bengtsson is intussen definitief van de baan. De Zweedse verdediger gaf de voorkeur aan een verblijf bij Lazio. Daar lijkt Bengtsson overigens nu weer op terug te komen, omdat hij naar verluidt medisch wordt gekeurd bij Hertha BSC. Koeman: "Jammer, Bengtsson was iemand die iets toe zou voegen aan de selectie, maar we gaan nu verder kijken."