Schuil/Nummerdor verliezen halve finale

Richard Schuil en Reinder Nummerdor hebben vandaag de halve finale bij het grandslam in Marseille verloren van Pablo Herrera Allepuz en Adrian Gavira Collado. De als zevende geplaatste Spanjaarden waren in twee sets te sterk voor het Nederlandse beachvolleybalduo (21-14 en 21-15).

Onlangs hadden de Zuid-Europeanen ook al van Schuil en Nummerdor gewonnen bij het Grand Slam in Gstaad in de strijd om de bronzen medaille. Morgen speelt het Oranje-duo om 15:00 uur tegen Julius Brink en Jonas Reckermann (Duitsland), waar ze eerder in Gstaad van verloren. De Duitse wereldkampioenen verloren in de halve finale van de olympisch kampioenen Todd Rogers en Phil Dalhausser. Brink en Reckermann wonnen de laatste drie FIVB-toernooien in Noorwegen, Zwitserland en Rusland.

Na 5-5 in de eerste set namen de Spanjaarden een voorsprong van twee punten (7-5). In de loop van de set konden ze deze voorsprong steeds verder uitbouwen totdat ze op 20-13 hun eerste setpunt kregen. De Nederlanders wisten te voorkomen dat ze dit konden verzilveren, maar op het volgende setpunt was het wel raak.

Ook in de tweede set ging het tot 5-5 gelijk op. Daarna wisten Herrera en Gavira een voorsprong te forceren die ze al snel vergrootten tot vijf punten (13-8). Schuil en Nummerdor konden het verschil nog verkleinen tot twee punten (13-11) maar daarna zette het Zuid-Europese koppel weer aan. Op 20-14 hadden ze hun eerste wedstrijdpunt. Het tweede wisten ze te benutten (21-15).

Submitter:  Bron: FOK!sport