Ajax en Elia balen van houding Munsterman

Ajax en Eljero Elia zijn niet blij met de manier van onderhandelen van FC Twente-voorzitter Joop Munsterman. De preses houdt een transfer van de aanvaller naar Amsterdam tegen en dat pruimt de aanvaller maar slecht.

De Amsterdammers legden de afgelopen week een bod van acht miljoen euro neer bij de Tukkers, maar van een reactie uit Enschede is sindsdien geen sprake geweest.

"Wij stellen vast dat Joop Munsterman zich volstrekt onbereikbaar houdt sinds ons bod er ligt", stelt directeur Henri van der Aat namens Ajax in het Algemeen Dagblad. "Hij is op geen enkele manier persoonlijk te spreken en die manier van doen irriteert."

Elia heeft zich niet uitgelaten richting pers, maar heeft voorzitter Munsterman al laten weten niet naar Enschede terug te keren als zijn vakantie op 4 juli is afgelopen. De vleugelaanvaller baalt ervan dat FC Twente geen woord rept over de gemaakte afspraken in de winterstop. Elia tekende bij, maar de club zou hem niet weerhouden van een mooie transfer in de zomer.

Volgens het AD wil Elia het liefst onder Martin Jol bij Ajax werken. De vraag is echter of Munsterman wil meewerken aan een Ajax-transfer. De preses is niet bepaald gecharmeerd van de Amsterdammers. "We laten ons nu eenmaal niet zomaar verzwakken", zegt Munsterman, die belangrijke spelers niet graag richting concurrenten ziet vertrekken.

Ajax en Twente kwamen eerder deze jaargang al met elkaar in botsing omtrent de transfer van Rob Wielaert naar Amsterdam.