[NHL] Uitslag Penguins - Flyers

De Pittsburgh Penguins zijn door naar de volgende ronde van de play-offs om de Stanley Cup. De Philadelphia Flyers werden na een 3-0 achterstand met 5-3 verslagen, waardoor de eindstand in de serie 4-2 in het voordeel van de Penguins is.

De Flyers kwamen in de eerste periode via Mike Knuble op voorsprong. Hij ramde een rebound in het net na een schot van Mike Richards dat Penguins-goalie Marc-Andre Fleury niet vast kon houden. 51 seconden later scoorde Joffrey Lupul uit een crosspass van rookie Claude Giroux. In de tweede periode werd het zelfs 3-0 door Daniel Briere na een een-tweetje met Simon Gagne.

Vervolgens kwamen de Penguins sterk terug via onder meer twee spelers die al lang niet meer gescoord hadden in de play-offs: Ruslan Fedotenko en verdediger Sergei Gonchar. Gonchar maakte uiteindelijk de winnende 4-3. De overige goals werden gemaakt door verdediger Mark Eaton, die een rebound uit de lucht plukte toen hij hard op het net af schaatste, en tweemaal Sidney Crosby. Evgeni Malkin gaf twee assists.

De Flyers gaven het vooral weg in de tweede periode. In deze periode hadden de Penguins maar liefst twintig schoten op doel, en de Flyers negen. In de derde periode leken de Flyers er niet echt meer in te geloven, getuige hun slechts vijf schoten op doel.