Uitslagen Engeland speelronde 28

De afgelopen dagen werd in Engeland weer een volledige speelronde afgewerkt. Voor Edwin van der Sar verliep deze niet zoals gepland, want hij slaagde er niet in om het Europees record van Danny Verlinden over te nemen. Hieronder volgt een overzicht van speelronde 28.

Tottenham Hotspur boekt belangrijke zege

Tottenham Hotspur is er in geslaagd om drie belangrijke punten te pakken. In eigen huis was de ploeg van trainer Harry Redknapp met 4-0 te sterk voor Middlesbrough. Grote man aan de zijde van The Spurs was Lennon, die het doel twee keer wist te vinden.

De thuisploeg begon het duel sterk en stond na een kwartier voetbal al met 2-0 voor. Keane en Pavlyuchenko waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Vlak voor rust kwam Tottenham Hotspur zelfs nog op 3-0 door een treffer van Lennon. Na de theepauze gingen The Spurs verder waar het in de eerste helft mee was gestopt. Dit resulteerde tien minuten voor tijd uiteindelijk in de tweede treffer van Lennon. Middlesbrough wist in het tweede bedrijf niet verder te komen dan een schot op de paal van Tuncay.

Manchester United wint nipt van Newcastle United

Manchester United heeft deze speelronde maar nipt van Newcastle United weten te winnen. De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson wist het verschil met de twee achtervolgers, Chelsea en Liverpool, wel op zeven punten te houden. De schade bleef dus binnen de perken.

The Mancunians begonnen slecht aan het duel, dat na negen minuten al op voorsprong stond na een treffer van Løvenkrands. Toch kon de thuisploeg niet lang van de voorsprong genieten, want tien minuten later bracht Rooney de ploegen weer op gelijke hoogte. In de tweede helft zorgde Berbatov voor de winnende treffer. De Bulgaar profiteerde van een communicatiefout in de verdediging van The Magpies en wist de bal eenvoudig binnen te schuiven.