Van Wolfswinkel kon naar AZ en FC Twente

Het had zomaar kunnen zijn dat Ricky van Wolfswinkel niet meer bij Vitesse speelde. De jonge aanvaller wekte namelijk de interesse van FC Twente en AZ, maar de ploeg uit Arnhem weigerde mee te werken aan een transfer.

Van Wolfswinkel beleefde vorig seizoen zijn debuut in de Eredivisie en is nu bezig met een doorbraak. De 20-jarige speler trof in 21 wedstrijden al vijf keer doel. Ook Ajax zou kort interesse in de aanvaller hebben getoond.

De kans is groot dat FC Twente en AZ zich in de zomer wederom bij Vitesse zullen melden. "Het klopt dat deze twee clubs zich bij ons gemeld hebben," liet Marc van Hintum, technisch directeur van de Arnhemse formatie, in een reactie weten. "Van Wolfswinkel wil graag onder Louis van Gaal trainen, wie wil dat niet? Hij heeft alles aangehoord maar uiteindelijk verkozen om minimaal tot de zomer in Arnhem te blijven."

Van Hintum besloot met de woorden: "Wij willen hem graag houden als boegbeeld voor de club, het is toch een jongen uit de eigen jeugd. Maar het is net als bij iedere andere club. Als er echt grote bedragen op tafel komen dan is er altijd te praten."